Cei mai multi romani nu isi doresc sa consume organisme modificate genetic

Trei sferturi dintre romani, mai exact 74%, care stiu ce inseamna organismele modificate genetic (OMG), ar alege sa nu consume produsele alimentare asociate acestora, daca pe eticheta ar fi mentionata prezenta OMG, se arata intr-un sondaj realizat de Greenpeace.

76% dintre cei aflati in cunostinta de cauza considera ca Guvernul Romaniei trebuie sa interzica introducerea culturilor de OMG pe teritoriul Romaniei, iar 74% considera ca introducerea acestor culturi in tara va pune in pericol atat sanatatea populatiei, cat si mediul natural, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sondajul mai arata ca doar 32% dintre romani considera ca sunt bine informati in privinta OMG-urilor, in timp ce 65% declara ca sunt slab informati.

„Valorile rezultate arata foarte clar ca interesul marilor producatori de seminte OMG difera complet de cel al populatiei. Romanii nu doresc introducerea OMG in tara si indiferent de presiunile venite din partea acestor giganti mondiali, Ministerul Agriculturii trebuie sa ramana de partea noastra, a cetatenilor. Romania nu trebuie sa devina un cultivator de organisme modificate genetic”, a declarat Ionut Cepraga, Coordonator de campanii in cadrul Greenpeace Romania.

Dintre regiunile istorice ale tarii, Moldova detine primul loc in privinta refuzului de a consuma OMG – 81% din raspunsuri, iar Dobrogea sustine cel mai puternic interzicerea cultivarii acestora – 85% si posibilitatea ca OMG sa dauneze sanatatii si mediului – 93%.

Sursa.

Related:  Eliberarea emoţiilor negative păstrate in memoria celulară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro