Semne fizice ale unor deficiente nutritionale

Sanatatea pielii tale, a degetelor, a parului, urechilor sau a gurii iti dau indicii asupra sanatatii nutritionale a corpului tau. Ti-au aparut pete albe pe unghii? Ai aproape tot timpul mainile si picioarele reci? Toate aceste lucruri minore, pe care este posibil sa le ignori, iti spun ca din alimentatia ta lipsesc vitamine sau minerale esentiale pentru sanatatea organismului tau.

Doza zilnica recomandata:

Doza zilnica recomandata (DZR) reprezinta ghidul impus de Ministerul Sanatatii in ceea ce priveste consumul recomandat de vitamine si minerale la care trebuie sa se supuna majoritatea producatorilor de suplimente alimentare. DZR ofera o sugestie asupra consumului zilnic de nutrienti pentru prevenirea deficientelor nutritionale severe.

Iata cateva semne fizice ale unor deficiente nutritionale:

~Par uscat si degradat – lipsa de acizi grasi esentiali.

~Albirea prematura a parului – deficienta de acid pantotenic (B5).

~Caderea parului – lipsa acidului folic, a vitaminelor B5, B6 si a acizilor grasi esentiali. Poate indica prezenta unor tipuri de substante toxice in organism.

~Matreata – deficienta de acizi grasi esentiali, antioxidanti (in special seleniul), vitamina B6 si in general deficienta de vitamine din complexul B. Poate indica un nivel scazut al acidului gastric.

~Acneea – deficienta de zinc, acizi grasi esentiali sau vitamina  A. Nivel scazut de acid la nivelul stomacului si consumul ridicat de grasimi.

~Carii dentare – deficienta de vitamina B6 si minerale (in special calciu si bor).

~Sangerarea gingiilor – deficienta de vitamina C si bioflavonoide.

~Crapaturi in colturile gurii – lipsa elementelor din complexul  B sau a riboflavinei.

~Limba umflata – lipsa acidului folic, a vitaminei B12, zincului sau fierului.

~Limba deschisa la culoare – nivel scazut de fier.

~Cearcane – nivel scazut de quercitina sau vitamina C.

~Deformarea unghiilor – deficienta de fier.

~Inflamarea cuticulelor – deficienta de zinc.

~Pielea uscata – deficienta de acizi grasi esentiali,  vitamina A sau vitamina E.

~Vindecarea lenta a ranilor – deficienta de vitamina A, vitamina C, zinc sau acizi grasi esentiali.

Related:  Doctorul OU

~Invinetire rapida – nivel scazut al vitaminelor K, C, E sau bioflavonoidelor.

~Maini reci – lipsa acizilor grasi, a vitaminelor E si B12 sau a fierului.

Lista de mai sus are un caracter “orientativ”. Cand iti  “examinezi” corpul, trebuie sa ai in vedere mostenirea ta genetica si alti factori care tin de sanatate si care pot cauza unele simptome asemanatoare.

In general, semnele fizice pot spune destul de superficial care sunt carentele tale nutritionale, dar cel mai important este sa faci o vizita medicului tau inainte de a te repezi la diverse suplimente alimentare. Poti acoperi nevoiele organismului tau printr-o alimentatie adecvata , dar cand vine vorba de suplimentele de vitamine si minerale, alege intotdeauna sfatul unui medic.

Alta parere despre sare, zahar si grasimi

Europenii importau cantitati imense de sare din Dacia, desi aveau si ei exploatari. De ce? Sarea  lor era fara iod! Fara iod in alimentatie e jale!

“Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca masura a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodata ! Si e singura poveste de acest fel de pe Pamânt ! … Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii !–avertisment medical!

Sa  luam cuvânt cu cuvânt ! Exces, sare,  zahar… Ce înseamna exces ?

La prima citire, prea mult, dar raportat la masa  corporala? Între corpul unui copil de 20 de kilograme si cel al unui adult de 120, e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi… Între cel de la munte care bea apa puternic magnetizata  si aproape pura si cel de la ses care primeste apa cea mai infecta, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substantele !

Si de fapt cui se adreseaza televiziunile cu aceste spoturi ? Ca nu suntem la fel ! Suntem unici cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viata, cu totul, fiecare e unic în felul sau !

Related:  Hrana aduce viata eterna . Rostul binecuvantarii

Si nici nu avem aceeasi grupa sanguina ! Si difera si RH-ul (purtatorul de oxigen din sange) ! Unii au predominant Cuprul (-) altii Fierul (+) !

Sarea! Orice reactie a apei cu sarea produce caldura! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului  informational catre creier!!! Intuitia îmi spune ca asta e scopul lor: sa devenim legume! La munca si înapoi…acasa, la televizor…unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare, zahar si grasimi  dauneaza grav sanatatii!

Dar excesul de alcool,tutun si medicamente?

Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize si taxe la nivel mondial!   Si e bine sa ai multe legume în sistem ! Pentru ca « legumele » îsi platesc taxele…la zi !

Amintiti-va! Ce face medicul prima data in spital ? Schimba regimul alimentar, fara sare… adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona imediat la chimicalele administrate!  Ar declansa alergii! Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala! Glucoza participa  direct la formarea acidului dezoxiribonucleic  (ADN), adica a evolutiei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs.,atentia, concentrarea  vin din zaharurile  naturale ! Si  evolutia dv. genetica !

Grasimile,sa vedem ce spun studiile.

Colesterolul ajuta la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta pâna când, cei de la OMS, au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de « bolnavi », si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc !…

Related:  Ceaiurile parintelui Neamtu, leacuri sfinte.

Între  « stiinta »  unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia. Tot cu slana, pita si palinca traieste. Cum ati vrea sa-si creasca oile, sa lupte cu frigul, cu ploile sau cu ursii?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.