Principiul unificării interne

unificării În ce mă priveşte, singura modalitate la care sunt capabil să mă gândesc pentru a atinge un asemenea nivel este realizarea unificării interioare. Tu eşti un bărbat care conţine în interior principiu feminin. Tu eşti o femeie care conţine înlăuntrul ei principiul masculin. Mai plastic spus,înlăuntrul tău trăieşte o femeie, respectiv un bărbat. Aceste potenţialuri lăuntrice vor să se împlinească, să se manifeste în lume. Ele sunt asemenea unor radare, care încep să facă bip-bip atunci când detectează ceva care să le semene. Cu cât le pare că seamănă mai mult, cu atât încep să o ia razna. Acesta e fenomenul îndrăgostirii.
Un bărbat se îndrăgosteşte de o anumită femeie deoarece doar aceasta se apropie de femeia lui interioară. O femeie este atrasă magnetic de un anumit bărbat deoarece acesta trezeşte bărbatul ei interior. În prezenţa persoanei care îţi dinamizează potenţialul ceva tresaltă în fiinţa ta, ceva începe să se mişte în tine. Polul opus se trezeşte la viaţă. E firesc să fii bucuros, e normal că începi să vezi lumea cu alţi ochi. Procesul de realizare a unificării interne a fost repornit.
Mecanismul psihologic al ataşamentului intervine dacă nu eşti conştient că femeia din afara ta doar rezonează cu femeia din interiorul tău, dar nu o întruchipează fidel. Pentru că nu ştii aproape nimic despre dinamicile tale energetice, te ataşezi de exterior, crezând că ceea ce trăieşti se datorează exteriorului. Eroare! Exteriorul doar trezeşte ceea ce în tine deja există! O femeie foarte sensibilă îţi revelează propria sensibilitate, de care nu erai conştient. Un bărbat ferm îţi trezeşte propria capacitate de a fi tranşantă sau neclintită. Ei nu creează aceste disponibilităţi în tine, pentru că tu deja le ai. Prin intermediul lor doar le conştientizezi.
Deoarece exteriorul se potriveşte într-o anumită măsură cu ceea ce conţii, tu spui „acesta e bărbatul vieţii mele” sau „aceasta e femeia pe care o caut”. Încearcă să fii mai atent. După un timp vei descoperi la femeie sau la bărbat aspecte mai puţin simpatice sau chiar detestabile. Ataşamentul te va împiedica să elimini sau să schimbi acele părţi din personalitatea celuilalt, pentru a-i face să se potrivească perfect peste imaginea ta. Din nou, eroare! Singura persoană de pe această lume pe care o poţi transforma eşti tu însuţi, în rest nu vei transforma pe nimeni. Cel mult poţi ajuta pe cineva să se transforme dacă doreşte aceasta. Nu încerca să faci dintr-o mâţă o leoaică, chiar dacă ambele sunt feline. Dacă vrei o leoaică, caută o leoaică. Cu ce ţi-a greşit biata mâţă, ca să o supui unei metamorfoze imposibile?
Adrian Nuta

Related:  Cum ne agatam de povestile noastre. Revendicarea propriei puteri

3 comentarii

  • Monichete

    Si daca stii foarte bine si esti convins de faptul ca ceea ce este important este doar transformarea proprie, atunci cand din exterior iti apare acel cineva care sa trezeasca in tine polul opus, ce optiuni ai? In conditiile unei depline constiente, (sau a uneia la care inca lucrezi)? Sa contempli? Sa multumesti? Sa te minunezi? Sau sa fugi? Sa te faci ca nu exista? Sau doar saluti pur si implu si-ti iei zborul din mers? Poate este incercarea de a vedea daca devine un atasament. Poate tocmai asa poti constientiza atasamente. Daca incerc sa fac din mata o leoaica, inseamna ca nu m-am trezit. Iar de caut o leoaica in exterior, pentru ca o leoaica vreau, inseamna ca am cam uitat interiorul.
    Sa multumim Universului ca ne scoate in cale imagini tainice, despre care habar nu aveam.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

mondris.ro