Inteligenta nu e ce crezi

inteligenta“In primul rand, trebuie sa stii ca intelectualitatea nu e inteligenta. A fi intelectual inseamna a fi fals; intelectualitatea este inteligenta simulata. Ea nu este reala din cauza ca nu e a ta, e imprumutata. Inteligenta este dezvoltarea constiintei interne.Ea nu are nici o legatura cu cunostintele, are legatura cu meditatia. Un om inteligent nu actioneaza pe baza experientei trecute; el actioneaza in prezent, in functie de conditiile prezente. El nu reactioneza, ci raspunde. De aceea, este intotdeauna imprevizibil; niciodata nu poti fi sigur ce urmeaza sa faca.

Un catolic, un protestant si un evreu vorbeau cu un prieten caruia tocmai i se spusese ca mai avea sase luni de trait.
– Tu ce ai face daca doctorul ti-ar da doar sase luni de trait? il intreba omul pe catolic.
-Ah! spuse catolicul. Mi-as darui toate bunurile bisericii, m-as impartasi in fiecare duminica si mi-as spune in mod regulat rugaciunile.
– Dar tu? il intreba omul pe protestant.
– Eu as vinde tot si as pleca intr-o calatorie in jurul lumii si m-as distra pe cinste.
-Si tu? il intreba omul pe evreu.
– Eu? Eu as consulta alt doctor.
Asta e inteligenta!

Osho

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt – Daruind vei dobandi

Related:  Despre energia pozitiva si energia negativa

2 Replies to “Inteligenta nu e ce crezi”

  1. BISE4ICILE AU DEVENIT FALSE , PE OCEANE E FU4TUNA, DOCTO4II NU MAI STIU CA4TE, DECI 4ASPUNSUL ESTE CA BOALA NU EXISTA!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.