Controlul gandirii.Puterea gandului

vivre.ro
circulon.bucataras.ro

Dacă vă priviţi cu atenţie mintea veţi descoperi multe gânduri inconsistente. Cel mai adesea mintea rătăceşte la întâmplare, fără nici un scop. Unui gând referitor la corp şi la necesităţile sale îi va urma o amintire despre un prieten, apoi vă veţi gândi cum să faceţi să mai obţineţi nişte bani, vă veţi aminti că  va este foame ori sete, apoi o scenă din copilărie, etc. Dacă studiindu‑vă mintea, veţi reuşi să vă menţineţi concentrat asupra unui unic subiect (altfel spus, să menţineţi un gând consistent), excluzând orice alte gânduri, aceasta este deja o mare realizare, un pas uriaş pe calea controlului gândirii. Indrazneste sa fii diferit!!! Nu ezitaţi să îndepărtaţi din mintea dumneavoastră gândurile care nu vă sunt necesare, căci ele împiedică evoluţia spirituală. Atunci când vă lăsaţi absorbiţi de gânduri inutile, vă îndepărtaţi de Dumnezeu. Înlocuiţi‑le cu gânduri divine, utile şi folositoare. Gândirea este izvorul acţiunii, vieţii şi manifestării; fă izvorul curat şi totul va fi curat. -James Allen

Tot ce suntem este rezultatul a ceea ce gandim.Daca un om vorbeste sau se poarta in urma unui gand rau, durerea il va urmari.Dar daca vorbeste sau se poarta in urma unui gand pur, fericirea il va urma,ca o umbra care nu il paraseste niciodata. –Buddha Ignoraţi gândurile rele, căci orice luptă cu ele nu va face decât să le dea putere (să le amplifice) şi înlocuiţi‑le cu opusul lor (sau cu orice gând inspirat şi sublim pentru care aveţi o anumită preferinţă). Atunci când diverse gânduri irelevante (care nu au nici o legătură cu obiectul concentrării) vă pătrund în minte urmăriţi să fiţi indiferenţi. Astfel, ele vor muri de la sine. Dacă veţi încerca să vă opuneţi, ele vor persista, iar puterea lor de rezistenţă va creşte. O mare cantitate de energie (din planul voinţei) va fi atunci irosită în lupta împotriva lor. Înlocuindu‑le însă cu gânduri divine, ele vor dispărea treptat. Practica concentrării necesită aşadar deopotrivă fermitate şi constanţă. Ori de câte ori un dubiu nou apare, va trebui să‑l eliminăm prin sugestii şi afirmaţii bine direcţionate, precum: „Este adevărat, voi reuşi. Mă voi depăşi pe mine însumi şi voi realiza Adevărul Ultim. Nu există nici un dubiu în această direcţie”, sau „În vocabularul meu mental nu există asemenea expresii, precum nu pot, imposibil, dificil, etc. Totul este posibil sub soare”. Adoptând o asemenea atitudine nimic nu vi se va mai părea dificil. Voinţa vă va deveni din ce în ce mai puternică şi vă va aduce un succes fulgerător în tot ceea ce veţi întreprinde şi mai ales în încercarea voastră de a vă cuceri propria minte.

Gândurile negative otrăvesc viaţa
 Gândurile de îngijorare sau de frică sunt forţe de temut care există în lăuntrul fiinţei noastre. Ele otrăvesc înseşi sursele vieţii şi distrug armonia, eficienţa pe termen lung, vitalitatea şi vigoarea. În timp ce gândurile opuse de bucurie, bună dispoziţie şi curaj ‑ vindecă, mângâie, alină iritarea şi sporesc enorm eficienţa fiinţei prin multiplicarea puterilor mentale. De aceea, nu vă pierdeţi niciodată buna dispoziţie. Zâmbiţi şi râdeţi tot timpul.

Gândurile atrag gânduri similare
 În lumea gândurilor, ca şi pretutindeni în univers, funcţionează „legea atracţiei prin rezonanţă”. Oamenii care au gânduri similare se simt atraşi în mod natural unul către celălalt. Sau cum spune înţelepciunea populară: „Cine se aseamănă, se‑adună”, ori „Spune‑mi cu cine te întovărăşeşti ca să‑ţi spun cine eşti”.
Doctorul va fi atras de alţi doctori, sau de cercurile medicale; poetul de alt poet (sau de un suflet poetic); cântareţul de alţi cântareţi; filosoful de filosofi; vagabondul de vagabonzi, etc. Mintea are putere de atracţie. Omul îşi atrage continuu spre sine din universul vizibil şi din cel invizibil (ce conţine forţele vieţii) gândurile, influenţele şi condiţiile cel mai apropiate de cele ale propriilor idei. Ducând cu voi anumite gânduri şi reţinându‑le o durată mai lungă de timp, veţi atrage fără încetare, conştient sauinconştient, tot ceea ce corespunde calitaţii voastre dominante de gândire. Gândurile sunt proprietatea voastră privată şi le puteţi folosi într‑un mod creator, împlindu‑vă dorinţele, prin cunoaşterea puterii lor şi utilizarea lor conştientă, prin focalizare şi concentrare.
Voi ţineţi în mâinile voastre întreaga putere de a vă alege gândurile şi de a atrage astfel spre voi influenţele pe care le doriţi. folosiţi această putere, şi nu vă limitaţi la a fi sărmane creaturi bătute de valurile circumstanţelor întâmplatoare. Reamintiţi‑vă că „omul este ceea ce el gândeşte”.
  Puteţi ajuta un prieten aflat la greu, transmiţându‑i gânduri de uşurare, fără să fiţi nevoiţi să vă mişcaţi din locul în care vă aflaţi. Puteţi ajuta un prieten ce caută Adevărul transmiţându‑i mental, într‑un mod cât mai clar şi bine definit, adevărurile pe care le cunoaşteţi.
 
       Dacă trimiteţi cuiva un gând de iubire sau de ajutor, acesta va pătrunde în mintea lui unde va provoca în virtutea rezonanţei un gând similar, după care se va întoarce la voi cu o forţa îndoită. Atenţie însă, acest lucru este valabil şi pentru gândurile de ură care lovesc pe alţii, dar mai tare vă vor lovi apoi pe voi.
 
       De aceea, cel care înţelege legile gândirii nu va trimite decât gânduri de compasiune, iubire şi blândeţe, atingând astfel fericirea veşnică.
 
       Atunci când trimiteţi un gând util cu scopul de a ajuta pe cineva, el trebuie să aibă un scop pozitiv şi foarte clar definit, căci altfel el nu va aduce efectul dorit. Un gând confuz sau lipsit de forţă nu pate aduce în nici un caz rezultate benefice.
 
Un gând sublim elevează mintea şi purifică sufletul; un gând rău excită mintea şi umple sufletul cu emoţii morbide şi întunecate. Cei care au un control cât de mic asupra gândurilor şi vorbelor lor pot fi recunoscuţi imediat, prin faţa lor senină, calmă, frumoasă şi fermecătoare, prin vocea dulce şi liniştită, prin ochii stralucind de o lumină interioară.
Cum puteţi obţine victoria asupra atacului unor gânduri nedorite
Supravegheaţi‑vă cu atenţie toate gândurile. Atunci când sunteţi asaltaţi de gânduri negre, experimentaţi o stare depresivă. În acest caz puteţi bea o ceaşcă de lapte ori de ceai. Aşezaţi‑vă în linişte. Închideţi ochii, încercaţi să depistaţi cauza depresiei, iar apoi înlăturaţi‑o.
 
       Cea mai bună metodă pentru a depăşi gândrile negre şi stările depresive ce le însoţesc este să vă gândiţi la lucruri şi acţiuni inspirate. Amintiţi‑vă mereu şi mereu că pozitivul învinge negativul. Aceasta este o mare lege a naturii. De aceea, gândiţi‑vă întotdeauna la contrariul gândurilor negre ce vă asaltează, la acele lucruri ce vă elevează mintea, la fericire. Uzaţi de puterea imaginaţiei pentru a realiza avantajele stării de fericire şi apoi urmăriţi să trăiţi cu adevărat această stare. Nu ezitaţi să zâmbiţi dacă simţiţi nevoia şi chiar să izbucniţi în hohote de râs.

edenboutique.ro/

         La începutul practicii de control al gândurilor veţi experimenta mari dificultăţi. Va trebui să duceţi un adevărat război pentru a le învinge, căci ele vor lupta cu întreaga lor forţă pentru a‑şi păstra dreptul la existenţă, spunându‑vă: „Avem toate drepturile să rămânem în acest palat al minţii tale, căci noi deţinem din timpuri imemoriale monopolul asupra acestei zone. De ce ne‑am părăsi acum propiul domeniu?! Vom lupta până la sfârşit, căci este dreptul nostru prin naştere!”
 
       Ele se vor arunca asupra voastră cu o mare ferocitate. Când vă veţi aşeza în postura pentru meditaţie, veţi constata că o sumedenie de gânduri malefice vor fi şi ele prezente laîntâlnire. Pe măsură ce veţi încerca să le suprimaţi, ele vă vor ataca cu o vigoare dublă. Dar nu uitaţi: pozitivul întotdeauna învinge negativul. Aşa cum întunericul nu poate exista în preajma soarelui, sau leopardul în faţa leului, nici gândurile întunecate ‑ adevăraţi invadatori invizibili, duşmani ai păcii noastre lăuntrice ‑ nu pot rezista în faţa gândurilor divine, sublime. Ele vor muri de la sine.

Ramtha

vivre.ro

One Reply to “Controlul gandirii.Puterea gandului”

  1. Felicitari pentru acest articol, sunt perfect de acord, puterea mintii, a gandurilor noastre este foarte mare, si este o buna ideee sa o folosim in avantajul nostru.

    Sa lucrezi cu tine insuti este de o mare noblete, si chisr de un mare curaj, as zice, de obicei, oamenii se concentreaza in lucrurile exterioare (ego, masca sociala, bazata in frica), si nu in adevarata esenta divina din interiorul sau, bazata in dragoste, in amor divin.

    Un calduros salut, intima cea buna si gandul cel curat sa ne dea Dumnezeu. Matei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.