Unghiile si starea de sanatate

Liniile de pe unghii indică alimentaţia dezechilibrată

Liniile orizontale pe unghii vorbesc despre o alimentaţie dezechilibrată sau despre boli netratate la timp. Acestea se pot manifesta şi atunci când apare o schimbare în alimentaţie. Suprafeţele fărâmicioase pe unghii înseamnă depuneri de sare.

Liniile verticale pe unghii semnalează înrăutăţirea digestiei (folosirea în exces a acizilor graşi şi a sării), proces prin care mineralele şi albuminele se asimilează foarte greu, şi deficitul de vitamina B12 şi fier. Pot apărea în acest caz afecţiuni ale intestinului. Funcţia digestivă, funcţia ficatului şi a rinichilor pot fi reduse, poate apărea o oboseală generală.

Unghiile roase sunt un semn al nervozităţii, al deficitului de minerale sau al prezenţei unor paraziţi în intestin. Sunt în acelaşi timp un simptom al nevrozei, al gastritei, al disfuncţiilor sexuale la femei.

Unghiile mari, bombate, în formă de bulb, care depăşesc cu mult suprafaţa degetului indică slăbiciunea inimii şi a plămânilor . Sunt un sindrom al frigului, al lipsei de energie în plămâni.

O umflătură la capătul unghiei vorbeşte despre o infecţie cronică a plămânilor.

Unghia concavă , în care se poate reţine o picătură de apă, indică deficitul de fier. Este un sindrom al frigului, al lipsei de energie a plămânilor, dar şi un simptom al unei forme moştenite de alcoolism.

Unghia triunghiulară indică afecţiunile coloanei vertebrale şi ale măduvei spinării.

Unghia strâmbă, dar netedă vorbeşte despre o formă înăscută de astm, despre bronşită, tuberculoză, tuse cronică.

Unghiile fărâmicioase sunt un semn al conţinutului scăzut de fier şi vitamina A în organism, al funcţionării proaste a glandei tiroide sau a rinichilor, al unei proaste circulaţii sangvine.

Semiluna de la baza unghiei şi diabetul.

Dimensiunea mare a semilunei de la baza unghiei este legată de tahicardie.

Absenţa semilunei de la baza unghiei este semn al nevrozei inimii, al insuficienţei cardiace şi al tulburărilor în circulaţia sangvină.

În afară de acestea: semiluna de culoare albăstruie vorbeşte despre tulburări în funcţionarea ficatului; semiluna de culoare roşie este semn al insuficienţei cardiace; dacă semiluna este despărţită de cealaltă parte a unghiei printr-o linie orizontală, asta înseamnă că persoana respectivă suferă de diabet. Pieliţele din jurul unghiilor arată deficitul de albumine, de vitamina C şi acid folic în organism.

Related:  Despre abundenta

Unghiile despicate arată un nivel scăzut al focului digestiv, indică de asemenea că circulaţia sangvină, sistemele sexual şi nervos sunt tulburate , iar reacţiile nervoase scad în intensitate.

Unghiile care se cojesc sunt un fenomen provocat de consumul în exces a bauturilor indulcite artificial, a medicamentelor, care lipsesc corpul de minerale, dând naştere unui dezechilibru în nutriţie. În acest caz apar indigestia, formarea gazelor în intestin, oboseala, menstruaţie neregulată, slăbiciune sexuală, depresii, stări de nervozitate, insomnie şi alte asemenea stări.

Culoarea unghiilor si starea de sanatate:

Unghiile albăstrui vorbesc despre insuficienţa cardiacă

Culoarea roz-roşiatică a unghiilor oglindeşte starea de sănătate a sângelui şi echilibrul psihic şi fizic; unghiile roşu-lila sunt un semn al slăbiciunii corpului şi al unei oboseli generale.

Unghiile de culoare roşu închis indică conţinutul ridicat de acizi graşi, de colesterol, dar şi hemostaza provocată de folosirea alimentelor grele, grase şi sărate. Inima, rinichii, sistemul circulator şi excretor funcţionează mai greu. Este de asemenea redusă activitatea ficatului, a vezicii biliare şi adesea a splinei. Sindromul este febra.

Unghiile şi degetele (mai ales pe partea dosului palmei) roşii sau purpurii indică folosirea sistematică a marijuanei, a haşişului şi a altor substanţe cu efect halucinant. Nuanţa maro închis a unghiilor indică prezenţa frisoanelor.

Unghiile galbene arată că ficatul este slăbit. Nuanţa galben-verzui indică prezenţa unor procese purulente în organism. Nuanţa albastră este un simptom al dezechilibrului inimii şi plămânilor.

Culoarea palidă a unghiilor este un semn al stării proaste a sângelui (al nivelului scăzut de hemoglobină), al anemiei, al energiei scăzute a ficatului şi rinichilor, al frigului resimţit de splină. În cazurile de leucemie sau în alte tipuri de cancer unghiile au de obicei culoarea aceasta.

Nuanţa de cenuşiu murdar a unghiilor este semn al unui sifilis înnăscut. Petele albe pe unghii arată că există un deficit de zinc sau de calciu în organism, în acelaşi timp oglindesc procesul de îndepărtare a zaharurilor şi alcoolului, posibilitatea unor tulburări ale sistemului nervos. Petele galbene de pe unghii indică unele tulburări cerebrale. Petele negru-cenuşii sunt semnul unei intoxicaţii cu mercur.

Related:  O ruga altfel...

Legătura unghiilor cu organele şi părţile corpului

Fiecare deget de la mână sau de la picior, este strâns legat de un organ determinat sau de una dintre glandele de secreţie internă. Dacă una dintre unghii nu arată bine, căutaţi cauza dezechilibrului în acel organ, al cărui meridian este legat de acest deget sau de această unghie. Unghia de la degetul mare oglindeşte starea creierului.

Unghia degetului arătător oglindeşte starea plămânilor şi a intestinului gros.

Unghia degetului mijlociu arată starea intestinului subţire.

Unghia inelarului arată starea plămânilor.

Unghia degetului mic indică starea inimii şi a organelor de reproducere feminine.

 După forma şi structura unghiilor se poate determina temperamentul omului.

Unghiile melancolicilor sunt de obicei lungi, adesea palide, aspre, uscate şi fragile.

Unghiile flegmaticilor sunt mai pătrate, groase, tari, strălucesc puternic.

Unghiile colericilor sunt lunguieţe, tari sau moi, roze sau galbene, strălucesc foarte puţin.

Unghiile sangvinicilor sunt late, moi, de culoare roz, au formă ovală, strălucesc puţin.

One Reply to “Unghiile si starea de sanatate”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.