Ce este mai precis, Campul de Energie Universala ?

vivre.ro

Intregul Univers, de la stelele de pe cer la atomii ce le alcatuiesc, inclusiv Pamantul pe care traim si corpurile noastre, tot ceea ce vedem sau nu, este alcatuit din Campul de Energie Universala, aflat la cel mai fundamental nivel.
Toate fortele de interactiune, inclusiv gravitatia, forta electromagnetica si nucleara provin din acelasi Camp de Energie Universala.

Campul de Energie Universala este numit asa, pentru ca el ocupa intreg spatiu
intr-un mod continuu, este peste tot fara exceptie. Precum intinderea apei umple oceanul, asa si el umple spatiul si materia.
In secolul al XIX-lea, oamenii de stiinta au explicat ca toata materia este compusa din particule foarte mici, numite atomi. Ei au demonstrat ca Universul ce este compus din mii de lucruri diferite (pietre, sticla, apa,aer, celule in corp etc.), reprezinta combinatii a zeci de tipuri de atomi.
Mai tarziu, au descoperit ca atomii sunt formati din particule mai mici, electroni, protoni si neutroni.Nucleul atomic este compus din protoni si neutroni, in timp ce electronii se invart in jurul nucleului. Toti atomii sunt combinatii ale acestor trei particule, care multa vreme au fost considerate indivizibile.

edenboutique.ro/

Aceasta teorie s-a dovedit a fi gresita cand, la mijlocul secolului al XX-lea, oamenii de stiinta au descoperit ca protonii si neutronii sunt compusi din particule si mai mici, numite quarci. Fiecare proton sau neutron este format din trei quarci. tinand seama de acest nou model, toata materia din Univers este compusa din quarci si electroni.
Spre surpriza unora, si acest model a fost gasit incomplet in 1984, cand fizicienii John Schwartz si Michael Green au introdus o noua teorie, cu adevarat senzationala: „Teoria Superstring”-urilor, care a depasit toate teoriile precedente, aratand ca entitatile considerate fundamentale nu sunt punctiforme, ci unidimensionale („string” inseamna coarda), foarte asemanatoare cu coarda chitarei ce poate vibra.Aceste „Superstring”-uri sunt elementele de baza ale Campului de Energie Universala, ele vibreaza si transporta Energia Universala foarte importanta pentru noi.

Related:  Ce da Viata corpului omenesc ?
melimeloparis.ro savonnerie.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro