Opinii privind initierile reiki la distanta; initieri.

 În articol sunt prezentate doua opinii pro şi contra, faţă de iniţierile la distanţă.Voi prezenta, pentru început, 1424316_10152055787928685_1741954911_npunctul de vedere ale lui Vincent P. Amador şi apoi, al lui William Lee Rand, despre iniţierile la distanţă.

Punctul de vedere al lui Vincent P. Amador despre iniţierile la distanţă – preluare din textul original

  Subiectul iniţierilor la distanţă, aduce de multe ori, dezbateri aprinse. În iniţierea la distanţă, se foloseşte simbolul Reiki – Hon Sha Ze Sho Nen, care trimite tot procesul de iniţiere la distanţă, la beneficiarul iniţierii.

  În cadrul sistemului Reiki Usui, există simbolul de distanţă Reiki – Hon Sha Ze Sho Nen folosit pentru a trimite Reiki la distanţă, pentru cei care nu sunt prezenţi fizic, lângă terapeut. Este predat, în mod curent, la gradul II Reiki Usui. Părerea autorului este că iniţierile la distanţă sunt o prelungire logică a simbolului de distanţă şi a sistemului Usui Reiki, în general.

  Cei care susţin iniţierile la distanţă, care au încercat şi testat procedura în multe ocazii, cred că este o aplicaţie logică, a utilizării simbolului la distanţă. De asemenea, aceştia cred că iniţierile sunt corespunzătoare şi puternice, şi conferă statutul de Practician/ Maestru Reiki, în aceeaşi măsură, dacă ar fi fost făcute, personal, faţă în faţă cu studentul.

  Personal (Wincent P. Amador) am primit multe tratamente Reiki de la distanţă şi iniţieri Reiki de la distanţă, şi am trăit iniţierile ca o experienţă minunată. Ele sunt energice, puternice, la fel ca atunci, când sunt efectuate cu mâinile, direct pe persoană.

  Iniţierile la distanţă permit celor care nu au acces la un Maestru Reiki, să primească Reiki.

  Maeştri Reiki ca: Joseph Running Wolf Sparti (fondator al Global Reiki Master Association), Terri Ramacus şi Peggy Jentoft, au fost pionierii folosirii Procedurii de iniţiere la distanţă. Joseph Sparti, fondator al GRMA a fost, de asemenea, Dezvoltator al Procedurii de Iniţiere Singulară şi a oferit iniţieri la distanţa gratuite, de mai multe ori pe an.

  Există şi cei care nu cred în iniţieri la distanţă şi, în consecinţă, le contestă. Deoarece d-na Hawayo Takata, pe Maeştrii americani făcuţi de domnia sa, nu i-a învăţat modul de realizare a iniţierilor la distanţă, unii cred că aceste iniţieri la distanţă nu fac parte din sistemul Usui Reiki şi prin urmare, susţin că aceste iniţieri nu sunt o practică tradiţională, fiind un alt „sistem” decât Usui Reiki.

  William Lee Rand crede că iniţierile la distanţă ar putea funcţiona, iar clarvăzătorii din echipa sa simt că iniţierile la distanţă nu conţin toate „frecvenţele” de energie, pe care iniţierile obişnuite le conţin. Acesta spune că, clarvăzătorii pe care îi cunoaşte, i-au spus că ei au urmărit, atât iniţieri la distanţă, cât şi iniţieri „cu mâna pe persoană” şi văd, simt, că acelaşi lucru se întâmplă, în ambele cazuri.

  Dacă prin intenţie, facem o iniţiere cu mâinile pe student sau la distanţă, atunci ar trebui să avem încredere în Dumnezeu, Sursa Reiki asigurând că totul este exact, cum ar fi trebuit să fie!.

   Mulţi studenţi, în şcolile Usui/Tibetan Reik, sunt învăţaţi că „Ghizii Reiki” fac iniţierile (aceasta nu este o credinţă acceptată de majoritatea practicienilor Reiki). Dacă învăţăturile sau convingerile sunt că „Ghizii Reiki” fac iniţierile, oare nu devenim inconsecvenţi în modul de a gândi, considerând că, din moment ce aceştia fac iniţierile, ei nu le pot face cu siguranţă şi la distanţă?.

  Cu toate acestea, trebuie să evaluăm ce dovezi avem, referitor la iniţierile la distanţă. Mii de practicanţi Reiki şi Maeştri au fost iniţiaţi la distanţă. În final, în absenţa oricărei modalităţi de a măsura, în mod obiectiv, energia sau procesul, trebuie să constatăm, dacă aceştia pot sau nu, practica Reiki. Ceea ce putem concluziona, şi o multime de oameni cu mult mai multă experienţă în Reiki, decât mine, o spun, este că „da”, ei pot să practice Reiki.

  O altă întrebare importantă care se pune, este: „în momentul în care se face o iniţiere Reiki, cine o face de fapt, Maestrul sau energia Reiki ?”. Este o chestiune importantă, deoarece răspunsul, la întrebarea privitoare la posibilitatea iniţierilor la distanţă, va fi regăsit în răspunsul la întrebarea pusă mai sus.

Related:  Ce nu este de la Dumnezeu - O.D.Argesanu

  Deoarece, suntem canale ale transmiterii Reiki şi nu  maeştrii săi, Reiki face vindecarea şi astfel, ar fi oportun să se afirme că Reiki, prin urmare, trebuie să facă şi iniţierea. Acest lucru ar explica, de asemenea, de ce nu contează ce fel de proces de iniţiere s-a realizat, toate părând să funcţioneze. Intenţia Maestrului şi intenţia elevului, de a da şi a primi Reiki, par a fi suficiente. Presupunând că acest lucru este adevărat, cum ar putea o iniţiere la distanţă, atunci când doar furnizăm intenţia şi energia realizează acţiunea, să fie mai prejos, decât o iniţiere făcută de aproape?.

  Eu personal, cred că este o inconsecvenţă de logică să credem, că putem trimite tratamente Reiki la distanţă, dar nu şi iniţieri Reiki la distanţă. Experienţa personală îmi arată că Reiki la distanţă pare să funcţioneze, la fel ca şi iniţierile făcute direct pe persoană. Unele din cele mai bune şi cele mai puternice iniţieri, pe care le-am primit, au fost făcute la distanţă.

  Să nu se creadă că posibilitatea iniţierilor la distanţă stabileşte limite cu privire la Sursă. Daca Reiki este de la Sursă, făcându-se afirmaţia că iniţierile la distanţă nu sunt posibile sau inferioare, înseamnă că, automat, sunt admise sau stabilite, nişte limite pentru Sursă.

  În final, dar nu în ultimul rând, trebuie spus că nimeni nu l-a iniţiat pe Sensei Mikao Usui.

  Dl. Rand în articolul său cu privire la iniţierile la distanţă, consideră că iniţierea la distanţă nu este aceeaşi cu iniţierea faţă în faţă, afirmând că „ceva pare că lipseşte”. De asemenea, el afirmă că există unele părţi ale unei iniţieri, care nu pot fi transmise de Maestru, decât cu „prezenţa fizică” a studentului.

  Aceasta este o teorie interesantă, dar cu toate acestea, există un lucru, care pare a contrazice această afirmaţie. Acest lucru ar fi propria experienţă a lui Mikao Usui. Legenda lui Sensei Usui este că nimeni nu l-a iniţiat. Aţi putea exclama „cum, fără prezenţa fizică, ar putea fi posibil?”. Se spune că, atunci când era pe munte, Usui a cunoscut o Satori, o stare de Iluminare. În acest moment de iluminare, el a experimentat energia într-un mod misterios, el fiind iniţiat. Dacă Usui Sensei s-a autoiniţiat, această energie a făcut iniţierea, neexistând nici o prezenţă fizică implicată. Dacă Usui Sensei a putut avea încredere că energia. însăşi, l-a iniţiat, putem noi, crede sau face, mai puţin?

 

Punctul de vedere al lui William Lee Rand despre iniţierile la distanţă – preluare din textul original

  Deoarece, unii Maeştri Reiki au realizat iniţieri la distanţă, pentru ca studenţii să utilizeze Reiki, mi-au fost cerute mai multe informaţii cu privire la acest subiect. Aici, mă refer la oferirea abilităţii oamenilor de a folosi Reiki, folosind o iniţiere la distanţă. Acest lucru este diferit de cel de a face Iniţierea/Acordajul de Vindecare, care este utilizat doar pentru vindecare.

  De fapt, am fost unul din primii care au  introdus ideea iniţierii la distanţă şi a am inclus-o în manualul meu de maestru Reiki, încă din anul 1991. Cu toate acestea, nu am avut intenţia ca iniţierile la distanţă să ia locul iniţierilor făcute în persoană. Experienţa mea, lucrând cu alţii şi discutând şi cu cei care au experimentat iniţierile la distanţă, mă conduce la concluzia că iniţierile la distanţă pot avea unele valori limită, în anumite condiţii şi de asemenea, pot fi folosite în caz de urgenţă, în circumstanţe neobişnuite, totuşi ele nu înlocuiesc iniţierile făcute cu Maestrul Instructor şi studentul, faţă în faţă.

  Am mai multe motive pentru a fi prudent cu privire la utilizarea iniţierilor la distanţă.

Related:  Ce fac „Superstring”-urile (sau Campul de Energie Universala) ?

  După cum am menţionat mai sus, am comunicat cu studenţi, care au făcut acest lucru. Cei care au primit prima lor iniţiere la distanţă şi pe urmă, au facut formarea Reiki în persoană, primind iniţierea în persoană, au semnalat că, deşi au simţit ceva de la iniţierea la distanţă, iniţierea în persoană a fost mult mai puternică, iar practicarea personală a Reiki a fost mult mai eficientă, de la primirea iniţierii faţă în faţă.

  De asemenea, m-am consultat cu mulţi clarvăzători sensibili şi cu Ghizii mei spirituali şi am primit o părere similară despre acest lucru. Deci, dupa toate acestea şi făcând o analiză atentă a subiectului, am continuat să recomand că, în cazul în care un student este serios în învăţarea Reiki, este important ca el să primească iniţierea Reiki în persoană, de la un Profesor/Maestru calificat.

  Deşi există posibilitatea ca unele persoane să acorde iniţieri la distanţă, unele aspecte importante sunt neglijate. Se pare că atingerea fizică este necesară pentru a transmite frecvenţe metafizice importante, atunci când Maestrul Instructor atinge capul, gâtul şi mâinile studentului, etc.  În plus, mulţi doresc atingerea fizică, pentru că ei înţeleg, în mod intuitiv, că aceasta transmite energii psihologice importante, precum şi energii fiziologice.

  De asemenea, este important să înţelegeţi, cu adevărat, că fără cunoaşterea persoanei care realizează iniţierea, chiar nu aveţi nici o idee despre ceea ce vi se transmite. Aceasta poate fi Reiki, dar ar putea fi şi altceva.

  De multe ori, problema banilor este legată de procesul iniţierii la distanţă. Pentru că este nevoie de foarte puţin timp sau efort, pentru a realiza o iniţiere la distanţă şi, adesea, un întreg grup este iniţiat odată, persoana care oferă iniţiere la distanţă poate face acest lucru gratis sau cu un preţ redus. În timp ce acest lucru poate fi o chestiune comercială, de vânzare, este important să se realizeze că, de multe ori, cei care predau în persoană, pot fi dispuşi să vândă în condiţii preferenţiale sau să acorde burse studenţilor serioşi.

  Un alt motiv pentru care nu recomand iniţierea Reiki la distanţă, este că învăţarea, instruirea practică şi aspectele de formare Reiki, sunt toate, la fel de importante şi acest lucru este cel mai bine făcut, în cazul iniţierii faţă în faţă (sau în persoană, cum i se mai spune). Cu Profesorul/Maestrul prezent, faţă în faţă, studentul poate primi o instruire de calitate, deoarece Maestrul Instructor poate observa studentul în sesiunile de practică şi îi poate recomanda îmbunătăţiri sau oferă confirmări şi validare. Întrebările care vin spontan, în timpul practicii, pot primi răspuns pe loc, iar discuţiile dintre profesor şi studenţi, pot conduce la noi aspecte, dialog care, fără a fi prezent Profesorul/Maestrul, nu ar putea probabil, să aibă loc. Acesta este un aspect important al relaţiei student/profesor, care nu poate fi foarte bine realizat prin poştă, prin e-mail sau chiar, urmărind o caseta video. Din acest motiv, recomand ca oamenii să abordeze instruirile şi iniţierile la distanţă, ca un proces experimental sau suplimentar. Dacă se doreşte o instruire profesională, de calitate, recomand instruirea cu un profesor prezent fizic, faţă în faţă, care poate ghida, instrui şi iniţia, în persoană.

  Acestea sunt liniile generale de îndrumare şi mereu am sugerat, ca o persoană să urmeze propria sa opţiune, pentru a decide stilul de formare, pe care urmează să îl folosească.

  În ceea ce priveşte Karuna Reiki®, în mod special, pentru o instruire de calitate, care este de aşteptat de la toţi cei care predau Karuna Reiki ®, este necesar ca sistemul să fie predat elevilor prezenţi fizic, faţă în faţă. Acest fapt este explicat în formularul de înscriere, în care se precizează că, atunci când se realizează o iniţiere Karuna Reiki®, se va utiliza procesul de iniţiere descris în manualul Centrului  Karuna Reiki ® şi acest lucru necesită, ca profesorul să atingă fizic, mâinile, gîtul şi capul studenţilor. Pentru a menţine standardele ridicate pentru Karuna Reiki®, cereţi ca iniţierile să se facă cu persoana prezentă fizic, faţă în faţă.

Related:  Initieri Reiki

  Toţi cei care predau Karuna Reiki ® sunt, de asemenea, obligaţi să respecte un cod de etică şi standardele minime de predare. Aceasta nu este o încercare de a controla Reiki ci, pur şi simplu, de a menţine un sistem ridicat de standarde, pe care oamenii se pot bizui, atunci când se instruiesc în Karuna Reiki®. În cazul în care, un profesor nu vrea să respecte aceste standarde, este liber să folosească aceleaşi simboluri şi procese de iniţiere, dar va trebui să predea şi să instruiacă, sub un alt nume decât Karuna Reiki®.

  Să găsiţi dragoste, pace şi bucurie, în tot ceea ce faceţi!

Extras din cartea Karuna Ki Reiki-Vindecare si evolutie spirituala,autor Eugen Viorel Cretu.

reiki-cho-ku-rei-endre-balogh

Articolul este un raspuns la o intrebare pe care am primit-o intr-una din  zilele trecute.Fiecare hotaraste in functie de credintele interioare.Sfatuiesc ca fiecare sa-si urmeze intuitia si sa aleaga in cunostinta de cauza.La fel,in alegerea maestrului,urmati-va intuitia.Observati daca rezonati cu informatiile pe care maestrul respectiv le transmite.De altfel,sunt convinsa ca fiecare dintre cei care doresc sa urmeze un curs de reiki ,au propriile criterii dupa care se ghideaza in alegerea maestrului.

In ceea ce ma priveste,impartasesc punctul de vedere al lui Vincent P. Amador.Energia urmeaza intentia.Suntem canale prin care energia se manifesta.Si pentru ca am ajuns in acest punct,tin sa specific faptul ca prin reiki nu se poate manipula si nici nu se poate face rau (raspuns la alte intrebari).Cine incearca sa manipuleze sau sa faca rau folosind energia,face orice altceva ,dar NU reiki.Si isi asuma mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza; creeaza karma negativa si legea bumerangului va echilibra balanta.Se stie ca cine seamana vant,va culege furtuna.Revenind,tin sa specific faptul ca indiferent de tipul de initiere pe care il fac ( fata in fata sau la distanta ),acord aceeasi importanta si acelasi respect procesului de initiere.Din punctul meu de vedere,precizez faptul ca o initiere la distanta este mai greu de efectuat decat o initiere face to face si depinde de capacitatea maestrului de a se conecta la nivel energetic cu persoana care urmeaza sa primeasca initierea.Daca in cazul initierii directe contactul energetic se realizeaza instant ,persoana fiind in campul tau energetic,in cazul initierilor la distanta intai trebuie sa realizezi acest contact la nivel energetic,sa te conectezi la campul energetic al persoanei pe baza catorva date pe care le detii despre respectiva persoana (nume,data nasterii,localitate si eventual o fotografie ).

Acestea fiind spuse,pentru ca suntem in preajma sarbatorilor de iarna,in perioada 1-22 decembrie voi face initieri la distanta celor care doresc,dupa cum urmeaza:

~1 decembrie -gradul I Reiki Usui

~8 decembrie -gradul II Reiki Usui

~15 decembrie -gradul III ReikiUsui

Fiecare grad 50 lei.

~22 decembrie -gradele I si II Karuna -100 lei

Initierile se vor efectua intre orele 21-22 la fiecare data.

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceasta oportunitate,sunt rugate sa acceseze pagina de Contact unde vor trimite un mesaj in care sa specifice :

– sistemul pe care doresc initierile

-numele de botez

-data nasterii si localitatea de domiciliu

Pentru initierile in Karuna este necesar sa aveti acordajul pe minim gradul III Reiki Traditional (Usui) .

Fiecare solicitant va primi un e-mail de confirmare.

Dupa initieri veti primi manualul corespunzator gradului .

Namaste!

Contravaloarea initierilor se va depune sub forma de donatie intr-unul din conturile:

RO23BTRL00701201I46762XX (RON)

RO95BTRL00704201I46762XX (EUR)

TItular : Daniela Larisa Gherman

Cineva spunea ca lucrurile care se merita nu au ce cauta la reducere.Sa nu fim mai catolici decat Papa,zic 😀 

Modalitatea de pregatire pentru a primi o initiere la distanta este descrisa aici .

Despre Reiki Usui puteti citi aici ,iar despre Karuna aici.

Doamne ajuta! 

 

2 Replies to “Opinii privind initierile reiki la distanta; initieri.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.