Ce ii face pe oameni prosti

vivre.ro

12993395_1035880619815880_5172208776860410366_nMisticii au comparat omul cu o scara. Scara poate fi folosita la doua lucruri: o poti folosi ca sa urci, si o poti folosi ca sa cobori. Folosesti aceeasi scara in ambele scopuri, doar directia se schimba. Scara e aceeasi, dar rezultatul va fi total diferit.

Omul este o scara intre rai si iad. De asta numai fiintele umane sunt cele care reprima, care manipuleaza, care ucid, care incearca sa cucereasca natura. Numai fiintele umane sunt proaste – si asta pentru ca ele pot fi adevarati buddha. Pentru ca fapturile omenesti au inteligenta, de asta pot fi proaste.

Prostia nu inseamna absenta inteligentei, ea inseamna ca n-a fost folosita. Daca la om n-ar exista inteligenta, omul n-ar putea fi numit prost. Nu poti numi proasta o piatra – piatra e piatra, nu se pune problema prostiei. Insa omul poate fi numit prost, pentru ca prin om exista speranta, exista o raza de lumina. prin om se deschide o usa catre lumea de dincolo.

edenboutique.ro/

Omul se poate transcende pe sine si n-o face – asta e prostia lui. El se poate dezvolta si nu se dezvolta, se agata de tot felul de lucruri copilaresti – asta e prostia lui. Sau incepe sa-si faca planuri de viitor, care inca nu e – asta e prostia lui.

Trebuie sa traiesti in prezent cu pasiune, cu iubire, cu intensitate, si asta va deveni inteligenta ta. E aceeasi energie:cand e cu susul in jos e prostie; rearanjeaz-o, pune-o cum trebuie si devine inteligenta.

Osho
melimeloparis.ro savonnerie.ro

Related:  În ziua în care m-am iubit cu adevărat...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro