Vârful de putere în viata dumneavoastra este momentul prezent

Razboaie.580787_545962348815462_209176283_n
Probleme economice.
Afaceri proaste.
Somaj.
Toate astea suna destul de rau, nu-i asa?
As vrea sa va reamintesc însa faptul ca am trait, am supravietuit si chiar am prosperat si în vremuri mult mai rele. De exemplu:
În 1780, George Washington spunea: „Ne lipsesc banii; si ne-au lipsit o perioada lunga de timp…”
Mai târziu însa a creat o proprietate care, la data mortii sale, valora trei sferturi de milion de dolari.
În 1840, un calator scria: „Panica este atât de mare si disperarea atât de groaznica, încât, desi sunt foarte multe ferme pregatite sa primeasca culturile si unele dintre ele sunt chiar cultivate, acestea sunt lasate de izbeliste si niciun om nu poate fi gasit pe câmp.”
Am depasit însa si problema aceea.
În 1857, un editorial sus?inea: „Este un moment sumbru al istoriei. De mult timp – în orice caz, majoritatea celor care citesc acest ziar nu au prins asemenea vremuri – nu au mai existat atât de multe victime si o spaima atât de mare.”
A trecut si asta.
În 1873, întreaga natiune a parcurs un moment de panica. Un ziar a scris:
„În toata tara, producatorii îsi închid fabricile si îsi concediaza salariatii, pur si simplu din cauza ca nu mai pot nici sa-si vânda marfurile pe care le produc, nici sa împrumute bani pentru a le transporta în alte locuri pâna când va reveni cererea pe plan local.”
Natiunea a supravietuit totusi acelui moment înfricosator.
În 1893, cineva scria despre timpurile tulburi la care fusese martor: „Am trecut prin toate situatiile de spaima colectiva din ultimii treizeci de ani, dar niciodata, pâna la aceasta panica din 1893, n-am asistat la o suferinta atât de extinsa si care sa fi afectat un numar atât de mare de oameni.”
Ne-am descurcat si de aceasta data.
Am mai razbatut si prin Marea Depresiune din 1929,prin doua razboaie mondiale, prin panica de la sfârsitul anului 2000 si chiar prin cea declansata de evenimentele de la 11 septembrie 2001.

Deseori, doar oglindirea evenimentelor în mass-media este cea care imprima o atmosfera generala sumbra, ca de sfârsit de lume. Reflectati la cuvintele rostite cândva de Gandhi: „Când ajung la disperare, îmi aduc aminte ca mereu, în cursul istoriei, caile adevarului si iubirii au iesit biruitoare. Au existat tirani si criminali, iar pentru un timp ei au parut chiar invincibili, dar în cele din urma s-au prabusit. Gânditi-va la asta… întotdeauna.”
As putea continua asa la nesfârsit. Esentialul este însa urmatorul: viata va avea întotdeauna suisuri si coborâsuri. Secretul este sa te mentii deasupra curentului cât de bine poti. Nemultumirea fata de situatia existenta va împiedica sa sesizati sau sa creati noi oportunitati.
În toate conjuncturile de panica, în toate generatiile, au existat barbati si femei care si-au pastrat ochii larg deschisi si au profitat de oportunitatile ivite.
Fie ca a fost un George Washington care a ajuns presedinte si si-a cladit propria avere, fie un P.T. Barnum care a prosperat în timpul Razboiului Civil, un fapt ramâne sigur: Nu circumstantele va creeaza pe dumneavoastra, ci dumneavoastra creati circumstantele.
Aceste „vremuri grele” ar putea deveni, pentru oricare dintre noi, cea mai minunata perioada de prosperitate.
Poate ca nu trebuie decât sa va micsorati pretentiile.
În 1941, Bruce Barton scria: „Am fost somer de trei ori în viata. De fiecare data am facut o prospectare a împrejurimilor si am descoperit ca existau destule oferte de munca, chiar daca nu sunt similare celei pe care o facusem pâna atunci.”
Barton a fost scriitor de bestselleruri, congresman, un conferentiar popular si fondator al uneia dintre cele mai mari agentii de publicitate din lume, BBDO. A devenit si milionar.
Si încercati sa nu cadeti în capcana unei conceptii mult îndragite, aceea ca trecutul a fost mai bun decât prezentul. În 1907, faimosul magnat John D. Rockefeller spunea: „Oamenii vorbesc uneori ca si cum noi, cei mai în vârsta, am fi trait în niste vremuri cu oportunitati deosebite, de parca un tânar din ziua de azi n-ar avea sanse sa întreprinda ceea ce a întreprins generatia mea
pentru ca toate drumurile i-ar fi blocate si toate lucrurile marete ar fi fost epuizate. Nimic nu poate fi mai gresit.
În perioada când am deschis eu ochii era un întuneric adânc, ca în miez de noapte, pe când ziua de astazi este ca o amiaza orbitoare.”
O vorba pentru cei întelepti: Ascultati, actionati si prosperati. În jurul dumneavoastra sunt multe oportunitati.
Pe care o veti vedea mai întâi si de care dintre ele veti profita?
Vârful de putere în viata dumneavoastra este momentul prezent.
Clipa aceasta este pentru dumneavoastra amiaza orbitoare.

loading...

„As fi vrut sa fi aflat…”
Jim Edwards(Jim Edwards, autor al cartii 5 Steps to Getting Anything You
Want.)
„As fi vrut sa fi aflat ca pot înfaptui orice cred cu adevarat ca pot. Pare simplist ceea ce spun, dar aceasta este baza oricarei realizari (sau nerealizari) în viata fiecaruia dintre noi. De îndata ce am crezut ca pot, am putut… iar înainte, când credeam ca nu pot, nu puteam.
Daca vreti sa traiti o viata mai buna, schimbati-va convingerile despre ceea ce este posibil sa detineti, despre lucrurile la care aveti dreptul si despre ceea ce puteti înfaptui daca va puneti ambitia în joc. Bineînteles, afirmatia pare evidenta, dar pâna când nu o veti trai, nu o veti respira si nu vi-o veti însusi, veti continua sa traiti ca în trecut, ceea ce as putea sa jur ca nu-i tocmai ce va doriti. Începeti sa credeti în dumneavoastra si lumea se va schimba în bine mai repede decât ati visat vreodata ca este posibil!
Joe Vitale

Daca într-o zi te simti inutil si deprimat, consoleaza-te cu gândul ca odata ai fost spermatozoidul cel mai rapid dintre toti. 🙂

Interesant de citit si:
Related:  Oboseala

One Reply to “Vârful de putere în viata dumneavoastra este momentul prezent”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.