Atractie si repuls

„Oamenii poartă în inima, în sufletul lor, imaginea fiinţei pe care o caută, pe care au nevoie să o iubească. Ei 1470008_495735110540418_1367790346_nşi-o imaginează într-o manieră mai mult sau mai puţin confuză, iar atunci când întâlnesc în viaţă nişte bărbaţi şi femei cu care intră în contact, ei îi compară în mod inconştient cu această imagine ascunsă în sinea lor. Această imagine ideală care există în mintea fiecărui bărbat, a fiecărei femei, este cea a sufletului pereche. Analizaţi-vă şi veţi constata că, în toate împrejurările vieţii, atracţiile şi repulsiile ce le manifestaţi în faţa fiinţelor au la origine un model pe care îl purtaţi în profunzimile sufletului vostru şi cu care le comparaţi.”O. M. Aivanhov

loading...
Loading...

3 Replies to “Atractie si repuls”

 1. Draga Daniela, de obicei, pentru mine oameni sunt oameni. Nici buni, nici rai, nici frumosi, nici urati, oameni care poarta in ei sacnteia divina.Doar asa invatam la reiki, nu? Nu stiu in ce context face Maestrul citat aceasta constatare, dar cand impactul este cam frumos si dureros, nu este prea placut, cat ar fi de frumos, si nici de considerat ca evenimetul cel mai firesc pe care ti-e dat sa-l traiesti. E adevarat ca ne oglindim in toti si in toate, dar aici vorbim totusi de o alta categorie de relatii. Probabil ca acest Maestru facea o asa constatare la o varsta mai inaintata, cand putea sa gandeasca despre orice intr-un mod egal.
  Oricum ar fi, e o idee interesanta, un alt mod de a vedea lucrurile si poate de a le calma, in anumite circumstante, daca s-ar putea.

 2. Miresme de dragoste unduie lin,

  Ca roiuri de fluturi vin sa te-nconjoare,

  Ca stoluri de pasari cu Cerul unite

  In zbor, sa ne-astearna drumul spre Soare.

  Miresme de dragoste vin sa te-nconjoare,

  Ca roiuri de fluturi, ca pasari in stol,

  Deschide poarta inimii tale

  Si umple cu miresme locul cel gol.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.