Cand sunt folosite chakrele ?

Fiecare punct din corp este o chakra, asa cum a fost definit mai inainte. Chakrele sunt folosite ori de cate ori se utilizeaza Tehnica cu Energie Universala. Terapeutul poate dirija de la distanta Energia Universala, de la Campul de Energie Universala inconjurator, catre orice punct al corpului sau din interiorul acestuia (catre zona bolnava), cu puterea gandului (sau a Constiintei).

In acest caz, nu este nevoie sa fie utilizate cele sapte chakre majore, insa acest lucru necesita un nivel avansat al concentrarii sau vizualizarea ori simtirea organului intern afectat al pacientului, ceea ce nu este foarte simplu pentru un terapeut incepator.

Pentru a creste eficienta si succesul vindecarii, in timpul tratamentului local sunt folosite cel mai adesea, cele sapte chakre majore. Terapeutul pune mainile sale pe chakrele majore, corespunzatoare problemelor pacientului si directioneaza Energie Universala, prin focalizare voita. Energia primita de catre corpul bolnav, prin chakre, va reduce hiperactivitatea nervilor simpatici ce tin muschii organelor tensionati, crescand vibratiile (energia vitala) muschilor organelor interne, tensionati mai inainte. Cele doua efecte ajuta la indepartarea tensiunii existente si la regasirea vitalitatii si sanatatii, tratandu-se astfel atat cauza cat si simptomele. In timpul tratamentului local, daca este necesar, mainile pot fi plasate si pe alte parti ale corpului, ca un supliment al chakrelor, intarind astfel efectul tratamentului. Daca boala implica membrele sau dureri in muschii scheletului – cum ar fi muschii spatelui – atunci sursa bolii este foarte probabil sa fie tensiunea din muschii striati,care au fost contractati de catre sistemul nervos somatic (voluntar). In acest caz tratamentul poate fi realizat prin chakrele majore, la fel de bine ca si local, asupra zonelor afectate.

Cele sapte chakre majore pot fi utilizate si in timpul tratamentului la distanta, daca locul exact al organului bolnav nu poate fi vizualizat sau simtit, pentru a dirija spre el fluxul de Energie Universala. In acest caz, terapeutul vizualizeaza sau simte chakrele majore, corespunzatoare bolii pacientului si directioneaza Energie Universala, la distanta, cu ajutorul atentiei focalizate. Desi energia Universala este accesata nelocalizat (in afara Spatiului), de aceasta data ea este dirijata sa curga in Spatiu (localizat),de la chakra la maduva spinarii si de aici catre sistemul nervos asociat muschiului, organului sau glandei. Astfel devine clar acum de ce directionarea energiei catre chakrele majore este o cale mai eficienta decat dirijarea catre regiunea respectiva din interiorul corpului, pentru ca nu numai organul si muschii sai primesc energie vitala, dar si sistemul nervos simpatic si glandele asociate.
In concluzie, observam ca fiecare punct din corp fiind o chakra, primeste Energie Universala de la Campul de Energie Universala inconjurator, in mod direct, spontan si continuu, fara a fi nevoie de ajutorul unei interventii constiente sau fara ajutorul chakrelor majore. In timpul tratamentului cu Energie Universala, nivelul energiei primite de corp este mult mai mare si mai intens decat in mod natural. Acest lucru este necesar deoarece fluxul spontan de Energie Universala nu mai este suficient pentru a mentine energia vitala a organelor la nivelul cerut de functionarea lor sanatoasa, pentru ca energia vitala este folosita in scopul reducerii tensiunilor.
De ce, in general, chakrele sunt inchise si cum pot fi ele deschise ?
O chakra majora se spune ca este „inchisa” daca exista o tensiune suplimentara, localizata pe traseul fiziologic dintre chakra si organul corespunzator bolnav. In timpul tratamentului cu Energie Universala, aceasta este dirijata catre chakre si de aici este de asteptat ca energia sa intalneasca organul bolnav, pentru a indeparta tensiunea asociata, din muschii acestuia. Totusi, daca exista o tensiune suplimentara in corp, localizata intre chakre si organul asociat, atunci pentru inceput trebuie sa fie eliminata aceasta tensiune, caci altfel energia vitala nu va mai intalni organul si va fi consumata de tensiunea intermediara, localizata pe acest traseu. Deschiderea chakrelor se refera la indepartarea tensiunilor intermediare din corp, aflate intre chakre si organele si glandele asociate. Aceasta este obtinuta dirijand Energia Universala, la inceput catre chakre, un anumit timp, indepartandu-se intai tensiunea intermediara, inainte ca orice alta energie sa fie dirijata catre organul afectat si astfel se indeparteaza tensiunea primara.

„Deschiderea chakrelor” este o cale preliminara a tratamentului energetic, care ne asigura ca traseul de la chakra majora catre organul bolnav este liber de obstacole (tensiuni), astfel organul, muschii sai si glandele pot eventual beneficia de toata energia vitala primita de aceasta chakra. Totusi, deschiderea unei anumite chakre nu are ca singur scop indepartarea unui obstacol aflat intre chakra si organe, ea vindeca si acea parte a corpului aflata pe traseul dintre chakra si organ sau glanda, indepartand din acel loc tensiunea. Se spune despre o chakra ca este „inchisa” – anterior tratamentului cu Energie Universala – pentru ca este de asteptat sa existe diferite nivele de tensiune in unele parti ale corpului. Unii oameni isi interiorizeaza emotiile, mai ales in zona stomacului (plexul solar) si acolo vor exista tensiuni la nivele ridicate, dar nu inseamna ca nu pot exista tensiuni si in alte parti, precum in alte organe si parti ale corpului, inclusiv spate, coloana vertebrala, piept, organe sexuale etc. Prin urmare, tratamentul cu Energie Universala poate fi la fel de bine folosit chiar si cand nu exista aparent nici o boala in corp, pentru a elibera tensiunile acumulate, iar bolile nu vor mai aparea. Aceasta este medicina preventiva.

Odata ce chakrele sunt deschise, se pot inchide ele din nou ?
Eliberarea tensiunii de pe traseul dintre organele corpului, ca un rezultat al deschiderii chakrelor, nu garanteaza niciodata ca aceste locuri vor fi intotdeauna libere de tensiune. Dupa deschiderea chakrelor, daca persoana continua sa reactioneze la perturbatiile exterioare, cu emotii negative prelungite si isi pastreaza emotiile intr-un astfel de mod incat nu poate sa le elibereze, atunci conditionarea dintre emotiile interne existente si tensiunile asociate in corp continua si vor crea si mai multa tensiune, deci nu numai ca chakrele se pot inchide, dar si organul vindecat se poate imbolnavi din nou. Ca parte a medicinii alternative, este necesara atat folosirea Tehnicii Energiei Universale, dar se impune si/sau existenta unei baze spirituale, ce va preveni implicarea emotionala a individului, astfel incat tensiunea se va produce mai rar sau deloc.

Related:  Puterea gândului ce inspiră

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro