Legea Oglindirii: „exteriorul reflecta interiorul”

Legea OglindiriiLEGEA OGLINDIRII:” exteriorul reflecta interiorul „

– ceea ce inseamna ca lumea in care traim este un fel de oglinda gigantica, oglinda care reflecta mereu aspecte sau parti din noi insine. … Si mai inseamna ca toti oamenii pe care ii atragem in vietile noastre sau de care suntem atrasi, oglindesc aspecte necunoscute, negate sau neasumate de noi insine… Este perfect adevarat ca pentru a intelege si accepta asta e nevoie de o intensificare a nivelului de constiinta la care functionezi, de o minte capabila de conexiuni si de ceva curaj… 
…dar sa revenim…
Functionarea acestei legi exclude intimplarea!!! In citeva traditii spirituale – care au intuit-o- se repeta aproape obsesiv ca nimic nu este intimplator. Accidentele, coincidentele, evenimentele neasteptate apar astfel numai datorita incapacitatii noastre de a subintinde ansamblul tuturor factorilor fizici si nonfizici, care concura la nasterea unui eveniment, la producerea unui fenomen sau a unei intalniri… A asuma inseamna a admite, a recunoaste sau a accepta ca o calitate sau o tendinta iti apartin, iar ceea ce ai asumat (intelectual, dar si emotional) poti sa integrezi, daca ti se pare necesar.

Exemplificari:

– Daca esti o persoana care incearca tot timpul sa fie calma, refuzindu-si furia, vei atrage oameni furiosi in viata ta.
…acesti oameni vor oglindi ceea ce tu detii in subconstientul tau, dar te straduiesti sa reprimi…astfel, fara voia ta, te poti trezi cu un sef sau coleg de birou irascibil si chiar violent, dupa cum te poti indragosti de o persoana foarte libera in manifestarea furiei.
-daca esti o persoana care nu accepta eroarea sau imperfectiunea in viata ta, vei atrage spre tine persoane sau intimplari care te vor scoate din minti, deoarece numitorul lor comun va fi greseala, chiar greseala flagranta.
Este felul in care Universul te obliga sa traiesti experienta acestui aspect neasumat din tine insuti si anume, propria ta tendinta de a confunda ceva, de a te incurca,de a fi inexact.
Tendinta pe care o blochezi inconstient se activeaza puternic in afara ta, facandu-te constient de ea doar la cei din jur…

– Daca nu esti constient de propria tendinta de a-i judeca pe altii, vei constata stupefiat ca asta pare a fi singura ocupatie a celor din jurul tau. Ii vei admonesta, probabil, numai pentru a te descoperi citind articole sau urmarind emisiuni TV a caror preocupare centrala este sa analizeze si sa judece viata contemporanilor tai.

Nesuferita Legea asta, nu-i asa?

Nu se pune problema sa scapi de ea, intrucit aceasta performanta este imposibila.
Se pune problema sa tii cont de ea si sa o folosesti in avantajul tau, si din clipa in care incepi sa-ti asumi aspectele neconstientizate, se intimpla ceva miraculos: Universul nu mai trimite acel aspect catre tine.
De ce? Deoarece ceea ce accepti inauntrul tau nu mai e nevoie sa fie creat in afara ta. Scopul a fost atins.
Se pare ca scopul ultim al spiritului nostru este sa devina intreg, motiv pentru care atrage in vietile noastre tot ce este necesar pentru a trezi sau activa acele parti adormite sau ascunse prin adancimile subconstientului… 
In conformitate cu Legea oglindirii, transformarile din interiorul tau sunt reflectate de schimbarile din afara ta (nu intotdeauna imediat, deoarece principiul inertiei functioneaza si el!), iar persoanele care reflectau acele caracteristici ale tale, fie ca dispar pe neasteptate din viata ta, fie nu le mai manifesta in relatiile cu tine.

Este ceva magic si se merita sa incerci!

Orice schimbare pe care o faci in interiorul tau schimba ceva in afara ta, creând astfel conditii pentru a debloca sau imbogati o relatie.
Este imposibil ca tu sa te transformi, iar relatia cu celalalt sa ramina identica. Daca el sau ea nu sunt capabili sa perceapa aceasta schimbare, viata ii va indeparta pur si simplu din calea ta … Sau invers, tu vei iesi gradat din viata lor, fara nici un sentiment de vinovatie si fara resentimente… Legea oglindirii este, tehnic vorbind, o lege a rezonantei, deoarece creaza situatii si pune in legatura persoane intre care exista afinitati… Altfel spus, persoanele care vibreaza pe aceeasi lungime de unda, indiferent daca sunt constiente sau nu, se atrag una pe cealalta. Uneori, atractia subconstienta este repolarizata in constient ca respingere, dar asta nu trebuie sa ne induca in eroare… Respingerea nu exista fara atractie!!!

In ceea ce priveste PROCESELE, Legea spune ca:

„exteriorul reflecta ceea ce iti faci tie insuti, reflecta atitudinile si patternurile de interactiune dintre diferite parti ale tale”.
Exemple: 
– Vulnerabilitatea pe care nu ti-o accepti nu o vei accepta nici in exterior. 
– Blindetea pe care ti-o reprimi o vei respinge si in afara ta. ..
– La celalalt pol, dragostea plina de grija pe care o oferi partilor mai copilaresti si fragile din tine insuti, o vei manifesta si in afara ta…
– Capacitatea de a te ierta va fi reflectata de puterea de a-i ierta pe cei care gresesc…
Ceea ce faci in exterior este precedat de ceea ce faci in interior.
Actiunile externe sunt un fel de fotografie a actiunilor interne si din cate stiu nu poti fotografia ceea ce nu exista !!!
Scindarile si conflictele interne se reflecta in relatii dificile, incarcate de trairi ambivalente…
Separarea de aspectele din tine insuti se reproduce in separarea de aceleasi aspecte din ceilalti…
Felul cum te raportezi la ceilalti oglindeste felul cum te raportezi la aspecte corespondente din tine insuti…
Pentru cei constient orientati spre evolutie, Legea Oglindirii este sau va deveni un prieten de nepretuit…
De fiecare data cand in viata ta va apare o persoana sau o situatie noua, fara sa fie vorba de ceva pasager sau nesemnificativ, vei avea ocazia sa meditezi pentru a afla ce anume din tine este oglindit.
Pur si simplu nu ai timp sa te plictisesti, in cazul in care ai invatat sa-ti tii constinta treaza…
De cate ori vei constata ca esti implicat emotional intr-o relatie cu o persoana, pe o durata de timp deja semnificativa, intreaba-te:
– Ce incearca acest om sa ma invete?
– Ce aspect din mine insumi intruchipeaza?
Daca vei sti sa raspunzi la aceste intrebari, relatia ta cu acel om se va armoniza sau traiectoriile voastre vor inceta spontan a se mai intersecta. Asta nu inseamna ca-l vei uita sau ca vei tinji dupa el…
Daca ai inteles mesajul pe care-l purta special pentru tine, sentimentul tau va fi de recunostinta.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.