Sf. Arhangheli Mihail si Gabriel

ArhangheliiArhanghelii sunt manageri sau arhistrategi care supravegheaza activitatea ingerilor nostri pazitori. Ei constituie una din cele noua cete de ingeri (ceata ingerilor, a sfintilor arhangheli, a incepatoriilor, a stapaniilor, a puterilor ceresti, a domniilor, a tronurilor, a heruvimilor si a serafimilor). Dintre aceste cete ingeresti, ingerii pazitori si arhanghelii sunt cei mai implicati in activitatea de ajutorare a Pamantului si a locuitorilor lui.
Arhanghelii lucreaza neincetat sa invinga Raul si sa avanseze Binele.Arhanghelii ne precedeaza cu milioane de ani si se prezinta a fi primii nostri invatatori pe calea spirituala. Sunt de asemenea descrisi ca arhitecti divini, pe care Dumnezeu ii foloseste pentru a schita si executa planurile pentru proiectele sale. EI sunt constructori cosmici si proiectanti in cel mai maret sens al cuvantului, favorizand catre mintile noastre amprenta divina pentru fiecare incercare, efort, de la cel mai mic la cel mai mare.
Toti Arhanghelii sunt si vindecatori care vin ca maestri chirurgi pentru a vindeca sufletele si cele patru corpuri joase ale noastre – eteric, mental, emotional si fizic. Imaginti-va puterea Arhanghelilor, care pentru milioane de ani nu au facut nimic altceva decat sa afirme realitatea lui Dumnezeu si sa dezvolte lumina spirituala in fiinta lor. Apoi cand sunt in mijlocul nostru, dirijeaza catre noi si ne purifica transmitand imensele majorari de lumina pe care le-au cultivat. Folosind lansarea de energie de la ingeri in mod corect ne poate ajuta in a face un mai mare progres in viata noastra de zi cu zi si pe calea spirituala.
Cei mai familiari Arhangheli servesc pe cele sapte raze ale Luminii spirituale care corespund luminii focalizate inauntrul celor sapte chakre majore ale omului.1451386_689996527680161_1765024185_n

ARHANGHELUL MIHAIL
Mihail inseamna „cel care este asemenea lui Dumnezeu” sau „cel care seamana cu Dumnezeu”. El ne elibereaza de teama si de indoiala, ne apara si inlatura orice influenta negativa. Considerat de obicei drept cel mai puternic dintre toti arhanghelii, el este descris in Biblie si in alte texte sacre crestine, mozaice sau islamice, savarsind acte eroice de protectie. Mihail este sfantul patron al ofiterilor de politie si da curaj celor care il cheama. El conduce ceata ingerilor cunoscuti sub numele de „virtuti” sau „stapanii”.
Prima Raza – Raza Albastra,Credinta, Protectie,
Voia lui Dumnezeu

Related:  Terapia energetică

MartiChakra Gatului
Reiki :
-simbolul Rama (Karuna Reiki)
Vindeca chakrele inferioare
Clarifica mintea
Curatare incaperilor de energii negative
Armonizarea chakrelor superioare cu cele inferioare
Creeaza determinare si motivatie
Manifestarea scopurilor
Conecteaza cu Arhanghelul Mihail
Simbolul-Shika So (Reiki Usui)
Simbolul de comunicare
Curata si echilibreaza chakra gatului
Mareste capacitatea de comunicare

ARHANGHEL GABRIEL

Gavril (sau Gabriel) inseamna „trimisul, mesagerul lui Dumnezeu”. Acest arhanghel ii ajuta pe mesageri, cum ar fi scriitorii, profesorii si ziaristii. De asemenea, Arhanghelul Gavril ii ajuta pe parinti in conceperea, cresterea sau adoptarea copiilor. Unele credinte il considera pe Gavril ca avand infatisare masculina, in timp ce altele il percep cu infatisare feminina. Arhanghelul Gavril a adus Bunavestire lui Zaharia, anuntand nasterea lui Ioan Botezatorul, si Mariei, binevestind nasterea lui Iisus, asa cum consemneaza Evanghelia dupa Luca. In Vechiul Testament, Arhanghelul Gavril l-a salvat pe Lot, fiul lui Avram, in momentul distrugerii cetatii Sodoma. Se spune ca Arhanghelul Gavril i-a dictat Coranul lui Mohamed.
Gabriel, care e de obicei intalnit cu o trompeta, este Arhanghelul vestitor, anuntand fiecarui suflet de lumina vestea buna a Caii de ascensiune si Uniunea finala cu Dumenezeu. El a facut acest anunt multora dintre noi, rezultand in imediata constientizare ca suntem chemati acasa si ca avem multa munca de facut pentru a echilibra karma noastra si pentru a obtine acel rezultat. Cu privire la lucrul catre acest nivel, Gabriel a evidentiat faptul ca adevaratii cautatori spirituali ar trebui sa fie determinati sa cunoasca, sa posede si sa sustina lumina, si sa fie in acelasi timp servitori ai acesteia devenind maestri ai luminii.
A patra Raza – Raza Alba – Flacara Invierii,Puritate, Armonie, Echilibru
Vineri – Baza Sirei Spinarii
Reiki:
-Simbolul Zonar (Karuna Reiki)
Efect analgezic in terapia emotionala
Stergerea memoriei celulare
Vindeca problemele legate de vietile anterioare
Probleme karmice
Conecteaza cu Arhanghelul Gabriel
-Simbolul Sei He Ki
Simbolul mental-emotional
Denumit si Simbolul Iluminarii
Vindecare mentala si emotionala
Lucrul cu subconstientul
Aduce armonia

Related:  Suflete pereche

ARHANGHEL RAFAEL
Rafael inseamna „cel care vindeca”. El vindeca suferintele si ii calauzeste pe vindecatori si pe cei care vor sa devina vindecatori. Este unul dintre cei trei arhangheli socotiti sfinti in prezent (ceilalti doi fiind Mihail si Gavril, desi candva au fost canonizati sapte arhangheli). In cartea lui Tobias (o carte canonica din Biblie), Rafael se descrie pe sine ca slujitor in fata Gloriei Domnului Dumnezeu. Se crede ca a fost unul dintre cei trei arhangheli care l-a vizitat pe patriarhul Avram. Deoarece l-a insotit pe Tobias in calatoria sa, Rafael este considerat sfantul patron al calatorilor. Rolul sau principal este totusi cel de vindecator si de sprijinitor al vindecatorilor.
Arhanghelul Rafael si Fecioara Maria lucreaza cu studentii in manuirea Luminii chakrei celui de-al treilea ochi. Aceasta chakra si Raza verde se ocupa de Unime, Viziune, Adevar, Vindecare, Stiinta, sustinerea Conceptiei imaculate pentru ei insisi si pentru altii si de dorinta de a manifesta viata abundenta pe Pamant. Acesti Arhangheli pot inspira muzicienii, cantaretii si compozitorii pentru crearea de muzica vindecatoare si inspirationala.
Ii poti chema de asemenea pe Fecioara Maria si Rafael pentru vindecare pe timp de boala, cand ai nevoie de viziune pentru un anumit proiect, sau cand o marire de resurse te-ar ajuta sa iti implinesti mai bine misiunea. Si ii poti chema sa iti vindece sufletul de dificultati prezente sau traume trecute.
A cincea Raza – Raza Verde,Adevar, Vindecare, Stiinta
Miercuri – Al Treilea Ochi
Reiki:
-Simbolul Halu (Karuna )
Vindecarea modelelor subconstientului
Vindecarea umbrei sufletului
Vindecarea abuzurilor sexuale si fizice
Rezolvarea cauzelor atacurilor psi
Concentrarea luminii
Conecteaza cu Arhanghelul Rafael
Harth
Vindecarea relatiilor
Vindecarea adictiilor
Dezvolta obiceiurile bune
Dezvolta actiunea compasiunii
Conecteaza cu Fecioara Maria
Shika Sei Ki
Simbolul pentru inima
Energia care se revarsa de la inima la inima
Afectiunile inimii
Afectiuni emotionale.

Rugaciuni catre Arhangheli:

Related:  Armonie

“Vino şi ajută-mă, te rog,

Părinte Glorios, Sfinte Rafael,

Cel mai bun doctor al sufletelor şi al trupului.

O, Tu, cel care ai vindecat ochii lui Tobias,

Dă ochilor mei lumina fizică

Şi sufletului meu lumina spirituală;

Alungă de la mine toate tenebrele

Prin puterile tale cereşti. Amin”

O veche rugăciune invocă sprijinul arhanghelilor:

„Fie ca Sfântul Arhanghel Mihail să fie şi să rămână mereu în dreapta trupului şi a fiinţei mele.
Fie ca Sfântul Arhanghel Gabriel să fie şi să rămână mereu în stânga trupului şi a fiinţei mele.
Fie ca Sfântul Arhanghel Uriel să fie şi să rămână mereu în faţa trupului şi a fiinţei mele.
Fie ca Sfântul Arhanghel Rafael să fie şi să rămână mereu în spatele trupului şi a fiinţei mele.
Fie ca Preasfânta Prezenţă a Duhului lui Dumnezeu să fie şi să rămână mereu deasupra capului şi a fiinţei mele”.

 

Pentru cei interesati sa afle mai multe despre ierarhiile ingeresti,arhangheli,arborele sefirotic  recomand cartea „Razele initiatice ale Arhanghelilor”-autori Elena Cocis si Nicolae Oprica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.