Esti ceea ce gandesti

fashiondays.ro

11863392_1696880047198981_206087408535263987_n„O viata frumoasa si utila este aceea in care gandirea si actiunea se sustin neincetat una pe cealalta “-Socrate
Gândurile tale au o importanţă enormă în viaţa ta pentru că devii ceea ce gândeşti. Devii nu numai ceea ce gândeşti despre tine, ci şi ce gândeşti despre ceilalţi. Indiferent dacă o accepţi sau nu, ceea ce crezi despre alţii trece prin filtrele intelectului tău – şi este exact ceea ce gândeşti despre tine însăţi.

Care sunt cele mai importante persoane pentru tine? Părinţii sau cei care au jucat rolul de părinţi atunci când erai copil. Ce crezi cu adevărat despre ei? Sunt sigură că ai nutrit nenumărate gânduri despre ei, gânduri pe care nu le-ai exprimat niciodată. Poate ai împărtăşit şi altora unele dintre ele, dar majoritatea au rămas ascunse în tine; nu le-ai scos la lumină. Tot ce ai gândit despre ei s-a format în tine. Aşa cum ţi-am spus mai înainte, creezi prin gândurile tale. Aceasta este o altă mare forţă a ta: poţi crea cu ajutorul gândurilor.

loading...

Din nefericire, în mintea noastră se îmbulzesc o sumedenie de gânduri de care nu suntem conştienţi. Iată un exemplu care te va ajuta să înţelegi această realitate. Să presupunem că te uiţi la un film care trezeşte în tine nelinişte, dar în acele momente nu eşti conştientă de asta. în film, există elemente, situaţii care dau naştere unor temeri pe care le-ai trăit în copilărie.

După ce filmul se termină, nu te simţi tocmai bine. Ai sentimentul nedefinit că filmul a trezit în tine ceva care te tulbură, dar nu vrei să vezi despre ce e vorba. Nici măcar nu ştii să exprimi în cuvinte această frică pe care o simţi şi pe care filmul a declanşat-o. Aceste temeri ţin aşadar de domeniul subconştientului, un domeniu extrem de vast. Iată de ce este extrem de important să devii conştientă de viaţa ta, măcar pentru a afla care dintre acţiunile, vorbele, gândurile sau sentimentele tale nu-ţi sunt benefice. Atunci vei fi în măsură să te serveşti de puterea ta pentru a crea altceva. Dar câtă vreme eşti inconştientă, nu poţi schimba nimic pentru că nici măcar nu ştii ce se întâmplă cu tine. întâlneşti mereu oameni asemenea ţie. Modul lor de a gândi te poate ajuta să devii conştientă de gândurile tale, adesea inconştiente. De vreme ce acum înveţi să cunoşti impresionanta putere a gândurilor, nu crezi că e important să nutreşti numai gânduri de dragoste, de recunoştinţă, generozitate şi compasiune? Pe măsură ce aceste gânduri vor ajunge să le domine pe celelalte, vei atrage spre tine oameni cu acelaşi mod de a gândi ca şi tine. Te vei trezi înconjurată de persoane fermecătoare!

Ce crezi despre mama ta? Crezi că era nedreaptă? Atunci, cu cât te gândeşti mai mult că mama ta era nedreaptă, cu atât mai nedreaptă vei deveni tu însăţi! Fiecare gând pe care îl nutreşti se hrăneşte cu energia ta, iar această energie se manifestă întotdeauna în personalitatea şi în comportamentul tău.

Iar tatăl tău? Crezi că era prea sever, prea autoritar?

Continuă să gândeşti astfel şi vei deveni ca el! Chiar dacă nu vrei să vezi asta, chiar dacă încerci să adopţi un comportament total opus, în realitate eşti o persoană autoritară şi severă. Dacă vorbeşti despre asta cu cei din jurul tău, îţi vor spune că exact aşa eşti, o persoană severă faţă de ea însăşi şi faţă de ceilalţi.

Ce crezi despre partenerul tău de viaţă? N-ai constatat că tot ceea ce gândeşti ajunge să devină realitate? Dacă gândeşti despre el că n-are pic de inimă, că nu te ajută destul cu treburile casei, că trebuie să faci totul singură, cu timpul va deveni exact aşa cum crezi. Dacă eşti convinsă că soţul tău nu este decât un obsedat sexual, care mereu îţi cere prea mult în această privinţă, pe măsură ce trece timpul îţi va cere din ce în ce mai mult. Iar dacă îl socoteşti doar un copil, incapabil să ia vreo decizie, pentru care trebuie să iei tu toate hotărârile, el va lua tot mai puţine decizii şi va lăsa totul pe seama ta.

