Legea Karmei.Crearea realităţii proprii

Legea KarmeiLegea Karmei

Karma este un cuvânt din limba sanscrită, care înseamnă „acţiune” şi este numită de obicei legea cauzei şi a efectului. Faptele din viaţa trecută sunt reflectate în ceea ce ţi se întâmplă în această viață prezentă. Legea Karmei mai este numită Legea Răsplăţii şi s-a considerat în mod eronat că se manifestă prin evenimente negative care ţi se întâmplă, pe care nu ai cum să le controlezi în nici un fel. Karma poate fi la fel de bine negativă cât şi pozitivă, în funcţie de ceea ce ai făcut şi gândit în vieţile anterioare, binele, râul, urâtul şi frumosul din viaţa ta ţi le-ai creat tu însuţi. E bine să nu uiţi asta, atunci când începi să înţelegi şi să-ţi echilibrezi karma. Cum tu eşti cel ce ţi-ai creat propria karmă, tot tu trebuie să fi acela care poate să o schimbe. Când îţi echilibrezi karma, îţi corectezi evenimentele şi emoţiile negative, aducându-le la o formă pozitivă. Trebuie să lucrezi cu cauzele, fie din vieţile trecute, fie din trecutul apropiat al acestei vieţi, care au dus la acele efecte. Prin gândurile, simţămintele şi faptele tale – atât din vieţile trecute, cât şi din cea prezentă – ai făcut ca evenimentele să se petreacă. Îţi trăieşti karma ca efect al tuturor gândurilor, simţămintelor şi faptelor anterioare, prin repercusiunile cauzelor pe care le-ai pus în mişcare. Karma se manifestă în momentul cel mai potrivit în care poate fi echilibrată.

Legea Karmei este dreaptă şi cinstită. Tu eşti acuzatul, Tu eşti judecătorul şi tot Tu îţi dai propria sentinţă, pe baza celor înfăptuite anterior de tine. Dacă ţi se pare Karma nedreaptă, nu ai decât să priveşti în tine însuţi şi în amintirile vieţilor trecute şi să afli de ce este aşa. Karma reprezintă o lege permanentă, care este veşnic în mişcare. Dacă ţi se pare nedreaptă, o poţi schimba prin gândurile, simţămintele şi faptele tale prezente.

Related:  Definirea personalitatii sanatoase

În momentul în care accepţi responsabilitatea propriei tale karme, îţi oferi şi posibilitatea să ţi-o echilibrezi.

Tu eşti cel care pui Legea Karmei în acţiune prin liberul tău arbitru, îţi creezi karma şi modul în care trebuie să o trăieşti prin atitudinile şi faptele trecute şi prin reacţiile prezente la experienţele pe care le ai. Liberul arbitru este alegerea ta în privinţa gândurilor, simţămintelor, faptelor şi reacţiilor din fiecare experienţă şi situaţie prin care treci. Prin liberul arbitru, fie îţi creezi Karma, fie o echilibrezi. Liberul arbitru îţi aparţine. Este dreptul tău câştigat prin naştere.

Îţi oferi multe încercări şi opţiuni sub forma ocaziilor şi experienţelor care te ajută să îndeplineşti tot ce ţi-ai propus în această viaţă. Evenimentele din cursul vieţii pe care ţi se pare că nu aveai cum să le schimbi, sunt evenimente predestinate de tine însuţi, pe care ţi le-ai propus pentru a le experimenta. Înainte de naştere ai făcut o înţelegere irevocabilă, fie cu sufletul tău, fie cu alte suflete, să participaţi la anumite experienţe. Angajându-te în aceste experienţe, ai acceptat să faci faţă încercării. Ce faci acum, când încercarea are loc, depinde de liberul tău arbitru. Destinul este liberul tău arbitru care se manifestă în prezent şi îţi oferă opţiunea de a onora sau nu promisiunile pe care le-ai făcut înaintea naşterii.

Tu ai fost cel care a creat experienţele din viaţă prin care să-ţi înveţi lecţiile, să-ţi echilibrezi karma, în vederea măririi nivelului de cunoaştere şi creşterii spirituale. Nu există astfel de lucruri, precum: accidente, şansă sau coincidenţe Dacă se întâmplă un accident, a avut loc cu un numit scop. Totul se întâmplă cu un scop. Karma, prin natura, ei tinde spre echilibrare.

Crearea realităţii proprii

Karma şi liberul arbitru lucrează mână în mână pentru a-ţi crea propria existenţă: Tu eşti cel ce creează ceea ce trăieşti în orice moment al fiecăreia dintre vieţile tale. Atât gândurile şi simţămintele din prezent, cât şi opţiunile şi deciziile zilnice, îţi afectează, influenţează şi schimbă experienţele pe care trebuie să le realizezi. Îţi creezi existenţa proprie prin alegerile din prezent şi acest lucru afectează atât karma pe care ţi-o faci, cât şi maniera în care o rezolvi.

Related:  Principiul vindecarii universale

Viaţa poate fi grea sau uşoară, plină de încercări sau de bucurii după cum o creezi şi o percepi. Ţi-ai ales experimentarea terestră pentru a te ajuta să-ţi echilibrezi karma în modul cel mai semnificativ posibil. Atunci când munceşti la înţelegerea şi echilibrarea karmei tale, nu te limita la căutarea cauzelor din vieţile trecute care se reflectă prin efectele lor în viaţa prezentă. Caută în acelaşi timp propria ta comportare ca pe un posibil vinovat care contribuie la perpetuarea experienţelor negative pe care le ai.

În viaţă poţi trece prin evenimente negative din foarte multe motive. Deşi este adevărat că faptele tale trecute sunt cele care îţi determină încercările prin care treci acum, percepţiile şi simţămintele tale obişnuite faţă de aceste experienţe, modul în care ai reacţionat la ele, sunt factorii care pot stabili dacă îşi au rădăcina într-o viaţă trecută sau au fost create în prezent. Poţi hotărî dacă experienţele aparţin trecutului sau prezentului, aflând cauza ascunsă a situaţiei respective.

De cele mai multe ori, dacă situaţia este foarte serioasă, cauza este de natură karmică, agravată de percepţii şi adausuri negative din momentul prezent.

Diferenţa dintre karmă şi crearea realităţii proprii este faptul că o karmă se creează într-o viaţă trecută şi pare să fie ceva misterios, care se iveşte în prezent dintr-un trecut întunecat pentru a te bântui, în timp ce crearea realităţii proprii este ceea ce faci prin intermediul gândurilor, simţămintelor şi faptelor tale în viaţa ta prezentă.

Când ţi-ai creat karma în trecut, ţi-ai determinat realitatea proprie din prezent.

În prezent, când îţi creezi existenţa, îţi creezi karma care se va manifesta mai târziu în această viaţa sau într-o viaţă viitoare. Karma şi crearea realităţii proprii sunt ambele conduse de legea universală a cauzei şi efectului.

În timp ce lucrezi la rezolvarea karmei tale, îţi creezi realitatea. Echilibrarea karmei se percepe ca o mişcare de curgere naturală care expandează conştienţă ta spre adevăr, pe măsură ce faptele şi emoţiile tale trecute se desfăşoară şi ies la lumină în prezent. Înţelegerea a ceea ce ai făcut în vieţile tale trecute, constituie ea însăşi o încercare pentru tine şi este una din părţile cele mai edificatoare ale călătoriei tale spirituale. Aflarea a ceea ce ai făcut în vieţile trecute – pe lângă valoarea ei intrinsecă – poate determina şi schimbări esenţiale în viaţa ta prezentă, care să ajute la echilibrarea karmei tale şi la evoluţia ta spirituală.~Gloria-Chadwick