Al treilea ochi

Trebuie multi ani de munca spirituala ca sa ajungi sa vezi în planurile subtile cu ochiul spiritual.Exista totusi o cale relativ rapida, dar foarte grea,care nu poate fi traita totusi deloc usor. Iisus a spus despre al 3-lea ochi asa: ”Daca ochiul tau este curat,atunci trupul tau va fi plin de lumina”. Aceasta referire la curatenia ochiului spiritual, pentru ca despre el vorbea Iisus si nu despre cei fizici, presupune legatura cu gândurile pe care le avem. Deoarece al 3-lea ochi este conectat la functia mentalului si a gândirii, în viata de zi cu zi se aduna tot felul de impresii care reprezinta un fel de mâl energetic ce se depune peste locul unde se afla ochiul nostru spiritual, undeva lânga hipofiza, adica pe partea anterioara a conului chakrei Ajna. Deci este necesar sa avem curatenie în gânduri pentru a putea folosi macar pe sfert functia ochiului spiritual.

Pericolele din planul astral

Iisus mai spunea înca un lucru: ”Gândul sa-ti fie la fel cu vorba, iar vorba sa-ti fie la fel cu fapta”, respectiv trei factori care daca sunt respectati, conduc si acestia la deschiderea ochiului spiritual. Nu va straduiti sa va deschideti acest ochi prin tot felul de mijloace, nu veti reusi niciodata. Oricâte cursuri ati face si la oricâti asa zisi maestri va veti duce pentru asta, ochiul vostru spiritual nu se va deschide daca nu sunteti curati pe interior, în gândurile voastre.Din contra, daca fortati deschiderea acestui ochi spiritual, din dorinta de a vedea dinainte ce ar putea sa fie, va expuneti la pericole foarte mari. Trebuie sa ai mai întâi un nivel spiritual înalt pentru a nu te îngrozi în momentul în care poti vedea câte entitati hidoase colcaie prin astralul din jurul nostru si mai ales printre oameni.

Se întâmpla asa pentru ca oamenii au tot felul de gânduri, care nu sunt curate si atrag asemenea entitati,acestea practic hranindu-se cu energia mentala si psihica a oamenilor, iar ei la rândul lor se plâng zilnic ca sunt tot mai obositi. Cine forteaza al 3-lea ochi risca sa ajunga posedat de vreo entitate a astralului inferior. Si cine se lasa pacalit de falsii guru sau maestri, ca li se promite în câteva lectii deschiderea ochiului spiritual, pot fie sa îsi deturneze singuri destinul, fie ajung sclavii acestor impostori.De aceea este mult mai bine sa fie urmate principiile spirituale ale curateniei în gânduri si fapte si atunci Dumnezeu are grija sa dea fiecaruia pe merit. Caci si în privinta asta se aplica regula: ”Cu masura cu care gândesti si faci, cu aceeasi masura ti se va da si îndeplini.

Related:  Legile lui Murphy

(Mahatma, revista Cosmos)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.