Kybalion – Cele Sapte Principii Sacre

Kybalion

Cele Sapte Principii Sacre :

1.Primul Principiu Sacru se numeste Mentalism. Axioma din Kybalion ce rezuma acest principiu este: „Întregul este Minte; Universul este Mental.”
Acest principiu explica faptul ca întregul Univers (inclusiv voi si viata voastra) este alcatuit dintr-o Minte Divina atotcuprinzatoare, din gândurile si formele sale gând.
Kybalionul îl denumeste pe Creator – „Întregul”. Întregul este Minte, adica inteligenta, întelepciune si creativitate infinite si infailibile. Dat fiind ca Întregul se afla pretutindeni, Mintea se afla si ea pretutindeni. Voi traiti în cadrul acestei Minti omniprezente a Întregului. Mintea voastra adevarata (Sinele vostru Superior) este o extensie si o creatie a Mintii Divine.
2.Al doilea Principiu Sacru se numeste Corespondenta. Kybalionul rezuma acest principiu prin celebra fraza hermetica: „Precum sus, asa si jos; precum jos, asa si sus.”
Hermeticii împart lumea în trei planuri: planul fizic, cel mental si cel spiritual. Fiecare plan opereaza conform acelorasi legi spirituale. Deci daca întelegeti legile ce guverneaza unul dintre planuri, veti întelege si cum functioneaza celelalte planuri. Prin aplicarea acestei cunoasteri, va puteti înalta constiinta si viata spre planuri superioare de existenta.3.Al treilea Principiu Sacru se numeste Vibratie. Kybalionul spune: „Nimic nu sta pe loc; totul se misca; totul vibreaza.”
Tot ce se afla în Univers se misca, chiar si asa-numitele obiecte inanimate, care sunt alcatuite din atomi ce vibreaza si din energia Întregului. Diferenta dintre diversele planuri ale existentei consta numai în gradul lor de vibratie si de miscare. Hermeticii aplica acest principiu atunci când accelereaza sau încetinesc frecventa de vibratie a obiectelor sau a situatiilor pe care vor sa le atraga, sa le schimbe sau sa le elimine.

4.Al patrulea Principiu Sacru se numeste Polaritate. În Kybalion se rezuma astfel: „Totul este Dual; totul are poli; totul îsi are perechea de opusi; verosimilul si neverosimilul sunt unul si acelasi lucru; opusii sunt identici în esenta, dar difera ca forma; extremele se întâlnesc; toate adevarurile sunt doar pe jumatate adevarate; toate paradoxurile pot fi împacate.”
Al patrulea principiu explica faptul ca fiecare experienta si fiecare alegere, în realitate, sunt la fel. Ceea ce pare sa fie diferit, în realitate este la fel, dar alcatuit din cantitati diferite ale acelorasi ingrediente. Prosperitatea si saracia nu sunt opuse. Ele sunt doar capetele aceleasi axe, ce vibreaza la frecvente diferite. Fiecare situatie din viata voastra are o asemenea axa, cu capete extreme si intensificari vibrationale în mijloc.
Hermeticii folosesc acest principiu pentru a transmuta situatii sau emotii nedorite în ceva mai placut, pur si simplu prin schimbarea vibratiei spre cel mai înalt capat al fiecarei axe.

Related:  Deschiderea usii

5.Al cincilea Principiu Sacru se numeste Ritm. Axioma din Kybalion ce explica acest principiu este: „Totul curge, în afara si înauntru; totul îsi are propriile ritmuri; toate lucrurile cresc si coboara; oscilatia de pendul se exprima în tot; distanta pendularii la dreapta este egala cu distanta pendularii la stânga; ritmul compenseaza.”
Conform celui de-al cincilea principiu, Universul opereaza în ritmuri precise si previzibile. Daca le permiteti acestor ritmuri sa va stapâneasca, starile de spirit si viata voastra vor fluctua în sus si în jos. Dar, prin stapânirea ritmurilor, deveniti imuni la fluctuatiile emotionale din viata voastra.

