Scopul vietii

Scopul vietii este sa-ti gasesti identitatea de sine ca fiind Fiinta divina . Toate experientele vietii sunt expresia tiparelor mentale sau inspiratiei: depresia, gandirea, blamarea, saracia, ura, resentimentele si supararea sunt ,, plansetul si gemetele pe care le vedem”, asa cum a notat Shakespeare intr-unul din sonetele sale.

Mintea are de ales: ea poate initia o curatire neincetata sau poate lasa memoria sa recreeze probleme neincetat. Constiinta lucrand singura ignora cel mai pretios dar al inteligentei divine: identitatea cu Sinele divin. Cu cat este constiinta umana mai ignoranta, cu atat mai mari sunt problemele. Aceasta ignoranta se manifesta prin neputinta de a rezolva provocarile vietii. Bietul suflet este abandonat intr-o continua stare de suparare, si asta pentru intreaga lui existenta. Ce trist! Mintea constienta are nevoie sa fie trezita pentru a primi darul Identitatii cu Fiinta vesnica – bogatia dincolo de orice intelegere.

Sinele este indestructibil. Consecinta ignorantei este o falsa realitate, fara sens, o saracie neinduratoare, boli, si razboaie, sau moartea si asta generatii dupa generatii. Fizicul este expresia tiparelor de memorie si inspiratie. Schimbati starea interioara de identificare cu memoria si identificati-va cu Sinele, si atunci lumea fizica se va schimba. Cine creeaza lumea, inspiratia sau tiparele mentale, asta-I intrebarea. Alegerea este in mana mintii constiente.

Iata 4 modalitati de rezolvare a problemelor pentru a ajunge sa restabilesti identificarea cu Sinele, prin golirea memoriei de tiparele care creeaza numai probleme.
 1- ,, Te iubesc”. Cand sufletul experimenteaza situatiile si problemele ce vin din memorie, atunci spune in minte, si in liniste: ,,accept tot ce spuneti. Ma bucur de aceasta oportunitate de a va elibera pe toate, din mine. Va accept asa cum sunteti”, poate fi repetat incet iarasi si iarasi. ,,Va iubesc si va accept.” Tiparele mentale nu merg niciodata in vacanta si nu se retrag, pana cand le retrageti voi. ,,Va iubesc si va accept” poate fi folosit chiar daca nu sunteti constient de probleme. De exemplu, aceasta afirmatie poate fi spusa inainte de a va angaja in orice activitate, atunci cand sunteti nevoit sa dati un raspuns la telefon, sau inainte de a intra in masina voastra. ,,Iubiti-va dusmanii, faceti bine acelora care va urasc.”
2- ,,iti multumesc! “Aceasta afirmatie poate sa insoteasca si ,,te iubesc si te accept asa cum esti!”. La fel si aceste cuvinte pot fi repetate mental, mereu.
 3- band multa apa solarizata, o ora, este o alta modalitate de a rezolva problemele. Apa goleste mintea de tiparele memorate acolo si astfel inlatura problemele.
 4- capsunile si coacazele. Aceste fructe golesc mintea. Pot fi mancate proaspete sau uscate ori sirop, gemuri.

Eu sunt sinele. La baza sunt Golul, nimicul si infinitul insusi. Sunt Inteligenta divina. Si sunt intotdeauna una cu ea. Sunt locul unde experientele sunt experimentate ca tipare al memoriei sau ca inspiratii. Sunt spatiul fara margini in care corpul si lumea locuiesc ca memorii mereu reluate si ca inspiratie. Sunt locul unde problemele exista ca si tipare mentale reactive.

Sunt Golul, lipsa, nimicul. Sunt fundamentul sinelui si al cosmosului. Sunt locul din care inspiratia apare. Sunt infinitul. Tiparele de memorie imi iau locul in minte, dar nu ma pot distruge. Sunt intelegerea divina. Inspiratia curge din mine ca trandafirii fragili, dar totul este usor de inlocuit de furtuna gandurilor din memorie. Sunt inspiratia si memoria. Sunt problema si gandul din memorie ce il joc mereu – experienta trecutului in minte. Sunt trairea si efectul acestor ganduri ale trecutului, recreate in minte. Sunt sistemul de operare. Sunt Sinele si ma identific cu Golul, inspiratia si memoria.

Repetitia acceptarii: sunt rugaciunea initiata de constiinta catre Inteligenta divina, pentru a goli memoria si a restabili identitatea cu Sinele. Sunt repetarea: sunt inceputul acestui proces de stergere a tiparelor mentale, de golire a memoriei. Prin mine, constiinta ia cunostiinta de responsabilitatea pe care o are de a goli memoria de gandurile problema. Sunt acceptarea si in acelasi timp si petitia catre Inteligenta divina, dar si golirea mintii. Si acceptarea singura cere Inteligentei divine iertare si lucrul acesta in sine aduce transformarea. Ca acceptare sunt disponibil sa fiu folosit numai de Inteligenta divina! De aceea sunt insasi transformarea, golirea completa a mintii de gandurile memoriei. Sunt starea de bine. Sunt una cu Sinele divin. Sunt lipsa, golul, sunt fara de ganduri si de aceea find Golul, primesc inspiratia de la Inteligenta divina. Va doresc pace. Mai inainte de toate. Pacea sa fie cu voi!

Putem apela la divinitate care stie care sunt problemele noastre, pentru a vindeca toate gandurile si tiparele de memorie care ne blocheaza. Este vorba de a merge dincolo de intelesurile traditionale, pentru a accesa aceea cunoastere despre noi insine.

Aceasta metoda inseamna a face ceea ce trebuie, a inlatura o eroare. Este un ritual spiritual de curatare. Cum lucreaza ea? Noi suntem suma totala a experientelor noastre, ceea ce este un mod de a spune ca noi suntem conditionati de trecutul nostru. Cand noi experimentam stres sau frica in vietile noastre, daca privim cu atentie vom vedea ca de fapt este un gand din memorie. Este vorba de emotii care sunt acelasi lucru cu aceste tipare mentale din memorie care acum ne afecteaza. Mintea asociaza o actiune sau o persoana din prezent cu ceva ce s-a intamplat in trecut. Cand lucrul acesta se intampla emotiile sunt deja activate si se produce imediat stresul. Scopul principal al acestui proces este sa descoperim Divinitatea din noi insine.

Aceasta metoda este un dar ce ne permite sa avem o relatie vie cu Dumnezeul din noi si sa-I cerem sa stearga toate erorile de gandire, cuvinte, fapte sau actiunile noastre. Acest proces este esential pentru completa noastra eliberare de trecut. Fiecare experienta memorata, este inregistrata ca un gand in realitatea eterica. Acest computer incredibil este cunoscut sub numele de subconstient – sau copilul din noi. Copilul din interiorul nosatru este foarte real – este Sinele. Tema ceea mai importanta pentru oameni este sa-si gaseasca adevarata identitate.

Scopul acestei metode este: sa va ajute sa va conectati cu divinul din voi, in fiecare moment. Sa rugati ca tot ce contine aceasta clipa sa fie curatita de acest continut. Numai divinitatea poate face asta. Numai ea poate sterge sau corecta continuturile mentale si gandurile. De cand am fost creati, numai El stie ceea ce este bine pentru noi.

In acest sistem nu este deloc nevoie sa analizezi, sa rezolvi, sa controlezi sau sa intelegi problemele. De cand Dumezeu a creeat lumea, tu trebuie sa te duci direct la El si sa-L rogi sa corecteze si sa te curete. In domeniul problemelor de rezolvat: lumea este o reflectie a ceea ce se intampla in interiorul nostru. Daca voi aveti o stare de suparare si instabilitate, locul unde trebuie sa priviti este interiorul vostru, nu in afara, la obiectul pe cere-l percepeti ca fiind cel care va produce probleme. Orice stare de stres, de instabilitate sau boala pot fi corectate numai lucrand la tine insuti. Totul poate fi rezolvat intre tine si Dumnezeu. Nu este nevoie sa cauti raspunsuri in afara voastra si nici ajutor.

Nimeni nu va poate da o solutie decat numai voi insiva sunteti cei care puteti sa o gasiti cautand in voi insiva. Este important sa stergeti tiparele karmice din voi, astfel incat sa nu mai puteti sa activati vechile tipare, deloc. Cand vine o persoana la voi, puteti sa preluati toate problemele acelei persoane si tot ce este legat de ea, daca nu va curatati mai intai pe voi. Lucrul acesta va va cauza rau.

Occidentalii au o mare dificultate in a pune intelectul pe plan secundar. Este foarte greu pentru mintea lor sa inteleaga Fiinta divina din noi, pentru ca in traditia bisericilor din vest, Ea nu este vizibila. Occidentalii au mers pana la extreme cu intelectualismul lor care i-a divizat oamenii. Si astefel s-a inceput sa se strice lucrurile, pentru ca omul mai curand intervine cu vointa lui, decat sa lase divinul sa curga prin el pentru a face El actiunea corecta.

Dr. Len a petrecut cativa ani ca si psihlog clinic la Spitalul de Stat din Hawai. El a avut rezultate deosebite folosind acest proces, cu cei mai periculosi si violenti criminali, bolnavi mentali. Dr. Len nu le-a vorbit niciodata, si nici nu i-a intalnit. Le-a scris doar numele dupa care a lucrat asupra sa insusi, facand pace in el. Si astfel inlaturand toate judecatile sale referitoare la detinuti, toate credintele, atitudinile sale negative, si l-a rugat pe Dumnezeu sa-I arate ce sa faca pentru acei oameni. Cand toate atasamentele si tiparele de memorie din el au fost sterse, starea pacientilor s-a imbunatatit. Divinul, a comentat, dr. Len, a spus ca este timpul sa aduc toti copii acasa. Noi avem tendinta de a ne lasa raniti de vechile noastre frici, emotii, idei si reactii, care toate contribuie nu numai la stresul psihologic al zilei de azi, dar si la imbolnavirea psihica – asa deci, multe boli pot fi produse de presiunea pe care o creem.

Un invatator are rolul sa ne ajute curatandu-se mai intai pe el, si astfel sa stearga gunoiul ce polueaza existenta noastra, dar mai intai in el – in acelasi mod in care noi indepartam si curatam informatia nefolositoare dintr-un computer. Poti sa ajuti oamenii cu care nu te-ai intalnit niciodata – lucrand la tine. Tot ceea ce este necesar, este o ruga adresata lui Dumnezeu – este singura noastra sansa – ca prin divinul care este in fiecare om, ce este o parte din creatorul divin, sa ne vindecam de noi insine, de egoul nostru.

Liturghia este aceasta: ,,Tata ceresc, …daca eu, familia mea, rudele si stramosii mei ti-au facut rau, prin ganduri, cuvinte, fapte si actiuni de la inceputul creatiei noastre, pana in prezent, te rog sa ne ierti. Si curata, purifica si elibereaza-ne si inlatura toate acele tipare negative din memoria noastra, energii si vibratii si transforma-le pe toate aceste lucruri nedorite in lumina pura…si ajuta-ne…”

In fiecare religie este intotdeauna o parte de liturghie in care noi cerem iertare pentru toate cele rele facute de noi si cu care i-am facut rau lui Dumnezeu. Dar mergem si mai departe, incluzand familia, rudele si stramosii pentru ca este posibil ca o parte din probleme sa ne vina de la un bunic care a facut un rau cuiva, in alt secol. Si noi rugam ca toate acestea sa fie transformate in lumina pura, in iubire, pentru ca altfel noi poluam atmosfera cu gunoiul nostru.

Atunci cand rugaciunea a fost spusa, transformarea a si inceput iar computerul sterge automat gunoiul care a fost stocat acolo cine stie de cand. Acest sistem este simplu, practic si infailibil si oricine se poate aplica de oricine. De ce nu-mi merg lucrurile bine? Cratorul divin, tatal, mama, fiul, toti sunt una. Daca eu i-am ofensat,…

Isi privea textul pe care l-a scris, afisat pe monitor,. Un mesaj ii spune ca a aparut o eroare de ortografie. Asa ca a sters eroarea si a facut corectia potrivita. Nimanui nu i-a trecut prin cap sa tipe si sa blocheze monitorul computerului pentru aceasta eroare.

Este o modalitate prin care problemele si bolile pentru care noi suntem 100% responsabili caci ne-am creeat aceasta viata clipa de clipa – sa fie inlaturate. Procesul de vindecare, cererile individuale pentru ca Iubirea dvina sa stearga erorile din noi:,, imi pare rau, te rog iarta-ma pentru ceea ce am produs in interiorul meu si care se manifesta acum ca si probleme”. Dragostea sterge erorile din voi, cele care se manifesta ca o problema. Iubirea face asta stergand si corectand greselile din computerul mintii.

In jocul de tenis, scorul incepe cu Love-zero. In etimologia lui, cuvantul Love inseamna ,,nici-un scor”, nici-o miza, nimic, sa te duci inapoi, la Love, la nimic care este intregul- acesta este telul vieti noastre. Acest lucru se realizeaza golindu-te de manie, suparare, frica, repros, blamare, resentiment, de gandurile otravitoare, si de energiile toxice care impart mintea facand-o sa cada din armonie, din tihna. Dis-harmony, dis-ease (ease = liniste) – deci boala este caderea din liniste.

Scopul vietii este sa fie refacuta iubirea, clipa de clipa. Pentru a implini acest scop, omul trebuie sa stie ca este responsabil 100% pentru viata pe care si-o creeaza asa cum este ea. Trebuie sa incerce sa inteleaga ca el este tot ceea ce sunt gandurile sale care ii creeaza si viata lui, modul in care traieste el in fiecare clipa. Problemele nu sunt ceilalti, locurile si situatiile ci: gandurile lui despre ceilalti!

Ar trebui sa inteleaga ca nu exista ceva de genul ,,celalalt”. Oamenii, locurile si situatiile exista numai sub forma gandurilor lui. O problema este un tipar otravitor din memorie. Ea imparte mintea si o face sa lupte impotriva ei insisi, impotriva Iubirii. Un proces de reparatie, iertare, este o cerere ca iubirea sa stearga si sa inlocuiasca energiile toxice din memorie.

Dragostea poate face asta,… curge prin minte, si o elibereaza de energiile gandirii si o goleste de emotiile toxice, inlocuindu-le cu ea insasi. Iata un gand curatator pe care oricine il poate aplica pentru a inlatura energiile otravitoare din memorie. Ganditi-va: ,,dau drumul intrerupatorului pentru ca lumina sa patrunda in gandurile mele despre mine, familia mea, rude si stramosii mei”. Nu este o limita pentru a folosi acesta unealta. Ea este o invitatie pentru ca Iubirea sa stearga gandurile otravitoare despre tine insuti si familia ta, rudele si stramosii tai care impart mintea – casa ta.

Scopul vietii va fi mereu acelasi: sa ne reintoarcem la Iubire, in fiecare moment. Implinirea acestui scop cere o responsabilitate individuala absoluta. Asta inseamna o apreciere a adevaratelor lucruri care divid fiinta umana. O casa impartita nu poate supravietui. Noi ori ne distrugem pe noi insine, ori crestem. Nu exista alta alternativa. Sa faci ceea ce trebuie, si sa inlaturi greselile.

Erorile vin din ganduri care sunt intretinute de tiparele de memorie dureroase ale trecutului. Trebuie sa eliberezi energia acestor ganduri dureroase, care produc dezechilibre si boli. Cel mai simplu mod de a vindeca fiecare moment al vietii tale cat si tot universul, este sa-ti asumi intreaga responsabilitate, 100% si sa lucrezi asupra ta insuti. Acesta este miracolul: de a avea o totala grija fata de tine. Ai grija de tine insuti, de Fiinta divina care esti tu! Daca vei face asta, toti vom beneficia de pe urma vindecarii tale. Ai grija de tine!

Joe Vitale

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi

Related:  Cum sa-ti creezi ziua ,destinul sau viata

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro