Poem despre esenta vietii

Nu ma intereseaza din ce iti castigi existenta. Vreau sa stiu spre ce tanjesti si daca indrazesti sa asculti glasul inimii tale.

Nu ma intereseaza cati ani ai. Vreau sa stiu insa daca ai risca sa arati ca un caraghios in numele dragostei, al viselor tale si de dragul aventurii de a fi viu.

Nu ma intereseaza ce planete se invart in jurul lunii tale…Vreau sa stiu daca ai ajuns in centrul regretelor tale, si daca te-ai deschis in urma loviturilor vietii sau ti-ai inchis inima de prea multa frica sau durere.

Vreau sa stiu daca poti privi in fata durerile tale, fara sa incerci sa le ascunzi, sa le maschezi sau sa le rezolvi.

Vreau sa stiu daca poti trai bucuria, daca poti dansa salbatic si daca poti lasa extazul sa te stapaneasca, pana in varful degetelor, fara sa-ti aduci aminte sa fii realist si fara sa-ti amintesti limitarile conditiei umane.

Nu ma intereseaza daca povestea pe care mi-o spui este reala. Ma intereseaza daca poti sa dezamagesti pe cineva, ca sa fii sincer cu tine insuti. Daca poti suporta acuzatia de tradare, fara sa-ti tradezi propriul suflet. Daca poti fi infidel, si tocmai de aceea demn de incredere.

Vreau sa stiu daca poti vedea Frumusetea, chiar si atunci cand nu e asa de frumos in jur. Si daca poti gasi sensul vietii in ea insasi. Vreau sa stiu daca poti trai stiind ca ai dat gres, si sa poti sta pe malul unui lac si sa strigi catre luna plina argintie :”Da!”.

Nu ma intereseaza unde traiesti si cati bani ai. Vreau sa stiu daca te poti trezi dupa o noapte lunga de durere si disperare si sa faci ce trebuie facut ca sa-ti hranesti copiii.

Nu ma intereseaza unde, ce si cu cine ai studiat. Vreau sa stiu ce anume din interiorul tau iti da putere, cand orice altceva se prabuseste in jurul tau. Vreau sa stiu daca poti sa fii singur cu tine insuti si daca-ti place cu adevarat compania ta in momentele de intimitate cu tine.

Oriah Mountain Dream

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Related:  Mandria spirituala

5 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro