Care sunt alte tehnici de lucru cu Energie ?

Energia Universala este principala energie din Univers. Toate celelalte energii, cum ar fi energia electromagnetica, energia atomica, energia vitala in corp sau altele, sunt diferite forme ale Ei. Tehnica tratamentului cu Energie Universala, descrisa mai inainte, face apel la Energia Universala, in mod explicit (direct). Exista si alte tehnici ce folosesc Energia Universala, implicit, dar toate acestea au ceva in comun: ele folosesc diferite nivele ale Energiei Universale, impreuna cu o combinatie de respiratii si miscari.Sa numim cateva: Qi Quong, T’ai Chi, Reiki, Acupunctura, Yoga, Exercitiile de respiratie, Terapia prin masaj, Terapia cranio-sacrala, Tehnica Alexander, Refacerea, Meditatia etc. Sunt abordari aparent deosebite, care folosesc Energia Universala in diferite aspecte. Toate pot fi folositoare pentru propria sanatate si oricare dintre ele poate fi un complement al tehnicii Energiei Universale (lucrul cu chakrele). In mod deosebit, Qi Qong si Acupunctura sunt considerate in China, ca fiind o necesitate pentru sanatate.

Toate aceste tehnici au ca scop sa indeparteze aceeasi tensiune nociva, din diferitele parti ale corpului sau sa previna ca aceasta sa apara. Tensiunea cauzata de stres este sursa comuna a tuturor bolilor, astfel ca toate aceste tratamente energetice se straduie sa indeparteze sursa, mai degraba decat sa lupte cu simptomele. Ele indeparteaza sau previn tensiunea folosind miscarea si respiratia adanca, ca doua puternice unelte. Miscarea blanda a corpului, combinata cu o respiratie corecta, poate indeparta tensiunea nu numai din muschii exteriori, voluntari, dar si din cei interni ai organelor, aceasta conducand la o crestere a energiei vitale, pentru refacerea din boala sau poate mentine corpul liber de tensiuni, sustinandu-i astfel sanatatea.

loading...

Asa cum am mentionat anterior, tensiunea corespunde imobilitatii si vibratiilor mai joase, in corp (deci mai putina energie vitala). Cand miscarea sau mobilitatea sunt combinate cu respiratia, ele pot indeparta tensiunea, prin cresterea vibratiilor corpului, astfel incat intepenirea (nemiscarea, monotonia, plictiseala, stagnarea) pot fi inlocuite cu relaxarea si capacitatea naturala de a fi din nou viu. Forta vietii (energia vitala) este o forta intotdeauna in miscare, ea se misca pentru a da posibilitate corpul sa functioneze. Tensiunea este precum un virus, ea consuma forta vitala si trage corpului catre nemiscare, cu energie vitala putina si vibratii scazute. Deci, miscarea si respiratia revitalizeaza corpul, crescandu-i vibratiile si energia, elibereaza„dusmanul”, care este tensiunea si astfel corpul traieste din nou, dansand iar cu bucurie, precum o stea stralucitoare, ce vibreaza si pulseaza pe cer.Observati ca numai simpla miscare, precum intinderea si exercitiile, pot ajuta la eliminarea tensiunii si prevenirea acumularii ei, prevenind astfel bolile.

Related:  Stresul si Reiki

 

 


Interesant de citit si:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.