Care este importanta respiratiei ?

Respiratia, in mod special respiratia abdominala adanca, este foarte importanta si trebuie sa insoteasca orice lucru cu energia, inclusiv Tehnica Energiei Universale, mai mult trebuie sa fie un mod de viata, cu alte cuvinte, un obicei continuu si permanent. Cand noi ne nastem, realizam prima respiratie adanc si din plin. Din nefericire, de-a lungul anilor, cei mai multi dintre noi uitam de acest potential intrinsec si il inlocuim cu respiratia inconstienta, superficiala. Respiratia superficiala este un obicei conditionat, care are originea in retinerea respiratiei pe durata stresului. Corpul se tensioneaza si retine o cantitate mica de aer, ce umple doar partea de sus a plamanilor.

La un moment dat cand aceasta se intampla foarte des, respiratia superficiala devine un obicei si chiar un mod de epuizare. Respiratia superficiala este determinata de „reactia la stres” si intareste tensiunea in corp, iar o astfel de tensiune constanta in timp intareste respiratia superficiala si astfel se creeaza un cerc vicios, ce poate fi foarte periculos pentru corp, daca este pe o durata mare de timp. El va continua putin cate putin sa epuizeze energia vitala si va lipsi plamanii de maximum de oxigen posibil.
Punand o mana chiar mai jos de cutia toracica (deasupra stomacului, in jurul partii frontale a chakrei plexului solar) si inspirand adanc, observam miscarea in mana noastra.

Se misca ea inspre interior sau spre afara?
Se misca cumva?

Daca ati respirat corect, mana s-a miscat vizibil inspre exterior. Respirand corect, diafragma (muschiul ce separa cavitatea toracica de cea abdominala) se misca incet, in jos, pentru a crea vid in cavitatea plamanilor. Ca rezultat al acestei miscari descendente, abdomenul este fortat inainte. Daca ne imaginam ca plamanii sunt impartiti in trei parti, respiratia adanca incepe cu miscarea in jos a diafragmei si umplerea cu aer a partii celei mai de jos a plamanilor, apoi partea din mijloc si pieptul se umfla, iar in sfarsit, se umple cu aer partea de sus a plamanilor. Atunci cand persoana expira, ea expira complet si in intregime, aceasta se numeste respiratie abdominala sau respiratie diafragmatica si inlocuieste obiceiul de a respira distructiv si ingust. Respiratia abdominala nu inseamna respiratia aerului in abdomen sau stomac, ea inseamna umplerea partilor celor mai joase ale plamanilor complet si in intregime – suplimentar fata de partile de sus, astfel incat nu numai pieptul, ci si muschii abdominali, se ridica si se misca in timpul respiratiei si coboara la loc, cand respiratia se termina, precum un balon.

Related:  Personalitatea fiinţei superioare născute în zodiac

Respiratia abdominala poate fi intarita constient, in clipa in care ne observam vechea respiratie superficiala, pana cand aceasta devine o obisnuinta subconstienta. Ea este foarte importanta, caci previne dezvoltarea tensiunilor atunci cand persoana face fata perturbatiei, permite corpului sa se miste mai mult (nu numai partea superioara a pieptului, se misca intregul piept si de cele mai multe ori si abdomenul), minimizand astfel rigiditatea si nemiscarea, prevenind producerea„reactiei la stres” si ajutand corpul sa fie activ.
Un alt factor important este acela ca, respiratia abdominala atrage dupa sine vitalitatea in zona chakrei C3 care este chakra plexului solar. Asa cum am vazut inainte, C3 – chakra plexului solar, conduce zona ce guverneaza stomacul, ficatul, pancreasul si glandele suprarenale, care sunt hotaratoare in timpul „reactiei la stres”. Stomacul, in mod obisnuit, este asociat cu emotiile, din cauza ca cei mai multi oameni tensioneaza aceasta zona in timpul „reactiei la stres” si al respiratiei caci la cei mai multi oameni aceasta zona este sub tensiune in timpul „reactiei la stres”, utilizand respiratia superficiala, interiorizand emotiile negative in aceasta zona – si astfel, ulcerele, deranjamentele digestive si problemele intestinale devin inevitabile. Respiratia abdominala face ca plexul solar sa conserve energia vitala a corpului, asa ca sanatatea este pastrata si ea ajuta corpul sa foloseasca mai mult oxigen decat in cazul respiratiei superficiale, contribuind la claritatea mintii, iar in timpul perturbatiilor, acea parte a corpului va fi mai putin tensionata.

Cand respiratia abdominala devine un obicei, ea va ajuta persoana, nu numai sa nu creeze mai multa tensiune, dar va ajuta si la eliberarea vechilor tensiuni. Trebuie sa ne reamintim intotdeauna ca tensiunea interna este cauzata de sistemul nervos, contractand si rigidizand muschii interni si externi ai corpului. Respiratia abdominala profunda nu permite sa se intample aceasta, caci intareste continuu miscarea muschilor, iar aportul suplimentar de oxigen contribuie la sporirea energiei vitale a corpului, in mod considerabil. Mai mult, respiratia abdominala profunda ajuta sa degajeze sa se degajeze efectele tensiunii, printr-un oftat usor. Cand o persoana foloseste tratamentul cu Tehnica Energiei Universale (lucrul cu chakrele) pe un pacient sau pe sine, persoana trebuie sa se asigure intotdeauna ca foloseste respiratia abdominala. Este preferabil ca respiratia abdominala sa fie un mod de respiratie permanent, dar este si o cerinta definitorie in timpul transferului cu Energie Universala, din cauza nevoii de energie vitala a corpului si a necesitatii eliberarii tensiunii. Un terapeut trebuie sa-i sugereze pacientului sa foloseasca respiratia abdominala in timpul terapiei cu Energie Universala. Deci, Tehnica Energiei Universale poate fi combinata cu respiratia abdominala, pentru a obtine rezultate puternice in vindecare, restabilire sau in prevenirea bolilor.
Atat timp cat terapeutul isi focalizeaza atentia asupra directionarii Energiei Universale catre zona bolnava, pacientul trebuie sa fie intr-o stare de receptivitate si sa-si indrepte intreaga sa atentie constient, spre aceeasi zona, in timp ce realizeaza respiratia abdominala. Simtind senzatiile si vibratiile in zona afectata sau cel putin constientizand o senzatie in interiorul corpului (ca si in „biofeedback”), se va accelera relaxarea muschilor interni, precum si eliberarea tensiunilor.

Related:  Drumul vietii - numerologie


Este bine sa se foloseasca tehnica respiratiei, care utilizeaza mai multe combinatii de respiratii si cea mai subtila Energie Universala (sa o numim respiratia Energiei Universale).
Respirand profund, folosim abdomenul si pieptul, iar in timp ce respiram vizualizam razele Campului de Energie Universala, inconjurator, intrand in interiorul corpului nostru ca raze de lumina si hranindu-ne corpul nostru cu Energie Universala. Cand expiram rar si complet, simtim corpul relaxandu-se, simtim senzatii in interior. La fiecare respiratie simtim energia curgand in interior, in fiecare celula a corpului, iar la fiecare expiratie simtim corpul relaxandu-se. Acum nu respiram oxigen cu plamanii ci Energie Universala cu intregul nostru corp. Imaginati-va efectele acestei respiratii. Voi directionati constient si intentionat nivele intense ale Energiei Universale din Campul de Energie Universala, inconjurator, subtil si peste tot raspandit, catre corpul vostru, iar in acelasi timp permiteti corpului vostru sa se miste impotriva oricarei tensiuni si sa primeasca mai mult oxigen. Efectele acestui fapt pot fi fenomenale. Se poate spune ca este o autovindecare sau o prevenire a bolilor.
Toate tensiunile vor fi eliberate si corpul se va umple cu energie vitala. Dupa un timp veti incepe sa simtiti sensul vibratiilor dezvoltandu-se in corpul vostru si il veti simti pulsand, plin de forta vitala, relaxat, liber de tensiune si de orice boala.

Aceasta tehnica poate fi folosita pentru intreg corpul sau pentru o zona locala. Daca este vorba de o zona locala, atunci tu vei respira prin ea, ceea ce inseamna ca vei respira profund cu plamanii, in timp ce vizualizezi si focalizezi Energia Universala indreptandu-se spre partea respectiva a corpului – in timpul inspiratiei simti vibratiile interioare, iar in timpul expiratiei – relaxarea. Zona afectata sau dureroasa, va respira energie vitala, in timp ce plamanii tai vor respira oxigen; in acest fel vei putea elimina aproape orice tensiune si vei incepe sa-ti vindeci boala si sa indepartezi durerea.

Related:  Horoscopul Alchimist

Este bine sa se dezvolte o anumita stare de Constiinta in corp – sa simti daca esti tensionat in vreo parte a corpului, in timpul lucrului, al sederii sau chiar al vorbirii. Daca simti asa ceva, cel mai bun mod sa scapi de aceasta stare este sa respiri, folosind metoda prezentata anterior, relaxandu-te si tensiunea nu se va transforma intr-o tensiune cronica, producatoare de boala.
Daca continui sa exersezi respiratia Energiei Universale in fiecare zi, poti sa sporesti starea de constientizare la un astfel de nivel incat respiratia abdominala nu va deveni numai automata, ci vei profita de nivelele ridicate ale Energiei Universale, ce sunt directionate catre corpul tau in mod continuu – chiar si fara prea multa concentrare. Aceasta se intampla deoarece conectarea ta intima cu Campul de Energie Universala ce te inconjoara va deveni un reflex, ajutandu-ti Constiinta sa atraga din ce in ce mai multa energie, in fiecare zi. Tu si corpul tau – ca un camp individual – esti in mod intim conectat si intrepatruns cu Campul de Energie Universala. Darul numit Constiinta, pe care il ai, iti da toate privilegiile sa beneficiezi de Campul Universal si sa accesezi atat de multa Energie Universala, cata ai nevoie.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.