Sublimarea fortei sexuale

Istoria primului barbat si a primei femei,Adam si Eva,asa cum este redata in Geneza,viata lor in gradina Edenului si motivul pentru care au fost alungati de aici,este o povestire cu o mare profunzime simbolica pe care nu am terminat niciodata sa o investigam.
Dumnezeu a pus intreaga gradina a Edenului la dispozitia lui Adam si a Evei.El le-a interzis numai sa guste din fructele Pomului Cunoasterii Binelui si Raului.De ce?
Dintr-un anumit punct de vedere,Paradisul era un laborator alchimic,iar primii oameni erau niste alchimisti care studiau proprietatile elementelor ,simbolizate de copacii gradinii.
Dumnezeu le-a interzis sa manance din fructele Pomului Cunoasterii Binelui si Raului deoarece acestea contineau elemente pe care oamenii nu erau pregatiti sa le suporte,si trebuiau sa mai astepte.
Dar Eva,mult mai curioasa decat Adam,observa aceste fructe cu un mare interes fara sa indrazneasca inca sa le atinga.In acel moment,sarpele care era pe spatele ei s-a trezit,caci era cald,iar serpii se trezesc si devin extrem de agili la caldura.Ori,in acea zi era foarte cald in Paradis…evident,toate aceste lucruri sunt simbolice!…iar sarpele ascuns in coloana vertebrala a Evei s-a trezit si i-a spus:”Incearca,gusta din acest fruct,de ce iti este frica?Daca vei manca,vei deveni asemenea Domnului,si tocmai de aceea El ti-a interzis acest lucru.”Era adevarat ca Eva se va asemana cu Domnul datorita acestui fruct,dar dupa miliarde de ani de suferinta,de peripetii,de reancarnari succesive,Eva a mancat deci din fructul interzis si i-a dat si lui Adam sa guste din el.Dar organismul lor nu il putea suporta.Dumnezeu le spusese deja:”Daca veti manca din acest fruct,veti muri”.Si ei au murit,dar au murit in sensul in care s-a produs in ei o schimbare a starii de constiinta.Mai inainte.ei erau liberi,fericiti,usori,luminosi,dar au murit pentru aceasta stare superioara;ei au murit pentru bucuriile si luminile Cerului si ai devenit vii pentru suferintele pamantene.
Sarpele din Geneza este deci un simbol:simbolul fortei sexuale care s-a trezit in om si in fata careia acesta a cedat.Sarpele se trezeste la cald si adoarme la frig.In toate formele de pasiune veti intalni caldura: o caldura care distruge si care consuma totul in interior.In padurile ecuatoriale unde este foarte cald,traiesc cele mai multe fiare si animale salbatice.Acela care se aventureaza adesea la ecuator (stomacul,sexul) se lasa prada pasiunilor (fiarele) care incep sa se inmulteasca in el.
Deci sarpele este considerat ca expresia raului in om,desi in realitate simbolismul sau nu este considerat numai negativ:dimpotriva,sarpele este de asemenea considerat ca un simbol al intelepciunii.Ace3asta dubla semnificatie este reprezentata in special in caducelul lui Hremes.
Pentru Initiati,primul sarpe al caducelului reprezinta forta sexuala ,cauza raului ,iar cel de-al doilea sarpe este simbolul transformarii acestei forte intr-o alta energie ,foarte puternica,care este intelepciunea si clarvederea.Iata de ce faraonii Egiptului antic sunt adesea reprezentaticu un mic sarpe care iese dintre cei doi ochi.Aceasta inseamna ca ei au transmutat forta sexuala facand-o sa urce pana la creier.Aceasta forta transmutata ofera Initiatilor posibilitatea sa arunce o privire spre subtilitatile regiunilor suprapamntene.In anumite religii ale antichitatii,se practicau unele culte ale serpilor si acestia erau folositi ca oracole;la Delfi,de exemplu,Pitia facea oracole sub inspiratia sarpelui Pyton.
Inteleptii,care cunosteau legile,posedau si mijloace de a transforma energia latenta ce doarme in fiecare om,iar ei se transformau in „serpi”,adica in fiinte cu judecata si prudente.
In India ,inteleptii sunt numiti „nagi” :serpi,pentru a demonstra ca fortele raului pot deveni binefacatoare daca omul stie sa le transforme.
Sarpele se gaseste in noi la nivelul coloanei vertebrale.La baza coloanei vertebrale doarme puterea sarpelui Kundalini,iar Kundalini poate face minuni la Initiatii care stiu sa o trezeasca.
Cati credinciosi din trecut nu considerau ca forta sexuala este o forta diabolica care trebuie distrusa cu orice pret! Si care era rezultatul?Viata disparea din ei,izvoarele secau si ramaneau fara niciun elan,fara nicio bucurie.Ei isi imaginau ca astfel se transforma in sfinti,dar nu era deloc adevarat! Generatii inregi au urmat in trecut acest drum,dar care au fost rezultatele?…
Evident,printre aceste mii de credinciosi,unii aveau cu adevarat haruri,o inteligenta si o vointa extraordinare ce le permitea sa depaseasca pustiul,dar nici ei nu infloreau.De ce? Pentru ca nu stiau ca forta sexuala este o energie divina pe care Creatorul a daruit-o pentru fericirea umanitatii…si nu pentru nefericirea ei,asa cum se credea.
Forta sexuala este o energie pe care trebuie sa o utilizam cu intelepciune: este o seva bruta care se transforma in celule,si pe care spiritul o distribuie apoi in tot organismul sub forma de viarta in planul fizic,sub forma de iubire si bucurie in inima,sub forma de lumina si intelepciune in creier.Forta sexuala este o putere enorma,pe care inteleptii stiu sa o dirijeze :ei nu o lasa sa tulbure sau sa provoace tragedii;ei nu o lasa sa inunde sau sa distruga satele si orasele din interiorul lor,ci construiesc mori,uzine,canale de irigatii si recolteaza apoi fructele produse de aceasta forta distribuita cu intelepciune.Cu cat judecam mai bine folosirea fortei sexuale,cu atat cucerim bogatii spirituale.Forta sexuala controlata este asemanatoare apei unui mare fluviu pe care o canalizam pentru a iriga pamantul,asa cum egiptenii faceau cu apele Nilului,asigurandu-si prosperitatea tarii.Cu cat omul foloseste mai intelept forta sexuala,cu atat mai mult se apropie de Imparatia Domnului si intelege sensul si frumusetea vietii.

Related:  Cinsteste-te pe tine insuti

Cu cat mai mult li se explica oamenilor iubirea vazuta din punct de vedere initiatic,cu atat ea devine mai neclara pentru ei.De ce?
Deoarece ei au repetat aceleasi practici de mii de ani,aceleasi comportamente;ei nu reusesc sa inteleaga ca,dupa e natura a oferit creaturilor anumite componente sexuale o anumita perioada de timp,ea doreste sa le reorienteze ,pentru a le face sa descopere,in acest domeniu,alte manifestari,superioare,mai frumoase,mai spirituale.Cand li se vorbeste despre o asemenea conceptie legata de iubire,oamenii raspund ca nu-si mai pot satisface nevoile sexuale si vor muri,deoarece numai acest lucru ii tine in viata!Da,binenteles,acest lucru face sa creasca radacinile ,dar florile mor in inalt.
Deci,totul depinde de persoana si de gradul ei de evolutie spirituala.
Oamenii sunt facuti sa evolueze in toate domeniile,atunci de ce nu ar evolua si in domeniul iubirii?Tocmai acest grad superior,aceasta evolutie,consta in sublimarea energiei sexuale si dirijarea ei spre culmi ,spre cap,pentru a hrani creierul,facandu-l capabil de creatii extraordinare.Iubirea este o forta divina care vine din inalt si trebuie sa-i acordam respectul cuvenit,trebuie sa o protejam si trebuie chiar sa ne gandim sa o reorientam spre Cer,in loc sa o trimitem spre infern unde este acaparata si utilizata de catre monstri,de larve si elementali.
Atat timp cat oamenii nu vor cunoaste mijloacele de folosire a acestei energii pentru lucrarui spirituale de amploare ,ei vor continua sa o risipeasca si astfel vor saraci si se vor salbatici.Toata lumea stie ca forta sexuala urmeaza o anumita directie,dar foarte putini oameni stiu ca o putem orienta intr-o alta directie si se hotarasc sa traiasca aceasta experienta.
Forta sexuala este resimtita de majoritatea oamenilor ca o tensiune ingrozitoare de care trebuie sa se elebereze.Ei se elebereaza ,fara sa stie ca astfel pierd ceva foarte pretios,o chintesenta care este arsa prosteste intr-o singura placere,in timp ce ea putea fi utilizata pentru o adevarata regenerare a fiintei lor.Sa comparam omul cu o cladire de cinci zeci sau de o suta de etaje;vom intelege atunci ca o mare presiune ,o mare tensiune este necesara pentru a face ca apa sa urce pana la ultimul nivel al casei,astfel ca locuitorii de la ultimul etaj sa aiba suficienta apa pentru a se spala,a bea,pentru a-si uda plantele,etc.Fara aceasta tensiune ,apa nu poate urca pana sus.Daca oamenii ar cunoaste semnificatia acestei tensiuni,daca ar sti sa o foloseasca,ei ar ajunge sa-si hidrateze si sa-si hraneasca celulele creierului numai cu aceasta energie,fiindca ea poate ajunge pana la creier prin canalele pe care natura inteligenta le-a amenajat special pentru acest lucru.
Putem considera acest sistem de canale cu acela pe care il gasim intr-un copac.Seva bruta este formata din toate substantele adunate din sol catre radacini.Aceasta seva absorbita de radacini este transformata de vasele lemnoase de-a lungul tijei pana la frunze si alimenteaza apoi florile si fructele.Arborele cunoaste secretul alchimic de transmutare a materiei.Atunci,daca arborele cunoaste un asemenea secret,de ce omul nu il poate cunoaste?
Tensiunea este folositoare,nu trebuie sa o inlaturam,caci datorita ei,energia poate ajunge in inalt:astfel ,in loc sa se trezeasca pentru lucrari de amploare,celulele creierului vor ramane amortite,saracite,cloroformate,si se vor multumi sa asigure numai buna functionare interna.Atat timp cat nu invatam sa nu stapanim,ne lipsim de toate posibilitatile de a deveni puternici,rezistenti,inteligenti.
Cum i-am putea face pe barbati si pe femei sa inteleaga ca in Planurile Inteligentei Cosmice,aceasta energie trebuie utilizata pentru creatii sublime? Nicicum! Ei doresc placerea,tot ceea ce este usor,fara sa depuna niciun efort.Ei da,dar o asemenea placere se plateste foarte scump.Ei nu stiu ca acela care face eforturi pentru a se stapani,nu numai ca se imbogateste,dar resimte o placere extraordinara.Poate cuvantul „placere” nu este acela care se potriveste aici,caci el este intotdeauna legat de manifestari instinctive inferioare,ci cuvantul „bucurie” , „incantare”,”extaz”…Placerea nu este ceva laudabil,si chiar ne este rusinos uneori,in timp ce bucuria,incantarea,extazul,nu le putem obtine decat declandsand latura divina din noi.

Related:  Rugăciune pentru linişte financiară

Eu ma adresez acum mai ales tineretului.Tinerii nu realizeaza faptul ca exista experiente mult mai folositoare decat acelea care se aventureaza,si ca in cativa ani ei isi vor pierde prospetimea,farmecul,frumusetrea,lumina.Ei doresc sa experimentezze iubirea fizica,si acest lucru este de inteles,dar nu acumularea unor astfel de experienteii va duce la fericire;dupa catva timp,ei vor uita senzatiile placute pe care le-au trait si nu vor ramane decat ruina,regretul,tristetea.Trebuie sa incerce sa faca un efort de stapanire de sine:chiar fara sa reuseasca imediat,ei vor obtine rezultate pe masura trecerii timpului;ei vor fi mandri ca au stiut sa invinga si se vor simti mai puternici.

Unii vor spune:”Dar cum sa ne exersam” Nu este greu,exista atatea ocazii in care tinerii se intalnesc: pe strada,la lucru,la sedinte,in vacanta,la discoteca,pe plaja…Si este normal ca uneori sa simta in ei o pasiune care se trezeste.Dar in loc sa faca imediat tot ceea ce pot pentru a-si satisface rapid orice dorinta,de ce nu s-ar hotara sa reziste,facand un efort de subliminare?
Da,sa sesizeze enegia care se trezeste si sa o faca sa urce pana la Cer,pana la Mama Divina,pana la Tatal Celest.Exersandu-se astfel mult timp,ei vor ajunge sa dea o alta orientare acestei energii si sa simta ceea ce este cu adevarat iubirea spirituala.