6.Al saselea Principiu Sacru se numeste Cauza si Efect. În Kybalion se spune: „Fiecare cauza îsi are efectul sau; fiecare efect îsi are cauza sa; totul se întâmpla conform Legilor; întâmplarea este doar un nume dat Legii care nu a fost recunoscuta; exista multe planuri cauzale, însa nimic nu poate eluda Legea.”
Acesta este un Univers organizat perfect si nimic nu se întâmpla accidental sau din întâmplare. În spatele fiecarui Efect exista întotdeauna o Cauza. Începeti sa fiti stapânii propriei vieti atunci când deveniti o Cauza constienta a Efectelor pe care le vreti, în loc sa va lasati antrenati de vointa si dorintele altora. Puteti folosi acest principiu pentru a efectua vindecari si materializari.

7.Al saptelea Principiu Sacru se numeste Gen. În Kybalion, acest principiu este rezumat astfel: „Genul se afla în toate lucrurile; totul îsi are principiile masculin si feminin; genul se manifesta pe toate planurile.”
Cel de-al saptelea principiu nu se refera la genurile masculin-feminin conventionale, asa cum se exprima ele în corpurile omenesti. Se refera la energiile masculine si feminine. Fiecare persoana are si energii masculine, si energii feminine – deci, întregul Univers este alcatuit din ambele. Aceste energii sunt la fel de puternice si, pentru a crea, ele se afla într-o stare de interdependenta.
Energia feminina este magnetica si atragatoare. Energia masculina este electrica si creatoare. Eliminarea (eliberarea) si atragerea formeaza baza magiei Divine. Pentru a materializa, trebuie fie sa va atrageti dorinta, fie sa v-o creati. Pentru a va bucura de un flux constant de abundenta, începeti sa întelegeti si sa lucrati cu fluxul constant de a da si de a primi, asa cum ne învata acest principiu.

„Sapte sunt Principiile Adevarului; acela care le cunoaste, deslusit, poseda Cheia Magica în fata carei atingeri toate Portile Templului se deschid.”

Kybalion – FilosofiaI hermetica
Din Egipt ne vin învăţăturile ezoterice, fundamentale, care au influenţat filosofiile tuturor raselor, de mai multe mii de ani. Toate ţările au împrumutat câte ceva de la doctrinele sale: India, Persia, Chaldeea, China, Japonia, Siria, vechea Grecie, Roma şi alte neamuri vechi. Acestea au luat parte la banchetul cunoaşterii, pe care Hierofanţii şi Maeştrii ţării lui ISIS le-au oferit celor pregătiţi să cunoască din culmea ştiinţei mistice şi oculte,dezvăluite de Maeştrii acestui vechi ţinut.

Related:  Realizarea linistii interioare

În Egipt se afla loja misticilor. Prin porţile templelor intrau neofiţii şi plecau adepţii, maeştrii şi hierofanţii, în toate colţurile lumii. Printre aceştia a fost şi Hermes Trismegistul, tatăl înţelepciunii oculte, fondatorul astrologiei şi alchimiei. Detaliile vieţii lui s-au pierdut, mai multe ţări disputându-şi locul naşterii sale. Perioada şederii sale în Egipt (care constituie ultima sa reîncarnare pe această planetă) nu ne este cunoscută;aproximativ, este fixată în ultimele zile ale celor mai vechi dinastii egiptene, cu mult timp înaintea apariţiei lui Moise. Autorii competenţi îl consideră, totuşi, contemporan cu Abraham. Unele tradiţii iudaice merg până la a afirma că Abraham chiar a fost beneficiarul unei mari părţi din cunoştintele acumulate de Hermes.

În anii care au urmat dispariţiei sale din planul terestru, tradiţia sugerează că ar fi trăit sute de ani „în carne”.

Egiptenii l-au zeificat numindu-L THOTH. Mai târziu, grecii îl aşează în Panteonul zeităţilor proprii, numindu-l HERMES, zeul înţelepciunii.

Egiptenii i-au cinstit memoria zeci de secole, considerându-l „scriitorul zeilor”, ajungând, în cele din urmă, să-i dea vechiul nume, Hermes Trismegistul, care înseamnă „de 3 ori mare”, „Mai Marele Marilor”, „mai mare decât toţi Marii”. În toate ţările, numele de Hermes Trismegistul era sinonim cu Fântâna Înţelepciunii. Folosirea cuvântului „hermetic” este strict legată de sensul „secret închis”, „nimic nu poate scăpa”. Discipolii au păstrat secretul învăţăturilor, nevoind să dea perle porcilor, preferând să dea laptele copiilor şi carne oamenilor neştiutori. Discipolii au fost „hermetici” de teamă de a nu vedea doctrina secretă transformându-se în doctrină (credinţă) religioasă. Vechiul ocultism din India şi Persia a degenerat, pierzându-se, în mare parte, din cauză că apostolii săi au devenit preoţi. Ei au amestecat teologia cu filosofia, având astfel ca efect pierderea ocultismului în noianul superstiţiilor religioase, al cultelor, al credinţei şi al zeilor. La fel, în Grecia şi Roma, învăţăturile hermetice ale gnosticilor şi ale primilor creştini au degenerat sub domnia lui Constantin, al cărui pumn de fier a amestecat filosofia cu teologia. Aceasta a luat şcolii creştine ce era esenţial credinţei: spiritul său, pe care l-a obligat spiritual să bâjbâie mai multe secole înainte de a regăsi vechiul drum al credinţei. În sfârşit, totul arată observatorilor atenţi că în cel de-al douăzecilea secol biserica luptă pentru a reveni la vechile învăţături oculte. Au fost spirite elevate, de iniţiaţi, care au transmis oral flacăra vie a credinţei adevărate; sunt cunoscute rar cazurile când acestea au fost scrise. Chiar şi aşa (rar), transmiterile s-au voalat, în termeni de alchimie şi astrologie, încât numai cei care cunoşteau cheia puteau înţelege corect. În primele zile ale Antichităţii existau un anumit număr de doctrine secrete fundamentale ce se transmiteau de către Maestru elevului şi care erau cunoscute sub numele de Kybalion. Sensul exact şi semnificaţia cuvântului s-au pierdut de mai multe secole. Principiile acesteia nu au fost scrise niciodată; era o culegere de maxime, axiome şi precepte, complet neinteligibile pentru profani, dar pe care adepţii le înţelegeau imediat ce erau aplicate.

Related:  Gandirea pozitiva in vindecarea naturala

Arta alchimiei hermetice dă preponderenţă Forţelor Mentale (mai mult decât elementelor materiale), unei transmutaţii, unui fel de vibraţii mentale prin modificarea în vibraţii de altă natură, mai mult decât transformarea unui fel de mental în altul.
Legenda „pietrei filosofale” capabilă să transforme în aur un metal de rând, nu era decât o alegorie a filosofiei hermetice, bine înţeleasa de către adepţii hermetismului veritabil.

Sfătuim pe elevii noştri – cum este recomandat în Kybalion – să studieze învăţătura hermetică cu umila atitudine de adept, deoarece poarta numele de initiat acela care munceste intotdeauna la picioarele lui Hermes Maestrul.

Maximele originale, axiomele şi perceptele Kybalionului vor fi subliniate în aceasta lucrare dar în mod distinct; în toate cazurile, textul original a fost respectat. Sperăm că numeroşi elevi, cărora le oferim această lucrare, vor scoate din studiul acestor pagini tot atâta profit cât au scos şi cei care i-au precedat pe drumul măiestriei, timp de secole, cât s-a scurs de la apariţia lui Hermes Trismegistul.

Între cuvintele Kybalionului se găsesc acestea: „Sub paşii Maestrului, urechile celor care sunt pregătiţi să înţeleagă doctrina să se deschidă cât mai mari şi când urechile elevului sunt gata să asculte, atunci vin buzele pentru a le umple de înţelepciune.”
Când elevul va fi gata să primească adevărul, atunci va începe studiul acestei lucrări, atunci va lua cunoştinţă de existenţa ei. Aceasta e Legea Principiului Hermetic al Cauzei şi Efectului sub aspectul de Lege a Atracţiei, ea va uni buzele şi urechile, elevul şi lucrarea, AŞA SĂ FIE!

One Reply to “Kybalion – Cele Sapte Principii Sacre”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.