Echinoctiul de toamna

Odata cu Echinoctiul de toamna, Soarele intra in semnul Balantei, iar energia universala a planetei se schimba. Afla ce marcheaza acest moment in astrologie si cum influenteaza el horoscopul general, viata zodiilor si cursul lucrurilor!

Maine, 22 septembrie, ora 17.49, are loc momentul astronomic al Echinoctiului de toamna, momentul in care Soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera Nordica catre cea sudica. In timpul echinoctiului, ziua si noaptea au o durata egala in orice loc al planetei, si anume de 12 ore. Termenul in sine este relevant pentru acest lucru, echinoctiu provenind din latinescul æquinoctium (æquus + nox, noctis) ce inseamna “noapte egala”. Din punct de vedere astrologic, Echinoctiul de toamna prezinta o importanta deosebita. Vrei sa afli ce marcheaza acest moment in astrologie si cum influenteaza el horoscopul general, viata zodiilor si cursul lucrurilor? Te invitam sa citesti articolul de mai jos.

Inceputul fiecarui sezon este marcat de intrarea Soarelui in unul din cele patru semne cardinale Balanta (zodia de toamna), Berbec (zodia de primavara), Rac (zodia de vara) si Capricorn (zodia de iarna). Astrologic vorbind, pe 22 septembrie, Soarele intra in zodia Balantei, marcand un moment puternic, cel al Echinoctiului de toamna.Odata cu Echinoctiul de toamna, energia universala a planetei se schimba. Balanta aduce cu ea un alt tip de energie, ideal pentru manifestare si gandire sau pentru meditatie asupra a ceea ce a fost manifestat/ va urma sa fie manifestat. Este o energie de factura pozitiva, ce vorbeste despre schimbari pozitive in lume.
Zilele de toamna care vor curge pana la instalarea iernii astronomice vor fi decisive pentru gasirea balantei intre interiorul vietilor noastre si exteriorul vietilor noastre. Perioada urmatoare de timp reprezinta, fara doar si poate, momentul oportun pentru a aduce echilibrul in toate aspectele vietii noastre. Toamna 2012 este un timp al destinderii, dar si al deciziei si al angajamentului. Bucura-te de viata, dar lasa-i si pe altii sa se bucure in aceeasi maniera ca si tine… acesta este moto-ul astrologic al acestei toamne.Nu intamplator, Balanta, semnul echilibrului, isi va exercita influenta asupra evenimentelor si asupra oamenilor. Inainte de amestecul pasionalului si transantului Scorpion, Balanta ne ofera sanse de a atinge armonia si de a ne limpezi gandirea, ajutandu-ne sa gasim acele aspecte ale vietii noastre in care masura si cumpatarea sunt necesare.
Balanta este semnul zodiacal ce are in vedere optiunile si posibilitatile, supunand balantei relatiile dintre oameni, locuri si lucruri astfel incat sa se ajunga la un echilibru si un limbaj comun. Balanta nu are nimic de-a face cu excesele, cu tot ce este in surplus, in exces, peste limitele suficientului. Trecerea Soarelui prin semnul Balantei este prin urmare marcata prin moderarea extremelor. Totul decurge uniform si bine atunci cand ne aflam intr-un echilibru reciproc, atat cu noi, cat si cu ceilalti… Totul trebuie sa aiba o masura. Totul trebuie sa fie facut in maniera, momentul si locul potrivit, in toate aspectele vietii, insa mai ales in ceea ce priveste relatiile apropiate.
Pentru ca Balanta este un semn relational, vom resimti influenta ei in saptamanile care urmeaza mai ales la nivel relational. Accentul va cadea asupra legaturilor si comunicarii existente intre oameni. Conexiunile care se realizeaza fie pe plan personal, fie pe plan personal sunt reliefate si aduse in prim plan. Sentimentul confortului emotional va fi resimtit mai ales in doi si mai putin pe cont propriu. A avea pe cineva alaturi in aceasta perioada aduce incredere in sine, siguranta, curaj. La polul opus, cei singuri vor resimti mai acut singuratatea si imperiozitatea de a se afla in cuplu. Nu va ingrijorati, este doar un sentiment temporar ce se va evapora in scurt timp.

Pe de alta parte, Balanta impune liniste si armonie in relatiile apropiate, este diplomata si urmareste sa evite orice tip de conflict. Ia aminte la ceea ce ne invata Balanta. Nu este timpul pentru a cauta galceava, conflicte, razbunari, nemultumiri si motive de cearta in relatiile tale. Nu este momentul potrivit pentru a-ti supune relatiile unor teste inutile sau pentru a te lasa antrenat in confruntari dezarmonioase, care, inainte de a strica echilibrul exterior, iti strica echilibrul interior. Oricine se afla in orice tip de conflict in perioada urmatoare ar trebui sa tina cont de aceste aspecte si sa se smulga din aceasta polarizare bine-rau, alegand o a treia cale, calea de mijloc. Ea exista intotdeauna, trebuie doar sa vreti sa o vedeti.
Un alt aspect pe care trecerea Soarelui prin semnul Balantei il va aduce in prim plan este cel al justitiei, al dreptatii si al proportiilor. Contracte avantajoase pot fi semnate daca exista castiguri echitabile de ambele parit. Integritatea si jocul corect reprezinta solutiile salvatoare in acest moment. Balanta cere echilibru si echitate si la nivelul proportiilor. Prin urmare, trebuie sa exista o egalitate ireprosabila intre ceea ce dai si ceea ce primesti.

Related:  Zodiacul iubirii - Pesti

(Garbo)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.