Va mai amintiti ceea ce v-am spus in legatura cu sacrificiul:ca este periculos sa renunti la un obiect,la un obicei,la o dorinta,fara a le inlocui printr-un alt obiect sau alta dorinta.De aceea nu trebuie sa refulam niciodata iubirea,ci trebuie sa inlocuim obiectul acestei iubiri printr-o alta iubire,mai vasta,mai luminoasa.
Sa luam un exemplu,un barbat iubeste o femeie,el simte ca nu poate sta departe de ea.Dar aceasta femeie nu este libera,sau poate el este casatorit,deci ei nu pot trai impreuna fara sa antreneze mari tulburari in familie.Cum ar putea invinge barbatul aceasta dorinta?Simplu,cu ajutorul femeilor:in loc sa se limiteze la o singura femeie ,in inima,in sufletul lui,el ar trebui sa ia hotararea de a le iubi pe toate in acelasi timp.El va fi atat de ocupat incat nu va mai avea timp pentru a urmari pe una anume,si astfel va fi salvat de toate femeile.Aceeasi metoda se aplica si unei femei.Va trebui sa realizati aceasta largire a constiintei,altfel veti fi mereu divizati,veti fi in conflict cu voi insiva.
Si chiar daca ati ati pierdut fiinta pe care o iubeati,pentru ca v-a parasit sau a murit,trebuie sa o inlocuiti…nu cu o alta,veti rieca o noua pierdere,ci printr-o mare iubire orientata spre lucruri celeste,divine.In acel moment,calmul si linistea se vor restabili in voi,pentru ca vidul din voi va fi umplut.Chiar daca este de dorit ca fiecare sa faca un efort in sensul aceasta,nu este data tuturor puterea de a-si domina forta sexuala pentru a cunoaste iubirea superioara.De aceea ,inainte de a va lansa intr-o asemenea aventura,trebuie sa reflectati si mai ales sa va cunoasteti bine…Daca simtiti ca aveti inca nevoie de placeri fizice,este de preferat sa nu va abtineti brusc pentru ca va fi foarte rau.Dar daca sunteti deja evoluati si daca simtiti nevoia de a trai ceva mult mai subtil,mai spiritual,intelegand splendoarea lumii divine si dorind sa ii ajutati pe oameni cu iubirea voastra,veti putea sa va alegeti drumul.Va repet inca o data,acest lucru nu este dat tuturor si nu sfatuiesc pe oricine sa o faca.Pentru ca eu cunosc toate anomaliile care s-ar putea produce.Intr-un cuplu,de exemplu,ce se va intampla daca unul dintre parteneri se hotaraste sa traiasca o iubire mai spirituala,in timp ce celalalt nu se poate lipsi de iubirea fizica? O tragedie…Binenteles,eu voi fi cel vinovat.Stiu ca este foarte riscant sa va vorbesc asa cum o fac,dar sunt obligat sa lamuresc ac easta problema pentru aceia care doresc sa evolueze,dar in acelasi timp sunt constient de pericolul la care ma expun daca sunt rau inteles si provoc ostilitate.
Eu doresc numai ca aceia care ma asculta sa-si dea seama de adevarul cuvintelor mele,si mai ales sa inteleaga ca nu doresc sa dezmembrez familii,ci doresc sa largesc cat mai mult constiintele barbatilor si femeilor.Poate ca nu ar mai fi nimic de spus,daca actuala conceptie despre iubire a oamenilor ar da rezultate bune.Dar priviti cum se desfasoara lucrurile:toate acele drame,sinucideri,omoruri,divorturi…Si chiar cand sunt impreuna,ei se pot gandi la o amanta sau un amant pe care si l-ar dori alaturi.In aparenta,oamenii sunt credinciosi unul altuia,dar in forul lor interior sunt pe cale sa se tradeze.
De aceea ,daca nu sunteti pregatiti sa traiti iubirea intr-un mod superior,ar trebui cel putin sa imbunatatiti ceva in modul actual de a iubi.Va voi da un exemplu.Iata doua sticle.Sa presupunem ca una o reprezinta pe femeie si cealalta pe barbat.Cum niciuna nu inceteaza sa o secatuiasca pe cealalta,cele doua sticle se vor goli foarte repede,si nu mai ramane altceva de facut decat sa fie aruncate si inlocuite.Acest lucru se intampla in conceptia obisnuita despre iubire: bem o sticla cu un continut limitat si cand este goala,o aruncam.Cum am putea face ca aceste „sticle” sa nu se goleasca niciodata? Ar trebui ca fiecare sa fie in contact cu Sursa infinita a iubirii;atunci ,nimic nu le-ar putea epuiza vreodata,ele vor fi mereu pline,alimentate continuu de apa Sursei.
Acest lucru presupune ca,IN LOC SA VA OPRITI LA TOT CEEA CE ESTE SUPERFICIAL INTR-UN BARBAT SAU INTR-O FEMEIE,IUBITI-I SPIRITUL,SUFLETUL,LEGATI-VA DE CEVA VIU,CEVA CARE SE AFLA IN CONTACT CU SURSA,CU DUMNEZEU.Si atunci iubirea voastra va fi vesnica:chiar cand veti fi batrani,ridati,veti continua sa va iubiti,pentru ca nu veti iubi trupul fizic,ci o fiinta care este reflectarea Divinitatii.Prin intermediul femeii,barbatul o cauta pe Mama Divina,el se va inalta pana la ea pentru a primi energii,lumina si bucurie.Prin intermediul barbatului,femeia se inalta pana la Tatal Ceresc…si astfel iubirea lor nu se va sfarsi niciodata…
Dar daca barbatii si femeile se vor multumi sa se caute in planuri inferioare,nu trebuie sa va mirati ca vor fi repede dezamagiti.Este normal,cum ar putea dainui iubirea cand dincolo de corp nu este nimic bun sau frumos de iubit?

Related:  A darui este in firea intregului univers

Priviti cum se petrec lucrurile in natura:tot ceea ce este sters,murdar,impur,are tendinta de a se acumula la baza,iar ceea ce este pur se inalta spre inalt.La fel se intampla si in fiinta umana:la ea,de asemenea,tot ceea ce este grosolan se ingramadeste in jos,in timp ce tot ceea ce este usor,pur ,luminos,urca spre cap.De aceea,ochii,urechile,gura,nasul,creierul sunt asezate sus,in timp ce alte functii sunt plasate jos.Aceasta impartire fizica a omului ,in sus si jos,corespunde celor doua naturi,inferioara si superioara:personalitatea si individualitatea.Iubirea exprimata de personalitate care nu doreste decat sa ia,sa se sature.este patata de elemente apasatoare si intunecate.In timp ce ,iubirea manifestata de individualitate contine elemente de generozitate,de dezinteres,este pura si luminoasa.
Oamenii isi comunica tot felul de elemente intunecate care ii impiedica sa vada clar si sa guste senzatiile celeste prin iubirea lor egoista si senzuala.Evident,ei sunt liberi,se pot lasa antrenati in pacatele lor,dar acest lucru nu este in interesul lor!Daca Initiatii au stabilit reguli si prescriptii,ei nu au facut-o pentru a interzice bucuria iubirii,ci pentru a-i impiedica pe oameni sa coboare prea jos in starea constiintei inferioare in care nu primesc nicio binecuvantare,nicio minune a lumii divine.

De acum inainte,incercati sa va straduiti sa intelegeti aceasta filozofie sublima,deoarece ea este singura care ii invata pe barbati si pe femei cum sa foloseasca toate aceste elanuri pe care si le insufla reciproc,intreaga minune,bucurie de a se contempla ,ca sa fie intotdeauna inspirati si sa devina genii,divinitati.
Dar toate acestea nu vor fi cu adevarat clare pentru voi decat atunci cand le veti limpezi in voi insiva,prin taria meditatiilor si a transformarilor interioare necesare.Cand veti reusi,veti fi in posesia tuturor bogatiilor pe care natura le-a pregatit pentru voi ,va veti putea folosi de ele cu atata precizie ca si cum v-ati gasi intr-un laborator:veti reusi sa manuiti elementele si fortele necesare regenerarii si iluminarii voastre si pe cele ale lumii intregi.

(O.M.Aivanhov-Alchimia spirituala:cautarea perfectiunii)

 

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.