Echilibrarea chakrelor si a emisferelor cerebrale

Chakrele sunt puncte in corp, unde Energia universala este transferata de Campul Universal inconjurator, subtil, catre campul individual, mult mai dens, care este persoana. Deci, chakrele sunt puncte de contact intre Campul de Energie Universala si individ, prin care Energia Universala este transferata si apoi distribuita organelor asociate din corp. Prin definitie, orice punct de pe corp si din interiorul corpului este o chakra, deoarece fiecare punct din corp (o chakra)receptioneaza in mod spontan Energia Universala, direct de la Campul de Energie Universala subtil. Orice punct din corp poate sa receptioneze nivele intense de Energie Universala, provenind de la acelasi camp, prin interventie constienta – cum ar fi in tratamentul cu Energie Universala, deci exista un numar infinit de chakre.

Chakrele pot fi considerate „transformatoare de energie”, pentru ca ele transforma Energia Universala receptionata in energie vitala, ce este utilizata pentru functiile vitale ale corpului si pentru mentinerea sanatatii. Din infinitatea de chakre, sapte sunt „chakre majore”, acestea fiind aliniate si paralele cu coloana vertebrala – pe o linie verticala ascendenta, de la baza coloanei vertebrale pana la cap; ele sunt localizate pe piele, pe partea din spate a corpului, mai putin C6 si C7.

Localizarea exacta a chakrelor majore este urmatoarea:

C1 – (chakra Radacinii) – baza coloanei vertebrale – perineu7405725

C2 – (chakra Sacrala) – intre buric si C1, dar pe partea din spate a corpului

C3 – (chakra Plexului Solar) – in spatele buricului

C4 – (chakra Inimii) – in centrul pieptului, dar pe partea din spate

C5 – (chakra Gatului) – la baza gatului

C6 – (chakra celui de Al Treilea Ochi) – in mijlocul fruntii, deasupra sprancenelor

C7 – (chakra Coroanei) – in varful capului  —Continuare.

Fiecare punct din corp este o chakra, asa cum a fost definit mai inainte. Chakrele sunt folosite ori de cate ori se utilizeaza Tehnica cu Energie Universala. Terapeutul poate dirija de la distanta Energia Universala, de la Campul de Energie Universala inconjurator, catre orice punct al corpului sau din interiorul acestuia (catre zona bolnava), cu puterea gandului (sau a Constiintei).

Related:  Opinii privind initierile reiki la distanta; initieri.

In acest caz, nu este nevoie sa fie utilizate cele sapte chakre majore, insa acest lucru necesita un nivel avansat al concentrarii sau vizualizarea ori simtirea organului intern afectat al pacientului, ceea ce nu este foarte simplu pentru un terapeut incepator.

Pentru a creste eficienta si succesul vindecarii, in timpul tratamentului local sunt folosite cel mai adesea, cele sapte chakre majore. Terapeutul pune mainile sale pe chakrele majore, corespunzatoare problemelor pacientului si directioneaza Energie Universala, prin focalizare voita. Energia primita de catre corpul bolnav, prin chakre, va reduce hiperactivitatea nervilor simpatici ce tin muschii organelor tensionati, crescand vibratiile (energia vitala) muschilor organelor interne, tensionati mai inainte. Cele doua efecte ajuta la indepartarea tensiunii existente si la regasirea vitalitatii si sanatatii, tratandu-se astfel atat cauza cat si simptomele.–Continuare.

Chakrele

Cum sa-ti dezvolti chakrele

ECHILIBRAREA CHAKRELOR (autotratamentul rapid  reiki ):

-o palma pe chakra 1,cealalta pe chakra 7

-o palma pe chakra 2,cealalta pe chakra 6

-o palma pe chakra 3,cealalta pe chakra 5

-ambele palme pe chakra inimii (4 )

Se efectueaza 5-10 minute pe fiecare pozitie.

ECHILIBRAREA CHAKRELOR pentru alte persoane

Când faci echilibrarea chakrelor, îţi ţii degetele mâinii drepte într-o poziţie „tripod”(este pozitia degetelor atunci cand ne facem semnul crucii), în timp ce te muţi de la o chakră la alta (contactul cu corpul trebuie să fie foarte uşor, tandru).

De retinut:

Prin acest exerciţiu te conectezi tu însuţi la nivele de energie superioară.Pentru a face o echilibrare a chakrelor, ţii M.stg. la 1,5 cm deasupra creştetului capului(pacientul este întins cu faţa în sus), până când simţi că fluxul de energie străbate palmaM.stg.După ce ai determinat nivelul de energie, la nivelul centrului capului pacientului,foloseşte poziţia tripod a M.dr. deasupra chakrei a 6-a, în timp ce menţii palma M.stg.deasupra chakrei a 7-a din vertex, pentru a monitoriza fluxul de energie. Când cele 2 fluxuride energie din ambele mâini sunt echilibrate, mutaţi M.dr. asupra chakrei a 5-a (deci se începe tratamentul de la cap în jos cu chakrele în ordine descrescândă), ţinând la fel degetele în poziţie tripod deasupra acestei chakre.Când toate chakrele au fost reechilibrate, M.stg. rămâne deasupra chakrei a 7-a din vârful capului, iar M.dr. perie energia prin mişcări de măturare a enegiei de la chakra 1-a spre bărbie. În momentul perierii în sus, M.stg. se ia din dreptul chakrei a 7-a. Această mişcare se face de 15-20 de ori

Related:  Arta de a trai corect

ECHILIBRAREA FUNCŢIILOR CEREBRALE

(echilibrarea emisferei drepte cu emisfera stângă a creierului)

Echilibrarea creierului este o metodă simplă şi eficientă. Ea pune în echilibru energia între cele două emisfere cerebrale. Ea este folosită pentru uşurarea durerilor de cap, în epilepsie şi în dislexie (tulburări de vorbire). Această tehnică de canalizare a energiei într-o anumită direcţie şi apoi în direcţie opusă, poate fi folosită în toate părţle corpului, nu numai la cap, pentru a uşura eliminarea durerii şi a blocajelor.Când lucrezi cu un partener, poţi să stai în poziţie şezândă, cu spatele sprijinit iar  partenerul tău să-şi pună capul în poala ta. Dacă lucrezi pe o masă de masaj, partenerul poate sta întins pe spate iar tu poţi sta în picioare sau şezând la capul lui. Dacă partenerul stă pe scaun, tu poţi sta în spatele scaunului. Poţi ajuta la echilibrarea creierului partenerului în orice loc şi în orice poziţie.Conectează-te cu pământul şi lasă energia pământului să urce pe coloana vertebrală şi să se scurgă prin braţe şi mâini.Pune două sau trei degete (în afara degetului mare) ale fiecărei mâini pe capul partenerului, la l,5 cm deasupra urechii, chiar pe linia de unire dintre cele două oase ale capului (sutura scuamoasă).Acum canalizează energia pământului numai printr-o mână, prin creierul pacientului în cealaltă mână a ta. Dă-i voie celeilalte mâini să fie receptivă şi ţine cont când fluxul de energie eliberat în creier străbate în cealaltă parte.

De observat:

cât de greu sau de uşor s-a transmis energia prin creierul partenerului.Canalizează energia dintr-una dintre direcţii, până când simţi energia în mâna opusă (până când energia traversează creierul) şi, după aceasta, reversează procesul, canalizează energia prin cealaltă mână (cea care a fost receptoare).Cotinuă să canalizezi energia prin creierul partenerului, alternând direcţia fluxului, până când simţi că a atins mâna receptoare. Continuă alternarea până când simţi că rezistenţa între cele două direcţii este la fel la ambele mâini.Echlibrarea creierului ia 3-5 min. şi poate fi făcută în fiecare zi sau la 2 zile.Când faci echilibrarea creierului cuiva, şi creierul tău se echilibrează cu această ocazie.

Related:  Corpul fizic: organe, glande endocrine şi locuri de depozitare a emoţiilor

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.