Lumina pune lumea in miscare

lumina

De ce este o amprenta energetica, asa cum o studiem in apa, atat de importanta?
Dupa cum poate stiti, unul dintre eroii mei este Fritz-Albert Popp, un fizician german, primul care a descoperit ca si noi mentinem o conversatie constanta cu mediul inconjurator, sub forma unui cod Morse continuu, de emisii de lumina.
Sistemele vii, scrie Popp, ‘nu fac doar schimb de caldura cu lumea exterioara, ci si de semnale”, cum ar fi undele electromagnetice sau materia. . . . Fiecarea reactie chimica are loc daca, si numai daca, cel putin una din componentele reactive este excitata de un foton .. Aceasta inseamna ca: 1) fara fotoni reactiile chimice nu sunt posibile si 2) distribuirea fotonilor regleaza reactivitatea chimica in materia non-vie si vie.”
Cu alte cuvinte, lumina pune lumea in miscare.
Timp de ani de zile Popp a studiat aceste emisii de lumina la Institutul de Biofizica, care are 15 grupuri de oameni de stiinta din centre internationale din intreaga lume.
El si colegii sai au adus la lumina multe si noi descoperirii. Spre exemplu, el a descoperit ca numarul acestor emisii este egal  pe ambele maini si pe frunte, si ca ele par sa respecte ritmuri saptamanale si lunare, care se poate sa corespunda cu energia din exteriorul nostru, cum ar fi Soarele.
Medicament Universal
Una din cele mai recente investigatii ale lui Popp se refera la schimbarea ce are loc, in ceea ce priveste producerea de lumina, dupa tratamentul medical. Intr-un experiment, el si colegii sai au aplicat un unguent medicinal pe o zona de pe bratul drept al pacientului, iar apoi au masurat emisiile de lumina din zona tratata si, de asemenea, o serie de alte zone, netratate, de pe intreg corpul.
In mod asemanator, cu un pacient suferind de psoriazis la ambele maini, Popp a aplicat tratamentul standard pentru psoriazis, folosind o lampa cu lumina UV (Ultravioleta) atat pe zona de la un brat, afectata de psoriazis, cat si pe o zona neafectata, timp de cinci minute. La scurt timp dupa aceasta, Popp a masurat emisiile de fotoni la nivelul ambelor zone ale bratului.
Atunci cand au facut aceste masuratori, Popp si colegii sai au folosit echipament de precizie, care poate masura emisiile de lumina, foton cu foton – si au descoperit ceva remarcabil. Daca  numarul de emisii dintr-o parte a corpului creste sau descreste, la fel se intampla si in alte parti ale corpului.
In primul sau experiment, Popp a descoperit o mare schimbare in numarul de emisii de lumina, nu numai acolo unde a aplicat unguentul, ci si in alte parti de pe corp mai indepartate. Mai mult de atat, masura schimbarilor corelate de pe intreg corpul: chiar si din acele locuri in care nu fusese aplicat unguent, Popp a inregistrat aceeasi crestere a emisiilor de lumina ca si in zona in care medicamentul fusese folosit.
In cazul pacientului cu psoriazis si tratamentului cu lumina UV, dupa folosirea luminii, emisiile au crescut brusc de patru ori, atat in portiunilie sanatoase ale pielii, cat si in cele afectate, indiferent daca acestea fusesera sau nu expuse la lampa cu UV.
Dupa o ora, toate partile corpului – tratate si netratate, sanatoase si nesanatoase – au revenit la emisii identice de lumina, desi zonele sanatoase ale pielii indicau o cantitate de luminiscenta de doua ori mai mare fata de zonele nesanatoase. Aceasta poate pentru ca pielea sanatoasa nu are „nevoie” de lumina, si astfel „renunta” la ea, in timp ce zonele cu psoriazis chiar aveau nevoie, si astfel au absorbit-o.
Lumina ca si mijloc global de comunicatie
Popp considera ca a descoperit un nou canal de comunicatie in interiorul organismului, care foloseste lumina ca pe un mijloc de semnalizare instantanee, sau ‘non-locala’, catre restul organismului viu. “Aceste semnale contin informatii de valoare cu privire la starea de sanatate (a corpului) si, de asemenea, au efecte terapeutice,” spune el.
Munca de cercetare a lui Popp ne aduce cu un pas mai aproape de intelegerea metodei multi-canal (canalului multiplu) prin care corpul comunica cu el insusi si cu restul universului. Prin aceste minuscule mesaje de lumina, partile corpului isi spun una alteia despre cum stau lucrurile.
Aceasta ne mai spune si de ce mijloacele medicinei moderne au asemenea efecte nedorite. Chiar daca o terapie este desemnata pentru o zona anume, aceste canale de comunicatie vor face ca ea sa aiba un efect global.
Lynne McTaggart
TRADUCERE
Ana Nicolai

Related:  Cum sa luptam contra spiritelor raului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro