Ce sunt chakrele?

Ce sunt chakrele?
Care este rolul lor in tratamentul cu Energie Universala ?
Chakrele sunt puncte in corp, unde Energia universala este transferata de Campul Universal inconjurator, subtil, catre campul individual, mult mai dens, care este persoana. Deci, chakrele sunt puncte de contact intre Campul de Energie Universala si individ, prin care Energia Universala este transferata si apoi distribuita organelor asociate din corp. Prin definitie, orice punct de pe corp si din interiorul corpului este o chakra, deoarece fiecare punct din corp (o chakra) receptioneaza in mod spontan Energia Universala, direct de la Campul de Energie Universala subtil. Orice punct din corp poate sa receptioneze nivele intense de Energie Universala, provenind de la acelasi camp, prin interventie constienta – cum ar fi in tratamentul cu Energie Universala.

Chakrele pot fi considerate „transformatoare de energie”, pentru ca ele transforma Energia Universala receptionata in energie vitala, ce este utilizata pentru functiile vitale ale corpului si pentru mentinerea sanatatii. Din multitudinea de chakre, sapte sunt „chakre majore”, acestea fiind aliniate si paralele cu coloana vertebrala – pe o linie verticala ascendenta, de la baza coloanei vertebrale pana la cap; ele sunt localizate pe piele, pe partea din spate a corpului, mai putin C6 si C7.
Localizarea exacta a chakrelor majore este urmatoarea:

C1 – (chakra Radacinii) – baza coloanei vertebrale – perineu
C2 – (chakra Sacrala) – intre buric si C1, dar pe partea din spate a corpului
C3 – (chakra Plexului Solar) – in spatele buricului
C4 – (chakra Inimii) – in centrul pieptului, dar pe partea din spate
C5 – (chakra Gatului) – la baza gatului
C6 – (chakra celui de Al Treilea Ochi) – in mijlocul fruntii, deasupra sprancenelor
C7 – (chakra Coroanei) – in varful capului

Toate aceste sapte chakre sunt pozitionate in puncte foarte importante, deoarece ele sunt in imediata apropiere a organelor majore, muschilor, glandelor sau plexurilor nervoase (retele nervoase). Fiecare chakra majora este foarte aproape de o regiune specifica din maduva spinarii, unde maduva spinarii se conecteaza prin plexurile nervoase asociate, la organele interne vitale si muschi. Fiecare chakra majora este si foarte aproape de glandele vitale (sistemul endocrin). Pentru a intelege rolul important al acestor chakre, trebuie sa intelegem pentru inceput, anatomia si reactiile fiziologice prin care tensiunile din corp se manifesta in timpul „reactiei la stres”.

Related:  Sistemul celor 22 de chakre

Sistemul nostru nervos contine doua sectiuni primare: sistemul nervos central si sistemul nervos periferic.Sistemul nervos central este alcatuit din creier si maduva spinarii in timp ce sistemul nervos periferic este constituit din nervi care pleaca de la maduva spinarii catre diferitele regiuni ale corpului, cum ar fi organe, glande, muschi, piele etc.
Sistemul nervos periferic este constituit tot din doua parti: sistemul somatic, care asigura controlul voluntar al muschilor scheletului, in principal pentru a realiza miscarea corpului si sistemul vegetativ, care asigura actiunile involuntare (cum ar fi controlul inimii, stomacului etc.) si controlul involuntar al organelor musculare, cum ar fi muschiul cardiac.
Sistemul vegetativ este divizat si el in doua parti : simpatic si parasimpatic. Sistemul simpatic pregateste organismul pentru„lupta sau fugi” (excitatie si activare), in timp ce sistemul parasimpatic relaxeaza corpul dupa o urgenta si pentru somn (inhibitie si odihna). Cand o persoana se afla in fata unei perturbatii externe, imediat ce perturbatia este sesizata de creier, acesta trimite impulsuri prin sistemul nervos central la sistemul nervos periferic, in special la partea simpatica a sistemului vegetativ.
In acelasi timp, glanda pituitara din creier elibereaza ACTH, care determina producerea de adrenalina si cortizon, de catre glandele suprarenale. Acestea, impreuna cu sistemul nervos simpatic, determina cresterea pulsului si presiunii sangelui. Deoarece sistemul nervos simpatic este conectat cu fibrele musculare, are loc contractia involuntara a muschilor (muschii organelor) prin trimiterea de impulsuri electrice. Musculatura neteda este cea care alcatuieste muschii ce actioneaza organele interne – cum ar fi plamanii (respiratia), inima (circulatia), stomacul, intestinele (digestia) etc.
In acelasi timp, sistemul voluntar tensioneaza anumiti muschi (muschii scheletului, ai membrelor, abdominali, ai pieptului etc.),pentru un tonus muscular ridicat.

Ca rezultat al acestor activitati, in timpul raspunsului „lupta sau fugi” corpul este intr-o stare de excitatie – cu sangele circuland mai rapid, alimentat cu mai multa energie si intra in alerta, iar muschii se tensioneaza (atat intern cat si extern). Cand individul nu poate actiona asupra perturbatiei in mod eficient el se blocheaza in „lupta sau fugi”, producandu-se astfel „reactia la stres”.Adrenalina – mai putin – dar mai ales cortizonul, continua sa fie produse de catre glandele suprarenale. Atat glanda pituitara,(producatoare de ACTH), cat si glandele suprarenale, se epuizeaza in timp. Sistemul nervos vegetativ simpatic ramane activ, mentinand muschii organelor interne incordati. Intregul sistemul endocrin din corp este implicat (datorita altor hormoni produsi de creier) in saracirea secretiei hormonale si sistemul imunitar este slabit. Cu cat mai lung sau mai acut este raspunsul la stres, cu atat mai serioase sunt consecintele: reducerea imunitatii, un sistem simpatic supraactivat, un sistem endocrin superactiv, mai multa tensiune in muschii organelor interne si chiar mai multa incordare in unii muschi externi.

Related:  Arhanghelul Metatron

Tensiunea din muschii organelor mentine organele sub tensiune, care se traduce in reducerea energiei vitale si a vibratiilor, conducand la imbolnavirea corpului.
Cand tensiunea este eliberata, energia vitala a organului incepe sa se intoarca la normal, deci sursa celor mai multe boli – tensiunea – este indepartata. Energia vitala care ajunge la organele interne, ajuta sa se refaca tesutul celulelor afectat de bolile simptomatice, mai mult ea merge la glande, le reface si aduce hormonii la nivelul normal. Pana cand tensiunea este eliberata si nivelul hormonilor se intoarce la normal, corpul este inca intr-o stare de excitatie, pe care o paraseste, intrand in starea de relaxare. incepe sa inceteze producerea cortizonului, iar consecinta acestui fapt este restabilirea imunitatii sistemului. Atat glanda pituitara cat si glandele suprarenale incep sa se refaca, pana cand productia de ACTH, adrenalina si cortizon se opreste. In sfarsit, daca s-a indus voluntar o alta tensiune in muschii scheletici ai corpului, si aceasta se elibereaza, deci corpul este sanatos si vindecat atat timp cat persoana nu reactioneaza iar la stres, fapt ce poate conduce din nou la starea anterioara.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.