Identificarea problemelor-cheie şi a influențelor vieţilor trecute

Evenimentele şi stările emoţionale din vieţile tale trecute influenţează atât direct, cât şi indirect situaţiile şi împrejurările vieţii tale prezente. Poţi conştientiza lecţiile de viaţă pe care le-ai ales să le înveţi în această existenţă după modul de desfăşurarea a vieţii actuale şi după modul în care apreciezi problemele cheie din viaţa aceasta. Examinând profund şi cinstit lucrurile pe care le consideri importante şi la care ţii foarte mult, poţi conştientiza lecţiile ce trebuie învăţate şi karma aflată la baza trăirilor şi simţămintelor tale.

Încercările negative sunt foarte edificatoare în privinţa lecţiilor de învăţat şi a karmei de echilibrat. Dacă priveşti la aspectul opus al problemelor negative cărora le ai de făcut faţă, îţi dai seama de tipul lecţiei respective.

De exemplu,

  • dacă eşti foarte posesiv în toate privinţele, atunci lecţia constă în a învăţa să laşi lucrurile să se desfăşoare fără a încerca să le mai ţii sub controlul tău permanent şi să ştii să accepţi această desfăşurare a lor. Karma poate proveni din faptul că într-o viaţă trecută ai fost extrem de posesiv sau poate avea la bază teama de a ţi se lua ceva la care ţii, aşa cum ţi s-a întâmplat într-o altă viaţă.

  • Dacă manifeşti o permanentă nerăbdare de a vedea lucrurile terminate, eventual gata de ieri, atunci trebuie să înveţi, ca lecţie, răbdarea. Karma ar putea să constea din faptul că într-o altă viaţă ai fost leneş şi nu ai dus nimic la bun sfârşit sau că ţi-ai propus atunci scopuri pe care nu ai fost în stare să le atingi şi acum faci în compensare exces de zel.

  • Mulţi oameni au greutăţi datorită lipsei banilor şi li se pare că orice ar face pentru a face rost de ei nu le reuşeşte. Dacă nu ai bani de-ajuns sau dacă abia poţi face faţă necesităţilor probabil este datorită faptului că într-o altă viaţă ai avut din plin şi i-ai folosit greşit – ţi-ai bătut joc de ei sau ai refuzat să pleci urechea la cei care nu aveau, refuzând să-i ajuţi. Este de asemenea posibil ca încercările prin care treci datorită lipsei banilor să se datoreze hotărârii tale anterioare naşterii de a echilibra în acest fel o anumită situaţie karmică şi aceasta din diferite motive. Poate ai ales să te zbaţi să-ţi întreţii familia pe care ai abandonat-o altă dată. Sau poate ţi-ai creat aceste împrejurări pentru a învăţa să fii altruist, generos sau cinstit, sau pentru a putea aprecia adevăratele valori ale vieţii, sau ai dorit să fii sărac ca să înveţi cum se câştigă banii şi cum trebuie să te bucuri de ei. Încercările prin care treci se pot datora şi unor factori din viaţa ta prezentă. Este posibil să fie o reacţie la o marcare obsesivă făcută în copilărie, că nu poţi aştepta de la viaţă nimic altceva decât sărăcie. Poate că părinţii ţi-au fost săraci şi tu ai acceptat această stare de viitor şi pentru tine. Sau ai crescut cu credinţa limitativă că eşti fără noroc sau cu teama că toată viaţa te vei zbate din greu pentru a-ţi câştiga existenţa. Şi, pentru că ai crezut aşa, ţi-ai creat împrejurările de confirmare prin trăire a ceea ce ai crezut. Împrejurările de viaţă actuale îţi oferă posibilitatea să-ţi reevaluezi credinţele tale prestabilite şi să înveţi lecţia, să-ţi rezolvi karma, prin efectuarea de schimbări pozitive majore. Imediat ce ţi-ai învăţat lecţia sau ţi-ai schimbat simţămintele despre propria ta situaţie, vei avea din nou bani şi acest lucru va indica faptul că lecţia a fost însuşită şi karma echilibrată, punând astfel în valoare schimbările pozitive pe care le-ai făcut. În plus faţă de recompensa pe care o reprezintă, această situaţie schimbată care ţi se oferă va constitui şi un test pentru a verifica dacă schimbarea este de fond sau numai de formă.

  • Examinează-ţi temerile. Lucrurile de care te temi cel mai mult îţi vor arăta ce trebuie să depăşeşti. Înţelegându-ţi şi rezolvându-ţi temerile, îţi vei învăţa cu aceeaşi ocazie şi lecţia De exemplu, dacă ţi-e teamă de singurătate sau dacă eşti o persoană retrasă, fără prieteni, atunci lecţia poate fi să înveţi să devii independent. Karma poate să constituie plata faţă de situaţia dintr-o altă viaţă în care ai fost prea dependent sau ai avut pe cineva pe care l-ai făcut să te ţină în spate toată viaţa. În timp ce îţi echilibrezi karma, îţi depăşeşti şi teama, prin acceptarea şi trăirea ei. Acest lucru îţi dă posibilitatea să înveţi lecţia şi-ţi permite să faci schimbări pozitive majore.

Mai există posibilitatea să-ţi înveţi lecţia fără a trăi direct efectele karmei. Dacă participi alături de cineva, de care eşti foarte legat, la experienţa prin care trece, chiar dacă rămâi un observator exterior, acest lucru reprezintă şi pentru tine o lecţie, pe care ai ales să o înveţi în acest mod mai aparte. De exemplu, dacă ai un prieten care trece printr-un eveniment traumatic sau dureros al vieţii lui, este posibil ca şi tu să simţi repercusiunea acestui eveniment în propria ta viaţă. Dacă te implici ajutându-l sau fiindu-i aproape în momentele grele, ajungi să participi la experienţă până într-atât, încât simţi emoţiile prietenului ca şi când ar fi ale tale proprii, câte o dată atât de tare, ca şi când ai trece prin experienţă tu însuţi.

Karma continuă să te urmărească viaţă după viaţă. Încercările deosebit de grele sunt semnul că respectiva karmă a rămas nerezolvată mai multe vieţi de-a rândul.

Este posibil să-ţi fi propus amânarea echilibrării unui anumit aspect al karmei pentru o altă viaţă, nu cea actuală, sau poate că nu ai putut să o echilibrezi, deoarece nu au putut fi create condiţiile cerute de echilibrare pentru această viaţă. Uneori, din multitudinea de aspecte şi expresii ale karmei, numai unele pot fi echilibrate acum. Echilibrarea karmei va trebui deci continuată într-o viaţă viitoare, în care să ai pe de-a-ntregul ocaziile să trăieşti efectele faptelor tale şi în care condiţiile de echilibrare completă să fie favorabile.

Identificarea problemelor cheie şi recunoaşterea influenţelor vieţilor trecute reprezintă doar vârful gheţarului. Cu adevărat important este ceea ce se găseşte dedesubt, pentru a lua contact cu problemele profunde, începe prin a observa modul în care se manifestă ele în viaţa ta actuală. Încearcă să reduci problemele la esenţă, atât de mult încât să poţi vedea tema centrală într-o formă condensată. Ar putea să fie copleşitor să încerci să vezi toate ramificaţiile dintr-o dată.

Poţi face mai mult decât să zgârâi suprafaţa. Atunci când ţi-ai făcut o idee clară despre ce este vorba, priveşte în adâncime şi încearcă să descoperi cauza sau cauzele. Dă cale liberă gândurilor să exploreze modul în care trecutul influenţează şi afectează prezentul. Observă modul în care simţămintele şi trăirile actuale sunt determinate de cauzele din trecut. Chiar evenimente nesemnificative şi aparent fără nici o legătură cu tema cercetării pot juca un rol însemnat. Într-o singură problemă pot fi implicate mai multe lecţii, ca şi mai multe influente din diferite vieţi trecute care au contribuit la karma sub forma în care se prezintă ea acum.

Exerciţii de deschidere

Îţi poţi identifica problemele principale şi influenţa lor, cercetând viaţa ta prezentă. Karma se dezvăluie singură în cursul dificultăţilor curente şi se reflectă în simţămintele şi trăirile tale. Situaţii sau simţăminte pe care le trăieşti în ocazii care se repetă, reprezintă reluări ale unor împrejurări tipice sau influenţele unor evenimente nesoluţionate încă dintr-o altă viaţă. Poţi stabili cauzele acestora, ca şi stările emoţionale, faptele, lecţiile şi karma pe care le duci după tine, examinând situaţiile şi simţămintele din prezent.

 

Exerciţiul 1:

Fă-ţi o listă în jurnal de câteva situaţii prin care treci în mod obişnuit, care indică un eveniment sau o stare emoţională menţinută dintr-o viaţă anterioară şi continuată în această viaţă. Lista poate arăta atitudinile şi simţămintele tale, sau din ea pot reieşi lucruri pe care le faci în mod regulat. Alege din listă una din situaţii care este mai importantă acum pentru tine. Descrie cum a început ea în această viaţă şi ce a grăbit apariţia ei. Identifică toate elementele şi stările emoţionale implicate. Notează toate simţămintele pe care le ai acum faţă de ea.

Pentru început, examinează situaţia prezentă în mod obiectiv. Este mai uşor să examinezi problemele serioase dacă te detaşezi de ele. Acest lucru îţi permite să vezi mai clar situaţia şi soluţia pentru ea şi în acelaşi timp capeţi o percepţie şi o înţelegere infinit mai mari.

În acest fel vei putea stabili ce simţăminte ai faţă de acea situaţie la nivel superficial şi vei observa mai bine cum se manifestă evenimentul trecut în viaţa prezentă şi care este influenţa simţămintelor din trecut asupra celor prezente. Acest lucru te va ajuta de asemenea să reintri în acea situaţie şi să-ţi regăseşti adevăratele simţăminte de o manieră mai deschisă.

Odată ce ai conştientizat influenţa evenimentului din viaţa trecută şi simţămintele tale faţă de el, poţi să pătrunzi încă mai profund în el pentru a găsi cauzele din viaţa trecută ce l-au produs şi pentru a vedea efectele lui prezente şi viitoare. Îţi poţi explora mai departe situaţia ta curentă prin vizionarea filmului în trei acte al vieţilor tale trecute, prezente şi viitoare.

În timp ce urmăreşti şi trăieşti filmul, examinează situaţia din prezent şi efectul ei asupra vieţii tale prezente, căci aceasta te va conduce la originea cauzei din viaţa trecută corespunzătoare şi-ţi va arăta repercusiunile din prezent şi manifestările din viitor ale acestei situaţii.

TRECUTUL. Situaţia pe care ai ales-o spre cercetare va constitui titlul filmului şi notiţele despre situaţie vor forma baza de lucru pentru el. Intră în Alfa şi creează o imagine care să simbolizeze situaţia prezentă care include şi arată simţămintele tale obişnuite faţă de ea. Aceasta reprezintă scena de început a filmului. Filmul începe în prezent, arătând situaţia actuală şi modul în care a luat naştere în viaţa ta de acum şi apoi trece înapoi în timp, la scene dintr-o viaţă trecută. Filmul tău va prezenta originea din viaţa trecută a situaţiei din prezent. Fii atent la simţămintele pe care le încerci în timp ce urmăreşti filmul. Permite Eului tău Superior să facă toate comentariile şi să-ţi servească de ghid, pentru a explica de ce şi cum această situaţie a fost creată, perpetuată şi adusă după tine în această viaţă.

Urmăreşte cu atenţie scenele în care se prezintă faptele săvârşite de tine şi evenimentele prin care ai trecut în viaţa trecută. Urmăreşte acţiunea care se complică, pe măsură ce alte personaje intră în scenă şi reţine aceste personaje şi situaţiile respective, observând cum se raportează la situaţia din prezent. Dacă doreşti, proiectează-te în film, pentru a-l trăi în timp ce-l urmăreşti. Stările tale emoţionale te vor ajuta să conştientizezi mult mai multe detalii care îţi vor face amintirile mai limpezi şi mai intense. Află tot ce vroiai să şti despre experienţele Şi stările emoţionale ale acelei vieţi care au determinat şi au creat situaţia din prezent.

Descrie în jurnal tot ce-ai „văzut” în filmul vieţii tale trecute. Include titlul, scena de început şi scenele din trecut. Notează toate simţămintele avute, în trecut şi în prezent, ca şi imaginile pe care le-ai văzut şi le-ai trăit. Scrie-ţi observaţiile despre film. Fă legăturile pe care le poţi stabili din informaţiile oferite în film între cauzele din viaţa trecută a situaţiei prezente şi influenţele şi efectele ei în viaţa ta de acum.

(Dacă nu eşti sigur, roagă Eul tău superior să-ţi răspundă.).

Aceasta te va ajuta să înţelegi de ce treci prin această situaţie acum şi îţi va indica exact care îţi este lecţia şi ce karmă trebuie să echilibrezi.

(NOTĂ: Este posibil ca problema care te preocupă să-ţi apară şi în vise. Pe măsură ce studiezi mai profund aspectele karmice ale situaţiei, visele vor deveni mai lucide. )

PREZENTUL. Odată ce-ai înţeles originea situaţiei prezente şi ai conştientizat lecţia şi karma, urmăreşte partea doua a filmului pentru a vedea desfăşurarea normală a evenimentelor din prezent care vor corecta situaţia şi vor rezolva negativitatea ei. Filmul îţi va prezenta alegerile şi deciziile pe care le-ai luat în această viaţă şi înaintea naşterii şi cum ţi-ai creat situaţia din prezent pentru a-ţi completa karma.

Urmăreşte filmul care îţi arată cum să-ţi înveţi lecţia şi cum să-ţi echilibrezi karma. Această parte a filmului începe în prezent şi avansează înspre viitorul apropiat. Îţi arată schimbările pozitive puse în aplicare şi modul în care acţionează şi-ţi influenţează situaţia prezentă şi cum se vor desfăşura ele în viaţa ta. Acest lucru îţi oferă percepţii despre modul cum ai creat situaţia prezentă şi de ce ai creat-o şi-ţi arată în acelaşi timp ce perspective ai plecând de la această situaţie şi ţinând seama de alegerile făcute de tine înaintea naşterii şi de simţămintele prezente faţă de ea.

Descrie în jurnalul tău schimbările pe care le-ai văzut, care îţi pot prilejui învăţarea lecţiei şi echilibrarea karmei din prezent. Notează toate simţămintele legate de rezolvarea acestei probleme şi acordă o atenţie cu totul specială imaginilor din prezent şi din viitor pe care le-ai văzut în această parte a filmului. Acest lucru îţi arată că tu ştii deja cum să-ţi înveţi lecţia şi să-ţi rezolvi karma. Filmul îţi oferă şi vizionarea în avans a efectelor hotărârilor tale pozitive din viitorul acestei vieţi – dacă te hotărăşti să le pui în aplicare.

VIITORUL. Evenimentele şi simţămintele din trecut şi din prezent – dacă rămân nerezolvate – vor continua să te influenţeze şi să te afecteze şi vor stăpâni trăirile tale, atât în această viaţă, cât şi în cele viitoare. Pentru a vedea ce se întâmplă cu situaţia ta de acum dacă nu-ţi înveţi lecţia şi nu-ţi echilibrezi karma, ci o continui tot aşa şi în viitor, creează o altă versiune a filmului în care urmăreşte cum va influenţa situaţia ta actuală trăirile viitoare din această viaţă şi din vieţile următoare. Urmăreşte filmul care îţi prezintă efectele în viitor ale situaţiei actuale, dacă nu faci în prezent schimbări pozitive în privinţa ei.

Descrie în jurnal tot ceea ce conştientizezi în legătură cu situaţia neschimbată din prezent, pe care o duci mai departe. Notează toate imaginile care îţi apar şi simţămintele tale asupra modului de desfăşurare a situaţiei în viitor.

(NOTĂ: Viitorul este maleabil şi impresionabil. Ceea ce vezi în această parte nu este bătut în cuie. Reţine că tot ceea ce faci în prezent va afecta şi va schimba tot ceea ce se va întâmpla în viitor. Ceea ce vezi reprezintă numai modul în care se va desfăşura viitorul dacă vei refuza în prezent să faci schimbările necesare.)

SCHIMBAREA ŞI CREAREA PROPRIEI REALITĂŢI. Dacă vrei să vezi cum se reflectă în viitor diferitele opţiuni şi schimbări efectuate în prezent, poţi reface această parte a filmului. Acest lucru te va ajuta să te hotărăşti dacă, în ce mod şi când vei dori să-ţi echilibrezi karma (prezentată în a doua parte a filmului) şi cea mai bună cale de-a o face, dându-ţi în acelaşi timp o privire de ansamblu a ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor, corespunzător diferitelor opţiuni şi schimbări pe care ţi le propui în prezent.

Această parte a filmului, privită cu atenţie, îţi va arăta arta creaţiei, pe un nivel de început, conform legilor probabilităţii, având ca punct de plecare alegerile tale din prezent. În acest fel îţi deschizi mai multe căi de explorat şi poţi vedea modul în care îţi creezi trăirile şi experienţele prin intermediul simţămintelor, credinţelor şi al liberului arbitru. Îţi oferă percepţii şi cunoaşterea de a crea propria realitate arătându-ţi modul în care gândurile pot deveni tangibile.

Acest lucru e similar cu ceea ce se întâmplă în domeniul spiritual când îţi pregăteşti reîncarnarea viitoare, înaintea naşterii ai o imagine mult mai cuprinzătoare, o perspectivă mai largă şi lucrezi pe cele mai înalte nivele de cunoaştere, conştientizare şi înţelegere pentru a-ţi compune viaţa, dar îţi lipseşte controlul pe care-l ai în domeniul fizic. Aceasta deoarece opţiunile pe care le faci se concretizează cu ajutorul energiei gândurilor tale şi sunt influenţate în mare măsură de simţămintele tale şi de liberul tău arbitru.

 

(NOTĂ: Urmăreşte această parte a filmului strict ca observator, nu ca participant. Dacă te implici prin intermediul simţămintelor tale, vei determina punerea în acţiune a energiei şi vei crea ceea ce vezi. Odată create, opţiunile se vor manifesta în conformitate cu modul în care le-ai creat şi vor rămâne ca atare până în momentul în care le vei schimba din nou. Dacă te hotărăşti să pui în acţiune ceea ce vezi, atunci transmite imaginilor mari cantităţi de energie pozitivă, înconjurându-le cu lumină albă.)

Pe un fundal de culoarea cerului albastru, proiectează diferite opţiuni şi schimbări ale situaţiei tale de acum: apoi alege-le pe acelea care îţi plac cel mai mult.

(Vibraţiile energetice ale culorii albastru din fundal vor conţine energia alegerilor tale până în momentul în care eşti gata să le manifeşti.)

Urmăreşte filmul pentru a vedea ce consecinţe vor avea schimbările – dacă te-ai hotărî să le efectuezi – în viaţa ta actuală. Permite Eului tău Superior să-ţi prezinte toate repercusiunile acestor fapte în mişcare, observându-le efectele înainte de fi practic create cauzele. Observă cum se schimbă filmul şi cum îţi prezintă tablouri diferite pe măsură ce îţi proiectezi diferitele opţiuni. Filmul devine o mişcare fluidă, sincronizată şi curgând odată cu gândurile tale.

Înregistrează în jurnal toate observaţiile referitoare la opţiunile şi schimbările pe care le poţi crea în prezent. Descrie cum s-a prezentat singură această parte a filmului, pe măsură ce apăreau schimbările şi cum s-au transformat imaginile odată cu schimbările impuse de gândurile tale.

Notează ce-ai simţit în faţa fiecăreia dintre opţiuni, în timp ce se manifestau în viaţa ta. Descrie-ţi reacţiile faţă de posibilitatea şi modul de creare a propriei realităţi. Acest lucru te va ajuta să-ţi accepţi responsabilitatea karmei tale şi te va ajuta de asemenea să-ţi descoperi posibilitatea pe care o ai să ţi-o echilibrezi în această viaţă.

Exerciţiul 2:

După ce-ai vizionat filmul şi după ce ai căpătat de percepţii şi răspunsuri la problema curentă, acţionează în vederea rezolvării situaţiei prezente în maniera care ţi se potriveşte cel mai bine. Pe măsură ce faci schimbările pozitive pe care le consideri necesare, descrie în jurnal, în detaliu, tot ce se întâmplă. Notează acolo zilnic gândurile şi simţămintele pe care le încerci. Observă cum acţiunile au dat naştere la reacţiuni şi notează ce faci pentru a schimba situaţia actuală şi ce mai ai de făcut în acest sens. În timp ce te străduieşti să realizezi schimbări pozitive, să le pui în acţiune şi să urmăreşti efectele lor, vei conştientiza cât de perfect se rezolvă negativitatea prin învăţarea lecţiilor şi echilibrarea karmei rămase. ~Gloria-Chadwick

A fi bogat înseamnă a dărui, a nu dărui nimic înseamnă a fi sărac. A iubi înseamnă a trăi, a nu iubi nimic înseamnă a fi mort. A fi fericit înseamnă a te devota, a nu exista decât pentru tine înseamnă a te refuza pe tine însuţi şi a te sechestra în infern. – Eliphas Levi 

 

Related:  Oracol Feng Shui – Cele 9 stele Ki îţi dezvăluie destinul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.