Lectia de relaxare

vivre.ro
circulon.bucataras.ro


Trei minute pentru a intra într-o lume minunată, cu totul specială, fără prejudecăţi, fără suferinţă, unde Pacea şi Armonia dăinuiesc, o lume creată de tine şi care îţi va aparţine în întregime, e doar a ta… Ai curajul şi încearcă!

Aşază-te pe un fotoliu confortabil, cu spatele rezemat de spătar. Fixează-ţi un punct pe tavan, care să fie puţin mai în spatele tău, şi începe să priveşti acel punct, încercând să menţii privirea cât mai mult timp fixată pe el. În acest timp, lasă corpul să se relaxeze, să fie moale, inspiră încet… şi expiră de asemenea lent, îndelung. Cu fiecare expiraţie devii din ce în ce mai calm, mai relaxat. Imaginează-ţi că respiraţia ta este asemeni curgerii apelor unui fluviu. Concentrează-te acum asupra tălpilor şi a gleznelor şi lasă-le să se relaxeze, să devină moi şi relaxate; muşchii se destind şi începi să simţi în ele o senzaţie plăcută de greutate, ca şi cum ar vrea să se afunde în covor. Menţine privirea fixată pe tavan şi, în timp ce priveşti la acel punct pe care l-ai ales, vei descoperi că pleoapele tale sunt din ce în ce mai grele, foarte grele, grele ca de plumb, simţi că vor să se închidă.

De îndată ce simţi că pleoapele vor să se închidă, lasă-le să se închidă. Eşti complet relaxat şi liniştit, muşchii tăi sunt destinşi şi relaxaţi… din ce în ce mai relaxaţi… atenţia ta este focalizată asupra gambelor şi coapselor, lasă-le să devină moi şi relaxate. Abandonează-te acestei senzaţii plăcute: eşti relaxat, somnoros, destins. Acum lasă muşchii stomacului să se relaxeze, ai pieptului, muşchii spatelui, lasă-i să devină moi şi relaxaţi, din ce în ce mai relaxaţi. Lasă-i să se relaxeze complet. Ai o senzaţie plăcută de greutate în tot corpul, simţi că te afunzi adânc în fotoliu. Pleoapele tale sunt din ce în ce mai grele şi simţi cum senzaţia de relaxare se răspândeşte prin muşchii gâtului tău, ai umerilor şi braţelor tale.

Te detaşezi de problemele cotidiene, de grijile sau de zgomotele care pot apărea în jurul tău şi laşi gândurile să treacă pe lângă tine, aşa cum trec norii pe bolta cerească. Lasă-ţi fantezia să hoinărească. Gândeşte-te la un loc frumos, pe care l-ai mai văzut, sau pe care ţi-l imaginezi acum pentru prima dată. Ar putea fi o poiană verde presărată cu flori, un lan de grâu legănându-se în bătaia vântului, dealuri cu contururi blânde, un lac de munte cu apă limpede, întinderi acoperite de zăpadă. Imaginează-te pe tine în locul acela special. Aerul curat te înviorează, te simţi relaxat şi fericit. Forţează-te să auzi glasul păsărelelor, clipocitul unui pârâu. Încearcă să te transpui în locul acela cu toate simţurile. Îţi repeţi în minte fraze care să-ţi confirme această stare de bine excepţională. Cum ar fi: „Mă simt foarte bine, din ce în ce mai bine” şi „Sunt mulţumit şi liniştit”. Rămâi în acest loc cât timp doreşti.

edenboutique.ro/

Când eşti pregătit de plecare, imaginează-te părăsind locul şi întorcându-te în spaţiul în care te afli în realitate. Deschide ochii încet, încet. Bea un pahar cu apă şi întinde-te.

Poţi să te întorci în locul acela minunat ori de câte ori simţi nevoia să te relaxezi. Este doar al tău şi nu ţi-l poate lua nimeni. Pur şi simplu închide ochii, respiră adânc şi imaginează-ţi scenariul din nou. Dacă vei practica regulat acest exerciţiu, vei intra în starea de relaxare din ce în ce mai uşor. Mult succes.
Autor: Teodor Vasile

vivre.ro