Toate gândurile pe care le emiţi formează în jurul tău o vibraţie. De îndată ce gândeşti ceva, gândul respectiv este recepţionat de cel căruia îi este adresat. Toate acestea se întâmplă în inconştient, pe plan invizibil. Pe măsură ce oamenii vor deveni mai conştienţi, vor observa că nu mai pot minţi deoarece, în acelaşi timp, vor deveni mai conştienţi de ceea ce primesc în schimb de la ceilalţi. Prin urmare, nu-ţi face iluzii!

Chiar dacă tu crezi că gândurile tale sunt secrete, ei bine, nu-i adevărat. Suntem cu toţii părţi ale unui întreg şi suntem legaţi din interior la aceeaşi sursă de energie. Este ca şi cum una dintre celulele corpului tău ar fi bolnavă, iar celelalte ar şti că are o problemă fiindcă milioanele de celule din corpul tău fac parte dintr-un întreg. La fel, cele cinci miliarde de fiinţe umane fac parte dintr-un întreg care se numeşte planeta Terra; aceasta este o entitate şi noi suntem celulele sale. De îndată ce trimiţi cuiva un gând de dragoste sau de ură, gândul acela este recepţionat imediat de persoana respectivă. Gândurile care nu exprimă dragoste provoacă stingerea luminii interioare a celui care le emite. Ele ne împiedică să-l vedem cu adevărat pe celălalt şi să comunicăm cu el. Gândurile de dragoste emit lumină în jurul tău. Cu cât două persoane schimbă mai multe gânduri de dragoste, cu atât comunicarea dintre ele devine mai uşoară.

Ce crezi despre copiii tăi? Crezi că fiul tău e leneş, că nu va face nimic bun în viaţă? Dacă vei nutri în continuare aceste nelinişti la adresa lui, vor deveni realitate. După tine, fiul tău va fi mereu un ratat. Poate că pentru el şi pentru alţii va fi altfel, dar în lumea ta interioară, în viaţa ta pe care singură ţi-ai creat-o, nu vei vedea decât un băiat nenorocit, pentru că asta este ceea ce crezi despre el. Acesta este motivul pentru care fiecare om are o altă viziune asupra lucrurilor, totul se desfăşoară potrivit gândurilor noastre. De ce n-ai folosi această putere extraordinară şi n-ai începe să-ţi imaginezi ceea ce vrei într-adevăr, exact aşa cum vrei?

Ce crezi despre tine atunci când te priveşti? In fiecare an te simţi mai bătrână când se apropie aniversarea zilei tale de naştere? Gândul că îmbătrânim este, în realitate, principala cauză ce declanşează îmbătrânirea. Dacă n-ar fi fost inventate zilele de naştere, n-am fi auzit niciodată vorbindu-se despre vârstă! Anii ar fi trecut şi n-am fi ştiut că îmbătrânim. Nu ne-am fi confruntat cu acest concept al vârstei şi, cu siguranţă, oamenii ar fi îmbătrânit mult mai încet!

într-o zi, un nou asociat al unei companii, foarte impresionat de vigoarea preşedintelui acesteia, care la peste 80 de ani continua să lucreze de dimineaţă până seara, l-a întrebat:

„Ce vârstă aveţi?”. Octogenarul răspunse: „Vârsta mea nu-i treaba mea!”. Găsise secretul tinereţii!

Te gândeşti deseori că lipseşte ceva din viaţa ta? Dacă ai tot timpul nevoie de altcineva pentru a te simţi împlinită, în tine există un gând sau un sentiment de lipsă. Când eşti în contact cu Dumnezeul tău interior, ai o mare putere creatoare şi simţi că niciodată nu-ţi lipseşte nimic. Priveşte natura din jurul tău. Ai atâtea de învăţat! Priveşte, de exemplu, micile animale sălbatice: le lipseşte vreodată ceva? Natura are grijă ca ele să supravieţuiască. Iar moartea lor este pur şi simplu un eveniment natural.

Când te gândeşti la contul tău din bancă, îţi spui: „N-am prea mulţi bani”? Când e vorba de salariu, te gândeşti: „Nu câştig mare lucru”? Te compari deseori cu persoane care o duc mai bine? Când te uiţi la televizor, ai impresia că-ţi lipseşte ceva? în lumea iluziilor de la televizor, oamenii par să aibă tot ce-şi doresc… Continuă să te gândeşti la ceea ce-ţi lipseşte şi lipsurile nu vor întârzia să se manifeste!

Lise Bourbeau

Interesant de citit si:
Related:  Dizolvarea blocajelor

One Reply to “Esti ceea ce gandesti”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.