Conversatii cu Dumnezeu

11225086_991050310919161_6357548805832929820_n

Nu e nevoie să împărtăşeşti toată negativitatea din tine cu persoana faţă de care o simţi. E nevoie să comunici celuilalt aceste sentimente doar atunci când a nu o face ţi-ar compromite integritatea sau l-ar face pe celălalt să creadă într-un lucru neadevărat.
Negativitatea nu e niciodată un semn al adevărului suprem, chiar dacă pare a fi adevărul tău în acel moment. S-ar putea ca ea să provină dintr-o parte din tine care nu este vindecată. De fapt, întotdeauna de acolo vine.
De aceea este aşa de important să scoatem din noi aceste stări negative, să ne eliberăm de ele. Numai lăsându-le să iasă – plasându-le undeva acolo, în faţa ta – le poţi vedea destul de clar ca să-ţi dai seama dacă crezi cu adevărat în ele.

loading...

Cu toţii aţi spus ceva – ceva urât – pentru ca, apoi, să descoperiţi că,după ce aţi rostit acele cuvinte, nu le mai simţiţi ca fiind „adevărate”.
Cu toţii aţi exprimat sentimente — de la frică la mânie, la furie – ca să descoperiţi că, după ce le-aţi exprimat, ele nu mai arată ceea ce simţiţi cu adevărat.În acest fel, sentimentele pot fi înşelătoare. Sentimentele sunt limbajul sufletului, dar trebuie să vă asiguraţi că daţi ascultare adevăratelor sentimente şi nu unui model contrafăcut, construit în mintea voastră.

Unele sentimente sunt sentimente adevărate —adică sentimente născute în suflet — iar altele sunt sentimente contrafăcute. Acestea sunt construite în mintea ta.
Cu alte cuvinte, ele nu sunt deloc „sentimente” — ele sunt gânduri.
Gânduri, sub masca unor sentimente.Aceste gânduri se bazează pe experienţa ta anterioară şi pe experienţa observată la alţii. Vezi cum cineva se strâmbă când i se scoate un dinte şi te strâmbi şi tu când fi se scoate un dinte. E posibil ca nici măcar să nu te doară, dar, oricum, te strâmbi. Reacţia ta nu are nimic de a face cu realitatea, ci doar cu modul în care tu percepi realitatea, pe baza experienţei altora sau a ceva care ţi s-a întâmplat în trecut.

Cea mai mare provocare pentru voi ca fiinţe umane este de a Fi Aici Acum, de a înceta să mai inventaţi! Încetează să mai creezi gânduri legate de un moment prezent (un moment pe care ti l-ai „trimis” tu însuţi, înainte de a avea un gând legat de el). Fii în acest moment. Aminteşte-ţi că tu ţi-ai trimis ţie însuţi acest moment ca pe un dar. Momentul a conţinut sămânţa unui adevăr uriaş. Acest adevăr vrei tu să ţi-l aminteşti. Totuşi, când a sosit momentul, tu ai început imediat să construieşti gânduri referitoare la el. În loc de a fi în moment, tu te-ai situat în afara momentului şi l-ai judecat Apoi ai reacţionat Adică, ai acţionat aşa cum ai mai făcut-o o dată înainte.
Priveşte acum aceste două cuvinte:
REACŢIE
CREAŢIE
Observă că sunt acelaşi cuvânt. Doar litera „C” s-a mutat din loc!
Când faci lucrurile în mod corect e un act de Creaţie, mai degrabă decât de Reacţie.
Viaţa este un proces de creaţie, iar tu continui să o trăieşti ca şi cum ar fi un proces de re-constituire!

Neale Donald Walsch

Cand il judeci pe altul, nu il definesti pe el, ci pe tine.-Dr. Wayne W. Dyer

Interesant de citit si:
Related:  Profeţiile de la Celestine

5 Replies to “Conversatii cu Dumnezeu”

  1. Superb siteul, am învăţat multe de aici, am şi eu o întrebare : de unde ştim că suntem călăuziti de Duhul Sfânt ? Sau ce trebuie să facem pentru a avea Duhul Sfânt ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.