Bunul simt si credinta oarba

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

Redescoperirea credintei si a liberului arbitru

Cuvantul inseamna magie pura. El reprezinta o putere care vine direct de la Dumnezeu, iar credinta este forta care da directie acestei puteri. Tot ce exista in realitatea noastra virtuala este creat prin intermediul cuvintelor. Ne folosim de ele pentru a ne crea povestea personala, dar si pentru a intelege ceea ce traim.

Credinta este forta care da viata cuvintelor, convingerilor depozitate in mintea noastra. Daca suntem de acord cu un anumit concept, noi ne investim credinta in el, dupa care il pastram in memoria noastra.
Credinta este mortarul care leaga convingerile noastre, dand sens si semnificatie intregului vis.

Atentia reprezinta acea parte a mintii noastre pe care o folosim pentru a transfera informatii de la om la om. Prin captarea atentiei noi cream un canal de comunicatii, prin intermediul caruia putem trimite si primi informatii.

edenboutique.ro/

Structura cunoasterii noastre controleaza visul vietii pe care o traim, deoarece credinta noastra traieste in interiorul ei. Credinta nu reprezinta vocea din povestea noastra si nu are nimic de-a face cu mintea rationala. Ea este prinsa in capcana structurii cunoasterii si unicul lucru care o poate elibera este adevarul.

Adevarata credinta este cea libera si nu poate fi traita decat in momentul prezent.
Numai aceasta este real. Numai in clipa de fata putem avea incredere in viata, in noi insine, fara nici o motivatie aparte. Credinta reprezinta puterea noastra creatoare, cu ajutorul careia putem crea orice dorim, in orice directie.

Credinta oarba nu ne poate conduce nicaieri, caci ea nu urmeaza adevarul. Orbita de minciuni, ea nu ne ajuta decat sa cadem in iluzia ca suntem separati de Dumnezeu. In acest fel, ne pierdem puterea creatoare.

Daca o eliberam de minciuni, noi ne recuperam liberul arbitru si putem face propriile noastre alegeri. Ne redobandim astfel puterea de a crede orice vrem cu adevarat sa credem. Constatam atunci, cu uimire, ca unicul lucru in care dorim sa credem este iubirea.
Don Miguel Ruiz & Janet Mills

vivre.ro

2 Replies to “Bunul simt si credinta oarba”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.