BaniiBanii sunt energie. Folosesc la ceva. Sunt o energie precedata de ceva, cum ar fi o prestatie care merita sa fie remunerata. Cu cat prestatia este mai importanta, cu atat banii au o mai mare putere, energia lor trebuind sa fie proportionala cu prestatia. Daca banii sunt sub valoarea prestatiei, au putere mai mica. Daca sunt peste valoarea prestatiei, deasemenea, isi pierd puterea. Aceasta demonstreaza ca banii “vor” sa plece; nu vor si nu pot sa ramana. Acelasi lucru se intampla cand strangem banii, in loc sa facem ceva cu ei sau sa-i cheltuim pentru un serviciu.

Cand banii ies din sfera scopului lor, a functiei lor de schimb pentru serviciile prestate, aceea de a ne servi viata noastra si a altora, atunci, ceea ce ramane sunt cifre fara valoare reala. Cifrele isi recastiga valoarea cand atrag o prestatie care cere ceva de la proprietarul acestor cifre, cand sunt folositi intr-un mod prin care servesc viata din nou. Dar iarasi, efortul si prestatia trebuie sa ii insoteasca.

Banii care sunt dati cu imprumut, in loc sa formeze o legatura cu efortul si prestatia umana, se vor pierde. Isi pierd puterea si, apoi, dispar. Banii se misca intr-un ciclu de prestatie si remuneratie, si din nou prestatie si remuneratie. Acesta este un ciclu de crestere atat pentru prestatie, cat si pentru remuneratie. Fara prestatie si remuneratie adecvata, sau cand banii sunt dati cu imprumut sau aiurea, fara sa aiba o prestatie corespondenta, incepe un ciclu similar. Este un ciclu de pierdere catre pierdere, pana dispare excesul. Banii se intorc de la cer spre pamant.

Aceia care dispretuiesc banii ii tin la distanta. Fara bani, ei devin slabi in loc sa fie puternici si raman saraci. Banii raman la dispozitia celor care sunt usor de multumit si moderati cu chletuielile. Vin la acestia cand au nevoie de ei. Raman un sprijin pentru ei. Cei care respecta banii, pot sa-i lase sa-si urmeze cursul. Ei ii tin intr-o lesa lunga, ca pe un caine. Cu atat mai mult se intorc la ei fericiti, cand au nevoie de ei.

Uneori, banii se retrag, de exemplu, cand manifestam lipsa de respect fata de un serviciu care ne-a fost oferit si, mai presus de orice, cand manifestam lipsa de respect fata de ceea ce au facut parintii nostri pentru noi. Doar atunci cand onoram efortul si sprijinul lor, rasplata pentru prestatia lor vine spre noi si spre ei. Asa se intampla in general. Cand apreciem ceea ce fac altii pentru noi, adesea fara o rasplata financiara, exista o rasplata si pentru ei si pentru noi. Ei platesc respectul nostru cu mai multa sustinere, fara sa tina cont de efortul pe care trebuie sa-l faca. Fara respectul nostru, eforturile lor ar disparea treptat.

Toti banii vin si raman in aceasta lume. In lumea de dincolo de noi, exista o alta moneda. Totusi, felul in care tratam banii in aceasta lume, are efect asupra monedei din cealalta lume, cand luam si dam in mod corect si ii lasam in urma noastra. Cand timpul nostru aici se sfarseste, banii pot ramane in urma noastra. Si-au atins scopul. Pentru cine si pentru ce raman? Cei care ii primesc dupa noi au forta sa-i pastreze? Se reintorc la functia de remuneratie pentru o prestatie sau se transforma intr-o povara, devenind, mai degraba, mijloc de opresiune, decat de recompensa? Ce concluzie reiese din aceste cugetari? Banii se comporta ca un mesager trimis din alta parte. Ei vor ca noi sa-i obtinem pentru a realiza ceva cu ei, si cand timpul lor se termina, vor sa le dam drumul. Noi auzim mesajul pe care acest mesager ni-l aduce si acordam atentie la ceea ce mesagerul cere de la noi in numele stapanului lui, oricare ar fi in cele din urma. Alegerea nu poate si nu trebuie sa depinda de noi.

Tratam banii cu devotiune, ca pe o revelatie divina. In acord cu ea, acceptam banii, indiferent ce se asteapta si se cere de la noi. Conform acestei revelatii, felul cum procedam cu banii devine serviciu divin – care serveste viata multora, care serveste iubirea. – Bert Hellinger 

BaniiAfirmatii pentru abundenta :

-Din bogatiile invizibile, extrag acum resursele mele imediate si inepuizabile.
Toate caile sunt libere!
Toate usile sunt deschise!
-Eu eliberez acum comorile care sunt in mine. Eu sunt un inel din lantul de aur al prosperitatii infinite care vine la mine prin Har si pe cai perfecte.
-Bunatatea si iertarea ma insotesc in fiecare zi a vietii mele si eu voi locui pentru totdeauna in casa abundentei.
-Dumnezeul meu este Dumnezeul abundentei si eu primesc de acum incolo tot ceea ce doresc, tot ceea ce am nevoie, si chiar mult mai mult.
-Tot ce este al meu, prin Drept Divin este in prezent eliberat si vine spre mine, in mod miraculos, sub influenta Harului.
-Resursele mele sunt nelimitate, inepuizabile si instantanee; ele imi parvin prin Har si pe cai perfecte.
-Toate caile sunt libere si toate usile se deschid, pentru a da acces resurselor imediate si fara sfarsit, care imi sunt divin destinate.
-Usi neasteptate se deschid brusc, cai nebanuite se dovedesc a fi libere si abundenta se raspandeste asupra mea, intr-o avalansa neintrerupta prin Har si pe cai perfecte.
-Eu cheltuiesc banii mei sub influenta unei inspiratii directe, cu intelepciune si fara teama, stiind ca fondurile mele sunt inepuizabile si imediat disponibile.
-Spirit Infinit, deschide calea prin care imi va parveni abundenta. Eu sunt un magnet, care atrage in mod irezistibil tot ceea ce imi apartine prin Drept Divin.- Florence Scovel Shinn

3 Replies to “Banii”

 1. Fac o tacanita din plansul MIELOR ,

  Ramase in frigiderul mintiii de la pastele calului ,

  Ambalez niste sarmale cosmice cu carne din

  carnea Mielului , sfasiat de neintelegere .

  AM la desert, GOGOSI gomflate , cu prostie,

  Si fac o ciorba din supa istoriei neamului sters

  De uitare .

  am uitat s-a pun piper , na belea , iar imi pun astia masa-n cap .

 2. FIECARE ,da din el, numai cat are ,

  Nu poti cere marii ,ca sa fie soare .

  Si nici lunii ,ca sa fie stea ,

  Si nici simtul tau in altu transfera .

  …………………………………………. asta-i de la D -nul E minescu … proaspata,,,,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.