Tu eşti stăpânul destinului tău

 De la începutul timpurilor, oamenii şi-au pus întrebarea: “De ce mă aflu aici şi ce rost are viaţa mea?”

S-au tot întrebat şi au colindat peste tot, căutând răspunsuri, încercând să rezolve misterul vieţii şi urmărind aflarea sensului propriei lor existenţe. Ei au bătut drum lung, din experienţă în experienţă, în urmărirea scopului lor, câştigând tot mai multă cunoaştere cu fiecare nou pas. Cu cât s-au străduit mai mult să găsească răspunsuri, cu atât conştienţa lor s-a trezit mai tare şi au început astfel să-şi dea seama că de fapt răspunsurile se aflau în ei, aşteptând doar să fie scoase la lumină. Atunci când sunt descoperite, ele dezvăluie adevărul. Când sunt acceptate, ele deschid orizonturi de conştienţă şi de cunoaştere?
Calea pe care o urmezi pentru a-ţi afla scopul te face să intri într-o adevărată întrecere având drept ţel propriul tău destin şi îndeplinirea scopurilor pe care ţi le-ai propus pentru această viaţă.
Destinul şi dharma ta sunt cele care te-au făcut să-ţi alegi existenţa fizică. Destinul cuprinde lecţiile pe care ţi-ai propus să le înveţi şi karma pe care ţi-ai propus s-o echilibrezi.
Dharma reprezintă scopul principal către care tinde sufletul tău în fiecare din vieţi. Descoperirea destinului şi aflarea dharmei seamănă cu urmărirea unui trandafir care înfloreşte, deschizându-se petală după petală. Pe măsură ce străbaţi cărările vieţii, destinul ţi se desfăşoară înainte, pas cu pas, dezvăluind dharma ascunsă în experienţele şi încercările prin care treci.
Pe măsură ce-ţi urmezi dharma, înţelegi de ce eşti aici.
Pe măsură ce-ţi realizezi dharma, descoperi o semnificaţie în viaţa ta şi-ţi înţelegi scopul.
Pe măsură ce-ţi manifeşti dharma realizezi scopul sufletului tău şi devii conştient că este un dar din care te împărtăşeşti, tu împreună cu ceilalţi. Prin destin, sufletul tău se dezvoltă şi dobândeşti înţelepciune spirituală şi atingi treptele iluminării.
Dharma diferă de la viaţă la viaţă, în funcţie de ceea ce-şi propune sufletul să experimenteze şi să perfecţioneze.
Tu eşti cel ce alege calea de urmat în această viață care să-ţi permită realizarea destinului.
Tu eşti cel care îţi creezi evenimentele şi experienţele care să-ţi permită îndeplinirea scopului. Dharma ta este determinată parţial de scopul pe care sufletul tău şi l-a propus în vieţile trecute şi de acţiunile şi reacţiunile tale faţă de evenimentele şi experienţele prin care ai trecut. Destinul tău poate fi o continuare a scopurilor anterioare şi a muncii depuse pentru rezolvarea karmei obţinute ca urmare a acţiunilor negative prin care ţi-ai îngreunat atingerea acestor scopuri. Dharma ta este condusă de înţelepciunea sufletului tău în crearea experienţelor tale curente şi prin opţiunile şi deciziile pe care le-ai luat în această viaţă.

Deşi dharma poate fi legată sau poate implica acea karmă pe care vrei să o echilibrezi, ea reprezintă de obicei o culminare a eforturilor şi realizărilor. Dharma poate să fie un scop principal care este întreţesut cu alte realizări şi se poate situa oriunde în intervalul dintre a fi o persoană pozitivă care vrea să înveţe o lecţie ce reprezintă o realizare oarecare, până la cel ce-şi propune să salveze omenirea.
Dharma nu trebuie să reprezinte neapărat un scop idealist, nobil sau spiritual.
Ea poate fi ceva din domeniul planului fizic. Valoarea dharmei este dată de modul în care te apreciezi tu însuţi şi de ceea ce ţi-ai propus să întreprinzi. Dharma este individuală, specifică fiecărui suflet şi ajută la evoluţia spirituală prin aceea că îţi permite să-ţi pui în valoare şi să-ţi dezvolţi caracteristicile superioare ale fiinţei tale.
Indiferent de cărarea pe care ai pornit, toate drumurile te conduc la îndeplinirea destinului tău.
Poţi descoperi cărarea pe care ai hotărât s-o urmezi pentru atingerea dharmei tale în două moduri. Unii oameni aleg calea cea aspră şi preferă să meargă împotriva destinului lor, decât să se lase duşi de curent. Dacă alegi călătoria pe poteca stâncoasă, atunci va trebui să pătrunzi cu privirea prin vălul de mister care-ţi acoperă destinul pentru a descoperi unde te conduce viaţa.
Cercetează modul în care ţi se desfăşoară viaţa şi ce părere ai despre scopurile vieţii tale.
Cercetează de ce ţi le-ai propus, de ce doreşti să-ţi le îndeplineşti şi ce sentimente îţi dă atingerea lor.
Dacă trebuie să lupţi pentru fiecare lucru pe care îl doreşti şi dacă fiecare lucru pe care l-ai dorit a fost determinat sau impus de cei din jur, înseamnă că nu eşti în strâns acord cu natura ta spirituală şi nu urmezi cărarea care să te lege de destinul şi dharma ta. Dacă îţi dai seama că tot ce ai obţinut până acum a fost doar nefericire şi disperare, în loc de fericire şi împlinire, atunci este clar că urmezi o direcţie greşită, un drum care merge împotriva destinului tău.
Fiecare din alegerile pe care le-ai făcut în trecut şi fiecare alegere pe care o faci în prezent îţi influenţează şi-ţi schimba destinul, conducându-te mai aproape de dharma ta cu fiecare cotitură de drum şi cu fiecare întorsătură a sorţii. Dacă mergi pe o cărare într-o direcţie contrară celei pe care sufletul tău doreşte ca tu să păşeşti, vei trece prin dificultăţi care se vor agrava din ce în ce mai mult, până ce vei reveni în urmă pentru a putea porni pe drumul cel bun.
La început, s-ar putea să iei această stare drept karmă, dar dacă priveşti cu atenţie vei vedea că eşti înţepenit într-un tipar negativ şi urmezi o cale greşită.
Acele evenimente din viaţă care-ţi scapă de sub control arată cum îţi onorezi obligaţiile şi făgăduinţele asumate înainte de naştere. Atunci când îţi vei da seama de ce au loc acele evenimente şi vei conştientiza simţămintele pe care le nutreşti faţă de ele, vei observa şi înţelepciunea ce stă la baza acelor experienţe şi încercări, după maniera în care te-au condus spre cărarea pe care tot tu o aleseseşi s-o urmezi. Când îţi schimbi, direcţia de mers, prin experienţele şi prin trăirile tale, regăseşti drumul înapoi la adevărata ta cărare.
Aflarea destinului tău înseamnă regăsirea cărării pe care trebuie să o urmezi. Ca să ştii dacă eşti pe adevărata cărare acum, ia aminte la simţămintele tale şi bazează-te pe cunoaşterea ta interioară. Tu ştii în mod instinctiv drumul destinului tău, căci simţămintele îţi sunt călăuzele care te conduc către adevăr.
Când te găseşti pe acea cărare proprie ţie, simţi acest lucru şi această senzaţie se manifestă pe un plan spiritual, undeva în profunzimea fiinţei tale. Tu ştii ce ţi-ai propus să înfăptuieşti şi că ceea ce faci este spre binele tău, indiferent ce ar spune sau gândi altcineva din preajma ta. Eşti condus de un simţ înnăscut al direcţiei şi de către înţelepciunea ta spirituală.
Dacă te hotărăşti să urmezi un drum curat şi luminos, îţi poţi descoperi dharma observând ce anume îţi vine în întâmpinare mai uşor şi ce-ţi place mai mult să faci.
Când mergi în direcţia destinului tău, lucrurile de care ai nevoie sau pe care le doreşti par să curgă către tine fără nici un efort.
Deşi aceste lucruri indică de obicei răsplăţi ale unor realizări din vieţile trecute, ele îţi arată în acelaşi timp şi faptul că te afli pe drumul cel bun pentru înfăptuirea dharmei tale. Atunci când mergi pe direcţia destinului tău, ca pe cursul unei ape, ai senzaţia unei conştientizări naturale a scopului tău.
Diferenţa între dharmă şi răsplăţile vieţilor anterioare constă în modul în care le percepi în prezent şi importanţa pe care le-o acorzi.
Împlinirile din vieţile trecute îţi aduc bucurie şi fericire şi îţi produc o imensă plăcere.
Dharma poate fi ceva ce se clădeşte pe baza realizărilor din vieţile trecute şi din prezent, dar are la bază în primul rând un profund respect şi devotament faţă de scopul propus, care îţi dă posibilitatea să evoluezi.
Dharma reprezintă experienţa căutării şi descoperirii comorilor sufletului. Este bucuria completei îndepliniri a scopului urmărit.

