Exercitiu de energizare

Ați muncit mult și vă simțiți epuizați…În loc să vă550694_307982245957403_100002368911703_705848_1752118021_n întindeți pe pat sau să înghițiți niște cești de cafea sau alte excitante pentru a vă „reveni”, trebuie să știți că există niște exerciții simple de făcut.
Iată unul dintre ele:

Așezați-vă și concentrați-vă asupra centrului situat între cei doi ochi pe care hindușii îl numesc Ajna chakra. Încercați să nu vă gândiți la nimic, respirați numai și lăsați-vă să plutiți ca pe un ocean de lumină. Încet-încet, în această stare de pasivitate ce este în realitate o altă formă de activitate, veți simți cum vă învăluie liniștea și armonia. Datorită acestei liniști și armonii, veți atrage din atmosferă niște energii, niște fluide foarte subtile, și vă veți reîncărca, pregătiți să reveniți la lucru și să vă îndepliniți obligațiile.~ O.M.Aivanhov~

Adesea ne grabim sa-i aratam cu degetul pe ceilalti,facandu-i pe ei responsabili pentru furia noastra,pentru frustrarea noastra si pentru celelalte emotii negative.Credem cu tarie ca ei ne-au indus starea noastra negativa.Dar exista oare un alt mod de a vedea acest lucru?
Un alt mod care ne atribuie noua responsabilitatea – asa cum ne revine de fapt?Exista un proverb:”Cand aratam cu un deget spre celalalt,trei degete se indreapta spre noi!” .Aceasta ne reaminteste ca,in fiecare situatie,avem puterea de a alege.Noi alegem sa acceptam emotiile negative care apar in interiorul nostru si,de asemenea,avem libertatea de a alege emotiile pozitive si sa vedem astfel situatia intr-un mod complet diferit.
Sri Vasudeva

Related:  Armonie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.