Poveste sufi

Un mare mistic trăia în linişte şi singurătate, pînă cînd, a fost trezit într-o zi, de un mesager de la Dumnezeu. Misticul s-a frecat la ochi şi s-a ridicat pentru a vedea mai bine prezenţa angelică care stătea înaintea lui:

“Dumnezeu este foarte mulţumit de tine”, a spus îngerul. Rugăciunile tale au fost auzite şi sînt acceptate. Eu sînt aici ca să-ţi îndeplinesc dorinţele. Doar cere. si ele, îţi vor fi imediat îndeplinite”.

Misticul era total derutat. “Ai ajuns un pic cam tîrziu.”, a spus el. “A existat o vreme cînd aveam nevoie de multe lucruri şi aveam multe dorinţe, dar acum nu mai am. Dorinţele mele au dispărut. Eu m-am acceptat pe mine însumi şi sînt mulţumit. Nici nu mai contează pentru mine dacă există sau un Dumnezeu. Eu continui să mă rog, dar, doar pentru că mă simt bine făcînd asta. Mă rog la fel cum respir. Ai venit prea tîrziu, eu nu mai am nici o dorinţă.”

“Dar Dumnezeu s-a oferit”, a spus îngerul. “ Nu iL poţi supăra pe Dumnezeu, spunandu-I asta. Te rog, de dragul meu, cere ceva.”

“Ce sa cer?”, a întrebat misticul. “Sînt fericit şi împlinit. Nu-mi lipseşte nimic. Totul este perfect. Dar dacă tu insişti, voi cere. Spune-I Lui Dumnezeu că eu îmi doresc să continui să rămîn fără nici o dorinţă. Dă-mi lipsa dorinţelor.”

Related:  Patania unui magar batran

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.