Related:  Gândurile unui om îl fac să fie ceea ce este

Aflarea dharmei reprezintă găsirea locului tău în lume. Atunci când îţi urmăreşti scopul, te găseşti în deplin acord şi armonie cu natura ta spirituală. În timpul parcurgerii acestui drum, înveţi multe despre tine şi evoluezi spiritual.

Dharma este întotdeauna pozitivă chiar dacă trebuie să te zbaţi sau să munceşti din greu pentru a o îndeplini.
Ai o intensă satisfacţie interioară atunci când eforturile tale sunt îndreptate spre atingerea ei.
Îţi place fiecare moment pe care îl trăieşti şi simţi o profundă fericire şi împlinire pe fiecare din planuri. Când ţi-ai realizat dharma, evoluezi spre un nivel superior de conştienţă şi iluminare.
Tu eşti stăpânul destinului tău

Tu eşti cel care îţi conduci viaţa şi destinul. Orice eveniment petrecut în viaţa ta a fost ales şi creat de către tine. Viaţa ta prezentă a fost formată de gândurile tale, schiţată cu ajutorul simţămintelor tale şi modelată de evenimentele şi stările emoţionale ale vieţilor trecute. Fiecare experienţă prin care ai trecut şi fiecare emoţie pe care ai încercat-o vreodată te-au adus încă mai aproape de atingerea perfecţiunii sufletului tău.
Îţi poţi permite să devii orice are legătură cu întreg procesul tău de evoluţie a sufletului tău, de-a lungul încarnărilor. Când te priveşti aşa cum eşti acum, poate faţă în faţă cu ceea ce doreşti să fii în viitor şi cu ceea ce ai fost în trecut, ajungi la concluzia că cel mai bun loc posibil pentru tine este cel actual. Prezentul este sprijinul pentru viitor avându-şi baza în trecut. În timp ce-ţi trăieşti viaţa, moment cu moment, acum, în prezent, credincios faţă de ceea ce eşti şi faţă de ceea ce simţi, manifeşti un profund respect faţă de spiritualitatea ta şi îţi cinsteşti propria viaţă. Tu cuprinzi în tine pe cel ce-ai fost, pe cel ce eşti şi pe cel ce vei deveni. Trăind aici şi acum în vieţile tale trecute, prezente şi viitoare, trăieşti în afara timpului.
Destinul tău este aici, chiar acum, în momentul prezent. Tu eşti aici unde ai vrut să fii şi ceea ce ai vrut să fii şi asta s-a întâmplat în toată existenţa ta, chiar în acele momente în care te-ai simţit pierdut şi nesigur de pasul următor. Poate că tot ceea ce-ai de făcut este să priveşti înainte şi să-ţi vezi de drum. Poate că te afli doar la începutul cercetării pentru găsirea drumului tău. Căutarea în sine poate fi chiar direcţia care te conduce spre dharma ta. În încercarea de a găsi rostul vieţii tale, îţi vei descoperi scopul. Prin eforturile de a-ţi îndeplini dharma, îţi vei realiza destinul.
Poate că te afli deja pe cărarea dharmei tale şi îţi urmăreşti destinul cum se desfăşoară, pas cu pas, aşa cum un trandafir se deschide petală după petală, când îi vine timpul, în mod natural. Poate că deja ţi-ai atins dharma şi tot ce îţi mai rămâne de făcut este să o recunoşti şi să o accepţi. Poate că ţi-ai găsit dharma şi trandafirul s-a deschis complet, arătând o minunată floare complet deschisă.

Related:  Relatia dintre spirit si aparitia bolilor in corp

Gloria-Chadwick

One Reply to “Tu eşti stăpânul destinului tău”

  1. Va multumesc foarte mult ca existati…..va multumesc pentru articole….sint cele pe care le cautam ieri……si azi le am gasit!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.