Marea Barieră de Corali!

Dragi prieteni,
Silvertip Shark, Great Barrier Reef, Australia Best-of-the-Great-Barrier-Reef-Coral-Sea Marea_Bariera_de_Corali,_Australia
E de necrezut: greii industriei miniere din Australia pun la cale un nou plan scandalos! În timp ce planeta se confruntă cu schimbări climatice catastrofale, ei vor să construiască cel mai mare centru de exploatare de cărbune din lume. Iar coridorul de transport către acest port ar trebui să treacă prin inima celui mai prețios ecosistem de pe planetă: Marea Barieră de Corali!

Este o idee extrem de nocivă, cu consecințe devastatoare. Până și investitorii din grupul Aurizon, care sprijină acest proiect, sunt din ce în ce mai conștienți de implicațiile planului lor și au început să își piardă entuziasmul. Este șansa noastră de a îi convinge să iasă din joc! Unul dintre cei mai mari potențiali finanțatori a donat chiar pentru campanii ecologiste!

Great Barrier Reef_image005

 

Dacă un milion dintre noi își vor exprima dezaprobarea fermă față de acest proiect absurd în următoarele zile, putem convinge grupul Azuron să își retragă finanțarea și pe prim-ministrul australian să acționeze pentru salvarea recifului. Acesta este misiunea Avaaz: să dăm glas bunului-simț. Semnează acum:

https://secure.avaaz.org/ro/australian_coal_disaster_global/?tYtEJbb

Marea Barieră de Corali – cel mai mare oganism viu de pe planetă și patria a peste un sfert din speciile care trăiesc în oceanele lumii – moare încetul cu încetul. În ultimele 3 decenii, peste jumătate din depozitele de coral au dispărut, iar pierderile cresc pe zi ce trece. Schimbările climatice sunt una dintre cauze, dar la fel de nocivă este industria minieră din Australia, aflată acum pe val. Săptămânalul german Der Spiegel a avertizat că „dacă acest trend va continua, inimaginabilul s-ar putea întâmpla: Marea Barieră de Corali ar putea muri.”

Iar acum, industria minieră plănuiește construirea de noi porturi-gigant în nord-estul Australiei (chiar lângă recif), în cadrul unui centru numit Abbot Point, pentru a înlesni transportul cărbunelui către toate colțurile lumii. Acest lucru nu înseamnă doar dublarea numărului de vase care traversează reciful în fiecare an și smulgerea a 3 milioane de metri cubi de material de pe fundul oceanului. Dacă tot cărbunele extras din noile mine va fi ars, nivelul poluării în Australia va crește de 3 ori, aducându-ne din ce în ce mai aproape de o catastrofă ecologică de neevitat!

Related:  Principii de viata enuntate de Robin Sharma

Investitorii se vor întâlni acum pentru a lua o decizie, iar Ministerul australian al Mediului va hotărî peste două săptămâni dacă să aprobe sau nu acest proiect. Îi putem convinge să oprească acest dezastru. Prim-ministrul australian Kevin Rudd va fi cu siguranță receptiv la cererea noastră, pentru că speră să își păstreze nepătată reputația internațională, în încercarea de a fi reales.

Deciza va fi luată acum. Semnează petiția urgentă și trimite mesajul mai departe pentru a opri distrugerea Marii Bariere de Corali:

https://secure.avaaz.org/ro/australian_coal_disaster_global/?tYtEJbb

Comunitatea Avaaz a luptat în numeroase rânduri pentru a salva frumusețea unică a acestui recif. Anul trecut, membrii Avaaz au făcut presiuni asupra unei bănci publice din SUA care era decisă să investească în distrugerea Marii Bariere. Iar sute de mii dintre noi au trimis mesaje Ministerului australian al Mediului pentru a îi convinge pe politcieni să pună bazele celei mai mari rezervații marine din lume. Haideți să ne unim forțele din nou și să salvăm reciful din mâinile acestor exploatatori obsedați de profit.

Cu speranță și determinare,

David, Alex, Emily, Lisa, Oli, Marie, Ricken, Alice și întreaga echipă Avaaz

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.