Cele 7 legi spirituale ale succesului

10149299_450146458449266_917760410_n„Tu eşti ceea ce îţi doreşti foarte profund. Dorinţa este cea care îţi determină voinţa.Voinţa stă la baza faptelor tale. Iar faptele îţi creează destinul.” Brihadaranyaka Upanishad IV.4.5

 

“Voi pune în practica Legea potentialitatii pure, angajandu-ma sa aplic urmatoarele etape:

1. Voi intra in contact cu campul potentialitatii pure practicand in fiecare zi tacerea, existenta pura. Voi sta intr-o meditatie tacuta de cel putin doua ori pe zi, timp de aproximativ 30 de minute dimineata si 30 de minute seara.

2. Voi urmari sa intru în fiecare zi in comuniune directa cu natura, devenind martorul tacut al inteligentei care exista in fiecare fiinta vie. Ma voi aseza in tacere si voi privi apusul soarelui, sau voi asculta sunetul valurilor oceanului ori al unui parau, sau voi mirosi pur si simplu mireasma unei flori. In extazul propriei mele taceri si prin comuniunea cu natura, ma voi desfata cu principiul vietii care a existat din toate timpurile, conectandu-ma la campul potentialitatii pure si al creativitatii nelimitate.

3. Voi practica ne-emiterea de judecati de valoare. Imi voi incepe fiecare zi cu afirmatia: „Astazi nu voi judeca nimic din ceea ce se petrece”, iar de-a lungul zilei imi voi reaminti mereu aceasta intentie

.Aplicarea Legii daruirii

Voi pune in aplicare Legea daruirii angajandu-ma sa aplic urmatoarele etape:

1. Oriunde ma voi duce si cu oricine ma voi intalni, voi darui ceva. Darul meu poate fi un compliment, o floare sau o rugaciune. Voi incepe chiar astazi prin a darui ceva tuturor celor cu care ma voi intalni, activand astfel procesul de circulare a fericirii, bogatiei si abundentei in viata mea si in vietile celor din jur.

2. Astazi voi primi cu recunostinta toate darurile pe care mi le va oferi viata. Voi primi darurile naturii: lumina soarelui si ciripitul pasarelelor, ploaia de primavara sau prima ninsoare. Voi fi de asemenea deschis fata de darurile celor din jur, indiferent daca este vorba de daruri materiale, de bani, complimente sau rugaciuni.

3. Ma angajez sa mentin deschis circuitul bogatiei in viata mea daruind si primind cele mai pretioase daruri ale vietii: afectiunea, respectul, aprecierea si iubirea. De fiecare data cand ma voi intalni cu cineva, ii voi ura mental fericire, bucurie si placerea rasului.

Aplicarea Legii karma-ei, sau a cauzei si efectului

Voi pune in aplicare Legea karma-ei, angajandu-ma sa urmez urmatoarele etape:

1. Astazi voi deveni martorul constient al propriilor mele decizii, in fiecare moment al zilei. Prin contemplarea constienta a acestor optiuni, le voi aduce in campul constiintei mele. Voi constientiza astfel plenar faptul ca cea mai buna cale de a ma pregati pentru viitor consta in a trai plenar constient in prezent.

2. Ori de cate ori voi avea de facut o alegere, imi voi pune urmatoarele doua intrebari: „Care sunt consecintele alegerii mele?” si „Ne va aduce aceasta alegere – mie si celor din jurul meu, care sunt afectati de ea – mai multa fericire si implinire?”

3. Imi voi intreba apoi inima si voi asculta raspunsul ei, exprimat sub forma unei senzatii de confort sau de disconfort. Daca alegerea mea imi va trezi in inima un sentiment de confort, voi merge inainte, fara a ma crampona insa de ea. Daca ea imi va trezi insa un sentiment de disconfort, voi examina mai atent consecintele ei cu ajutorul luciditatii interioare. Aceasta tehnica de intrebare a inimii imi va permite sa iau cele mai bune decizii, cele care sunt corecte in mod spontan, deopotriva pentru mine si pentru cei din jurul meu.

Aplicarea Legii efortului minim

Voi aplica Legea efortului minim angajandu-ma sa respect urmatoarele etape:

1. Voi practica Acceptarea. Astazi ii voi accepta pe toti oamenii care imi vor iesi in cale, toate situatiile, circumstantele si evenimentele care se vor petrece. Voi urmari sa constientizez tot timpul faptul ca momentul prezent este exact asa cum trebuie sa fie, caci stiu ca intregul univers este exact asa cum trebuie sa fie. Nu imi propun sa lupt cu intregul univers impotrivindu-ma clipei prezente. Acceptarea mea este totala si neconditionata. Accept lucrurile asa cum sunt, nu cum mi-as dori eu sa fie.

2. Acceptand lucrurile asa cum sunt, imi voi asuma Responsabilitatea pentru situatia in care ma aflu si pentru toate evenimentele pe care le consider problematice. Stiu ca asumarea responsabilitatii inseamna sa nu condamn pe nimeni si nimic pentru situatia in care ma aflu (nici chiar pe mine insumi). Mai stiu ca orice problema este simultan o ocazie, iar deschiderea fata de ocazii imi va permite sa transform momentul prezent astfel incat sa-mi aduca beneficii ulterioare mai mari.

3. Astazi voi ramane centrat in non-rezistenta. Imi propun sa transcend nevoia de a-mi apara punctul de vedere. Nu mai doresc sa conving pe nimeni sa-mi accepte punctul de vedere. Voi ramane deschis fata de toate punctele de vedere si nu ma voi mai atasa de nici unul.

Aplicarea Legii intentiei şi dorintei

Voi pune in aplicare Legea intentiei si a dorintei, angajandu-ma sa urmez urmatoarele etape:

1. Voi face o lista a tuturor dorintelor mele. Voi purta lista cu mine oriunde m-as duce. O voi reciti cu atentie inainte de fiecare meditatie, inainte de a intra in marea stare de liniste. O voi reciti la fel de atent seara, inainte de culcare, si dimineata, dupa trezire.

2. Voi emite in campul potentialitatii pure dorintele mele si le voi lasa in pantecul creatiei, cu credinta ferma ca ele vor da rod. Chiar daca lucrurile nu vor fi orientate in sensul dorit de mine, voi avea convingerea ca exista o ratiune in aceasta directie si ca planul cosmic are in vedere pentru mine intentii care sunt mai presus decat cele pe care le-am conceput eu insumi.

3. Imi voi reaminti continuu sa practic concentrarea asupra momentului prezent in toate actiunile mele. Nu voi accepta ca eventualele obstacole sa imi abata atentia si concentrarea de la momentul prezent. Voi accepta prezentul exact asa cum este si voi contribui la croirea viitorului meu prin manifestarea intentiilor si dorintelor mele cele mai profunde.

Aplicarea Legii detasarii

Voi pune în aplicare Legea detasarii, angajandu-ma sa respect urmatoarele etape:

1. Astazi imi propun sa fiu detasat. Ma voi accepta pe mine asa cum sunt, si ii voi accepta pe cei din jurul meu asa cum sunt. Nu voi impune nimanui propriile mele idei despre felul in care ar trebui sa decurga lucrurile. Nu voi impune nici o solutie fortata unei probleme, generand astfel noi probleme. Voi participa la evenimentele din jurul meu cu o implicare detasata.

2. Astazi imi propun ca toate experientele mele sa aiba la baza principiul incertitudinii. Intrucat sunt deschis fata de incertitudine, solutiile vor aparea spontan pornind de la problemele create, de la confuzie, dezordine si haos. Cu cat situatia va parea mai nesigura, cu atat mai sigur ma voi simti eu, caci incertitudinea este calea mea catre libertate. Aplicand intelepciunea incertitudinii, imi voi gasi propria siguranta.

3. Imi propun sa patrund in campul tuturor posibilitatilor si anticipez deja fascinatia care apare atunci cand esti deschis fata de o infinitate de optiuni. Imi doresc sa experimentez aventura, magia şi misterul vietii, sa ma amuz si sa ma joc.

Aplicarea Legii dharma-ei, sau a menirii in viata

Voi pune în aplicare Legea dharma-ei, angajandu-ma sa respect urmatoarele etape:

1. Astazi voi cultiva plin de iubire zeul sau zeita care exista in interiorul meu, intr-o stare embrionara. Imi voi acorda intreaga atentie spiritului care imi anima trupul si sufletul. Imi propun sa ma trezesc fata de linistea profunda din interiorul inimii mele. Oricat de implicat as fi intr-o experienta temporala, imi propun sa nu uit nici o clipa de constiinta eternitatii.

2. Voi face o lista cu talentele mele unice. Voi adauga apoi toate acele lucruri pe care imi place sa le fac atunci cand imi manifest talentul unic. Ori de cate ori imi folosesc talentul unic in serviciul semenilor mei, pierd notiunea timpului si aduc prosperitate, deopotriva in tmea si in vietile celor din jur.

3. Imi voi pune zilnic intrebarea: „Ce pot face pentru a fi de folos altora?” Raspunsul la aceasta intrebare imi va permite sa-i ajut pe altii, plin de iubire.Noi suntem calatori pe drumul eternitatii, iar calea noastra este cosmosul, dansul stelelor si algalaxiilor. Viata este eterna, dar expresiile ei sunt efemere, trecatoare, simple clipe care apar si dispar.

Celulele sunt perfect detaşate de rezultatul intenţiilor lor. Ele nu dau greş niciodată tocmai pentru că sunt perfect centrate în viaţă, în momentul prezent, în luciditatea inteligenţei celulare.

Orice sămânţă conţine în ea promisiunea a o sută de păduri. Pentru aceasta trebuie ca ea să nu fie însă depozitată într-un sac. Este necesar ca inteligenţa ei să fie dăruită solului fertil. Prin acest act de dăruire, energia ei invizibilă începe să curgă către manifestarea în planul material.

Incertitudinea reprezintă solul fertil al creativităţii pure şi al libertăţii.

Noi nu suntem altceva decât noduri de conştiinţă localizate într-un univers conştient.

Ataşamentul se naşte din conştiinţa sărăciei, căci el se adresează întotdeauna simbolurilor.

Orice relaţie reprezintă o reflexie a legăturii care există între dumneavoastră şi propria dumneavoastră fiinţă.

Această lume a energiei este fluidă, dinamică, veşnic în schimbare. Simultan, ea este nemişcată, tăcută, eternă şi liniştită.

 Chiar şi gândul de a dărui, de a binecuvânta, sau o simplă rugăciune, au puterea de a schimba viaţa celor din jur, şi implicit pe a noastră.

Învăţând să dăruim ceea ce dorim să obţinem, noi activăm şi regizăm dansul vieţii, imprimându-i o mişcare sublimă, vie, dinamică, ce constituie însăşi esenţa vieţii.

Atunci când vă întâlniţi cu cineva, îi puteţi oferi în tăcere o binecuvântare, îi puteţi dori fericire, bucurie, un surâs. Acest tip de dăruire tăcută este foarte puternic.

Sursa prosperităţii, a belşugului, a obţinerii oricărui lucru din universul material, este întotdeauna aceeaşi: Sinele real, conştiinţa care ştie cum să împlinească orice nevoie. Tot restul nu sunt decât simboluri: maşini, case, bani, haine, avioane. Simbolurile sunt trecătoare;ele vin şi pleacă.

Nu este corect să spunem că noi suntem fiinţe umane care au din când în când experienţe spirituale. Realitatea este inversă: noi suntem fiinţe spirituale care şi-au asumat o formă umană ocazională.

Orice ocazie este deja conţinută în problema pe care o avem.

Aplicarea soluţiilor forţate nu face altceva decât să creeze noi probleme.

Atunci când suntem centraţi în incertitudine, aşteptând totodată cu încredere ca din haos şi confuzie să apară o soluţie salvatoare, se petrec deseori situaţii care par de-a dreptul miraculoase.

Norocul nu este altceva decât momentul în care starea de deschidere interioară şi ocazia se întâlnesc faţă în faţă. Când cele două devin una, fiind dublate şi de o stare de martor al haosului, apare inevitabil o soluţie care va conduce la evoluţia noastră accelerată, a noastră, dar şi a celor cu care intrăm în contact. Aceasta este reţeta perfectă a succesului, iar la baza ei stă Legea detaşării.
Intenţia de a ajunge la o anumită destinaţie, de a atinge un anumit obiectiv, rămâne intactă. Între punctul de plecare şi cel de sosire există însă o gamă infinită de posibilităţi. Dacă luăm trenul incertitudinii, noi putem schimba direcţia de mers în orice moment, de pildă dacă descoperim un ideal mai înalt, sau un obiectiv mai incitant. În plus, suntem atunci mai puţin tentaţi să forţăm descoperirea unor soluţii la problemele noastre, ceea ce ne permite să rămânem deschişi faţă de posibilităţile care ne ies în cale.

Atenţia energizează, iar intenţia transformă.

Cea mai bună cale de a mă pregăti pentru viitor constă în a trăi plenar conştient în prezent.

În spatele tuturor evenimentelor există o semnificaţie ascunsă, care serveşte propriei noastre evoluţii.

ADN-ul este un exemplu perfect de potenţialitate pură; mai mult, el este expresia materială a purei potenţialităţi.

Se ştie că atunci când ne lovim de un obstacol, dacă încercăm să-l forţăm, rezistenţa nu face altceva decât să crească.

Cea mai bună cale de a mă pregăti pentru viitor constă în a trăi plenar conştient în prezent.

În spatele tuturor evenimentelor există o semnificaţie ascunsă, care serveşte propriei noastre evoluţii.

Obiectul asupra căruia ne concentrăm atenţia – indiferent care este el – va creşte şi va deveni mai puternic în viaţa noastră.

Orice relaţii am atras în viaţa noastră în clipa prezentă, ele reprezintă cu siguranţă cele de care avem cea mai mare nevoie acum.

 

Corpul fizic poate fi comparat cu un aparat pentru controlul energiei: el poate genera, stoca şi multiplica energia de care dispunem.

 

Cuvântul „conştiinţă” implică însă ceva mai mult decât energia şi informaţiile: el implică organizarea acestor energii şi a acestor informaţii sub forma vie a gândurilor.

Dacă doreşti să fii binecuvântat cu tot ce este mai bun în viaţă, învaţă să-i binecuvântezi în tăcere pe cei din jur, ajutându-i să obţină tot ce este mai bun în viaţă.

 

Atât timp cât karma are un sens evoluţionist (progresiv) – deopotrivă pentru Sine şi pentru cei afectaţi de Sinele nostru – fructele ei vor fi fericirea şi succesul.

Ori de câte ori devenim defensivi, când îi blamăm sau îi criticăm pe cei din jur, când refuzăm să acceptăm sau să ne abandonăm clipei prezente, viaţa noastră întâmpină o anumită rezistenţă.

Legea karma-ei este aplicată impecabil de fiecare celulă, căci inteligenţa celulară îi permite să dea întotdeauna răspunsul cel mai corect şi cel mai precis la orice eveniment care se petrece.

Dacă renunţaţi la nevoia de a vă apăra punctul de vedere veţi dobândi o stare de libertate, căpătând acces la un rezervor imens de energie pe care o risipeaţi înainte în încercarea de a-i convinge pe ceilalţi.

 Indiferent dacă ne confruntăm cu un tiran, cu o persoană enervantă, cu un prieten sau un duşman, important este să nu ne pierdem cumpătul, să rămânem neschimbaţi: „Acest moment este exact aşa cum ar trebui să fie”.

Cei care sunt centraţi în sine îşi experimentează adevărata fiinţă, care nu se teme de nici o provocare, îi respectă pe toţi cei din jur şi nu se simte inferioară nimănui. De aceea, puterea Sinelui este puterea reală.

Toată lumea cunoaşte parabola cu stejarul care a stat drept şi neclintit în faţa furtunii, rupându-se în două, în timp ce trestia mlădie s-a îndoit în faţa vântului, dar a rezistat. Renunţaţi complet să vă mai apăraţi punctul de vedere.

Fără detaşare noi suntem prizonierii neajutorării, lipsei de speranţă, nevoilor lumeşti, grijilor triviale, disperării tăcute şi seriozităţii excesive şi inutile – adică ai acelor calităţi care caracterizează existenţa mediocră şi conştiinţa sărăciei.

Conştiinţa bogăţiei este capacitatea de a obţine tot ceea ce dorim, oricând dorim şi cu eforturi minime. Această experienţă nu este însă posibilă fără centrarea în înţelepciunea incertitudinii. În această incertitudine putem descoperi libertatea de a crea tot ceea ce dorim.

 Atunci când nu aveţi un punct de vedere de apărat, nu aveţi cum să daţi prilejul unei certe. Dacă veţi practica în permanenţă acest lucru, dacă renunţaţi să vă mai luptaţi şi să opuneţi rezistenţă, veţi putea experimenta plenar momentul prezent, ceea ce reprezintă un mare har.

În realitate, practica Legii dăruirii este extrem de simplă: dacă doreşti să ai parte de bucurie, fă-i pe alţii să se bucure; dacă doreşti să ai parte de iubire, învaţă să-i iubeşti pe alţii; dacă doreşti atenţie şi apreciere, învaţă să-i apreciezi pe alţii, acordându-le atenţia ta.

Atât timp cât atenţia va rămâne focalizată în prezent, intenţia noastră (focalizată asupra viitorului) are toate şansele de a se manifesta, căci viitorul este creat pornind de la momentul prezent. De aceea, prezentul trebuie acceptat exact aşa cum este. Acceptaţi-vă prezentul şi croiţi-vă singuri viitorul.

Celulele inimii, ale stomacului şi cele imunitare au toate aceeaşi sursă, sinele superior, câmpul potenţialităţii pure. Fiind direct conectate la acest computer cosmic, ele îşi pot exprima talentele unice fără nici un efort şi fără să perceapă conştiinţa timpului. În acest fel, ele îşi păstrează integritatea, asigurând totodată integritatea corpului fizic.

Deepak Chopra

 

loading...

One Reply to “Cele 7 legi spirituale ale succesului”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.