Avem puterea de a alege

11028349_762018487249569_5441478555905925995_nTrebuie sa stiti ca noi avem puterea alegerii in fiecare situatie,deoarece astfel ne luam responsabilitatea in propriile noastre maini si putem sa ne modelam propriul nostru destin.

Cititi acest mesaj cu constiinta iubirii.Focalizati-va asupra mesajului si lasati celelalte ganduri sa se estompeze din constiita si lasati ca fiecare cuvant sa-si dezvaluie adevaratul sens pentru voi.Fie ca acest mesaj sa va aduca o mai profunda intelegere a adevaratului vostru Sine.

Astazi ma voi concentra pe puterea alegerii.Noi suntem creatori de alegere in fiecare situatie.Este important sa stim si sa intelegem acest lucru,intrucat el plaseaza responsabilitatea in propriile noastre maini si ne permite sa ne modelam propriul nostru destin.

Adesea ne grabim sa-i aratam cu degetul pe ceilalti,facandu-i pe ei responsabili pentru furia noastra,pentru frustrarea noastra si pentru celelalte emotii negative.Credem cu tarie ca ei ne-au indus starea noastra negativa.Dar exista oare un alt mod de a vedea acest lucru?
Un alt mod care ne atribuie noua responsabilitatea – asa cum ne revine de fapt?Exista un proverb:”Cand aratam cu un deget spre celalalt,trei degete se indreapta spre noi!” .Aceasta ne reaminteste ca,in fiecare situatie,avem puterea de a alege.Noi alegem sa acceptam emotiile negative care apar in interiorul nostru si,de asemenea,avem libertatea de a alege emotiile pozitive si sa vedem astfel situatia intr-un mod complet diferit.

Daca,de exemplu,cineva spune sau face ceva dureros pentru noi,tendinta este de a deveni furiosi sau tristi.Totusi,putem spune ca noi ne permitem noua insine sa devenim astfel.Puteti sa observati aceasta furie sau tristete rasarind in interiorul vostru si sa va detasati de ea.Puteti spune:”nu voi deveni furios,imi voi mentine o stare de pace si iubire in interior”.Aceasta abilitate de a te detasa de emotii apare la cei care sunt capabili sa fie intr-o stare de constiinta proprie unui „martor”.Aceasta este starea in care stiti ca sunteti constiinta pura si ca gandurile si emotiile apar in constiinta,dar sunt diferite de voi.Daca va simtiti detasati de ganduri si emotii,in virtutea acestui fapt puteti sa le schimbati.Puteti de asemenea,sa va identificati cu cele pe care le doriti si sa nu va lasati condusi de cele care va ranesc.

Acest lucru va permite sa va mentineti o stare emotionala pozitiva si calma,care va permite sa analizati situatia si sa va confruntati cu ea in mod pozitiv.Daca va lasati purtati de furia care apare in interiorul vostru,probabil ca veti deveni irationali si veti face lucruri pe care le veti regreta mai tarziu.
Atunci cand deveniti ancorati in starea de „martor”,un mare control al emotiilor va va permite sa utilizati furia ca pe un instrument ,atunci cand este necesar,fara a fi afectati de ea.Deveniti ca un actor intr-o piesa.Uneori,acest lucru poate sa para ca un joc pe care il jucam cu emotiile noastre si ca noi nu simtim emotiile pe care le proiectam.Pare ca ne jucam cu emotiile noastre.Adevarul este ca natura noastra se gaseste dincolo de emotii.In adevaratul nostru Sine,noi suntem intotdeauna intr-o stare de pace,iubire si bucurie – in permanenta detasati de lume.Noi putem alege emotiile si gandurile pentru a comunica ceea ce alegem si ca sa cream efectul pe care il dorim in jurul nostru. A alege emotiile care vor inobila mediul din jurul nostru si vor crea iubire,pace,armonie si ordine in jurul nostru,inseamna a fi in concordanta cu Sinele nostru divin.

In fiecare zi lumea ne provoaca la dualitatea sa.Noi suntem confruntati cu situatii care ne pot face furiosi,frustrati,tristi,nefericiti,singuri si deprimati.Trebuie sa mergem in acel loc sigur din interiorul nostru,acolo unde putem simti adevaratul nostru Sine si sa reactionam din acel loc.Este un loc minunat,cu un mod diferit de a percepe totul.Voi simtiti in interiorul vostru puterea de a alege – de a alege sa actionati in modul in care doriti si nu in modul in care sunteti condusi sa actionati.Aceasta va da un sentiment al puterii personale de a va modela forma in modul in care alegeti.
(Sri Vasudeva)

 

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

Related:  Rugaciune pentru autovindecare fizica si spirituala

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro