De ce este „ reactia la stres ” atat de puternica in crearea bolilor ?

12079727_745255395579038_7843231060321840205_nEste necesar sa amintim ca toate disfunctiile fizice si mentale sunt in esenta, dezechilibre energetice, deoarece corpul uman este in esenta un corp energetic, ce pare material (solid), numai simturilor noastre. in timp ce disfunctiile fizice se datoreaza pierderii energiei vitale, in diverse parti (sisteme sau organe) ale corpului, disfunctiile mentale se datoreaza pierderii energiei vitale in creier (minte).

loading...

Pierderea energiei vitale slabeste sistemul si conduce la boli.
Energia subtila a Campului de Energie Universala ce inconjoara corpul in mod continuu, ii furnizeaza Energia Universala, astfel ca energia vitala a organelor este deasupra nivelului cerut de o functionare sanatoasa a acestora (nu se ia in considerare contributia factorilor genetici, aerului si hranei). intrebarea fundamentala este: „Ce determina energia vitala sa cada sub nivelul critic ?” Raspunsul este: „ reactia la stres ”, deoarece ea loveste direct in sistemul energetic al corpului. Reducand combustibilul (glucidele, lipidele, proteinele), imunitatea si resursele endocrine (hormonale) ale corpului, „ reactia la stres ” coboara energia vitala a anumitor organe, sub punctul critic. Ca raspuns, vibratiile acelor organe se reduc. De observat este ca individul – campul – continua sa primeasca cantitatea normala de Energie Universala de la Campul de Energie Universala, dar acest lucru nu mai este suficient. „ Reactia la stres ” consuma din energia vitala, in principal din cauza faptului ca este asociat cu tensiunea din anumite sisteme. Efectele tensiunii nu trebuie subestimate. A mentine un organ sau un membru incordat continuu (ca si cum ar fi blocat), necesita un consum urias de energie vitala. Energia vitala necesara pentru functionarea celulelor organului, sfarseste prin a fi folosita pentru mentinerea incordarii, deci este canalizata spre un scop gresit, astfel ca tensiunea este cea care diminueaza energia vitala in organul pe care il „captureaza”.

„ Reactia la stres ” este sursa primara si fundamentala a disfunctiilor, pentru ca este asociata cu raspunsul „lupta sau fugi”.Asa cum stim, raspunsul „lupta sau fugi” este un mecanism primitiv de aparare, dezvoltat pe parcursul evolutiei. Totusi, orice individ care reactioneaza la perturbatie externa – mai degraba intuitiv sau uneori subconstient – cu emotii negative, poate sfarsi prin a fi blocat in reactia „lupta sau fugi”, in mod permanent, cazand astfel in capcana „reactiei la stres”. Aceasta este o reactie emotionala interioara a individului (asociata cu neajutorarea in fata unei situatii), care creeaza tensiunea conditionata, asociata„reactiei la stres”, astfel incat „reactia la stres” si tensiunea sunt autocreate. In esenta, „ reactia la stres ” este autodistructiva si (in mod subconstient) sinucigasa. Ea are ca scop sa epuizeze si sa termine sistemul pe care l-a tintit. Energia vitala aduce viata, in timp ce „reactia la stres” indeparteaza viata si doreste sa aduca moarte. Disfunctia datorata stresului este izvorul sau cauza principala si comuna a tuturor bolilor, deoarece ea saraceste energia vitala si imunitatea, astfel incat corpul devine vulnerabil la boli. Corpul nostru, fiind un corp energetic, este mult mai susceptibil la „ reactia la stres ”, decat la orice alta amenintare.

Energia vitala este cea care mentine corpul sanatos si departe de boala.
„ Reactia la stres ” anihileaza aceasta stare, indepartand fundatia vitala, pe care corpul nostru este construit. In timp ce „ reactia la stres ” este cauza principala a pierderii sanatatii corpului (conditia stabila), orice alte boli sunt mai degraba simptome(consecinte secundare) ale acestei conditii primare, instabile. Astfel, orice tratament efectuat pentru eliminarea unei boli specifice, este indreptat NUMAI spre eliminarea simptomelor, dar vindecarea poate veni numai daca tratamentul este indreptat spre indepartarea „reactiei la stres”. Atat timp cat reactia la stres este prezenta, un simptom (boala) va fi inlocuit cu altul. Pentru acest motiv, tehnicile de vindecare (cele mai multe ce lucreaza cu energie), indeparteaza sau previn „ reactia la stres ” si ele pot fi considerate cele mai dorite de medicina preventiva. Tratamentele ce implica medicatia, dovedesc de cele mai multe ori ineficienta medicinii simptomatice. Observam ca odata ce „ reactia la stres ” este indepartata, energia vitala se intoarce la normal si toate simptomele dispar. Odata ce „ reactia la stres “ se cronicizeaza, boala (sau simptomul) conduce la o reactie de durata ce determina ca acea parte a corpului sa ramana incordata. Pur si simplu, in timp ce acest organ sau combinatie de organe (care sunt sub tensiune) pierde energia vitala din cauza incordarii, alte parti ale corpului trebuie sa faca fata prin energia lor, la mentinerea in organism a unei stari functionale sanatoase.

Corpul este un mecanism ce isi mentine functionarea vitala datorita lucrului colectiv al sistemelor sale, caci un dezechilibru intr-o parte va afecta alte parti sau intregul corp.
Din fericire, „ reactia la stres ” poate fi evitata sau indepartata si toate bolile pot fi vindecate, inclusiv cele ascunse, legate de imunitate. Capacitatea fiintei umane de a invinge boala este remarcabila. A vindeca o boala datorata tensiunii interne si emotiilor negative asociate, necesita de fapt, eliberarea acestora. Daca numai o tensiune este eliberata si emotiile negative continua, ele conduc la formarea unei noi tensiuni interne, subconstientul fiind conditionat de cele doua. Pentru a vindeca orice boala, este necesar asadar sa eliminam „ reactia la stres ” si tensiunile asociate. – Bedri Cetin 

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi 
Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.