Cum aflu ce imi doresc cu adevărat?

imi dorescJ: Una din cele mai obişnuite griji ale oamenilor,pe care le-am auzit de-a lungul anilor este: „Păi, eu pur şi
simplu nu ştiu ce imi doresc.“ Cum ştim ce ne dorim?

Abraham: Aţi venit în acest plan fizic cu intenţia de a experimenta varietatea şi contrastul tocmai cu scopul precis de a determina care vă sunt preferinţele şi dorinţele personale.

J: Ne poţi da o idee despre un proces care ne-ar putea ajuta să descoperim ceea ce ne dorim?

Abraham: Experienţa voastră de viaţă vă ajută să descoperiţi în permanenţă ceea ce vă doriţi. Chiar şi atunci când conştientizaţi cu acuitate ceea ce nu vă doriţi, chiar în acel moment vă este mai limpede ceea ce vă doriţi. Şi este foarte util să rostiţi următoarea afirmaţie: „Vreau să ştiu ce imi doresc”, pentru că odată cu această intenţie rostită conştient, este intensificat procesul atracţiei.

J: Aşadar, persoana care îmi spune: „Vreau să aflu ce imi doresc” este, în acel moment, pe punctul de a începe să afle ce îşi doreşte?

Abraham: Pe măsură ce aveţi diferite experienţe de viaţă, nu se poate să nu vă identificaţi opiniile şi preferinţele personale, din perspectiva voastră: „Prefer să fac asta, aceea îmi place mai mult decât aceasta, vreau să experimentez aceasta, nu cealaltă”. Este imposibil să nu ajungeţi la anumite concluzii proprii pe măsură ce cerneţi detaliile propriei experienţe de viaţă.

Noi nu credem că oamenii au dificultăţi aşa de mari în a decide ceea ce vor, cum au în a crede că vor primi ceea ce îşi doresc… Pentru că ei nu au înţeles puternica Lege a Atracţiei , şi pentru că ei nu au fost conştienţi de ceea ce emit din punct de vedere vibraţional, nu au experimentat niciun fel de control conştient asupra lucrurilor care au venit în viaţa lor. Mulţi au trăit neplăcerea de a-şi dori cu adevărat ceva şi de a munci din greu pentru a-l obţine , numai pentru a continua să îl ţină la distanţă , deoarece ei emiteau în mod predominant gânduri care oglindeau lipsa acelui lucru şi nu primirea Iui , astfel încât, în timp, ei au început să asocieze primirea lucrurilor dorite cu munca grea , cu lupta şi dezamăgirea.

Related:  Devenim ceea ce gandim

Aşa că atunci când ei spun: „Nu ştiu ce vreau” în realitate ei spun: „Nu ştiu cum să obţin ceea ce vreau” sau „Nu sunt dispus să fac ceea ca bănuiesc că ar trebui să fac pentru a încerca să obţin ceea ce vreau” şi „ Nu mai vreau să muncesc iar din greu numai ca să am neplăcerea de a nu obţine totuşi ceea ce vreau!”

A face afirmaţia: „Vreau să ştiu ce imi doresc!“ este un prim pas puternic către Creaţia Deliberată. Dar apoi, trebuie să urmeze obligatoriu o direcţionare a atenţiei voastre către lucrurile pe care vreţi să le atrageţi în viaţa voastră.

Cei mai mulţi oameni nu şi-au orientat cu bună ştiinţă gândurile către lucrurile pe care le doresc cu adevărat, ci în schimb, ei doar observă ceea ce se petrece în jurul lor.
Aşa că atunci când văd ceva care îi mulţumeşte, ei simt oemoţie pozitivă, iar când văd ceva care îi nemulţumeşte, ei simt o emoţie negativă. Puţini realizează că ei pot controla felul în care se simt şi că pot afecta în mod favorabil lucrurile care vin în viaţa lor, prin direcţionarea cu bună ştiinţă a gândurilor lor. Dar, deoarece ei nu sunt obişnuiţi să facă acest lucru, este nevoie de practică. Acesta este motivul pentru care noi încurajăm Atelierele Creativităţii.

Prin direcţionarea în mod intenţionat a gândurilor voastre şi prin crearea unor scenarii mulţumitoare în mintea voastră,care să vă inducă emoţii plăcute, începeţi să vă schimbaţi propriul punct de atracţie.

Universul, care răspunde la ceea ce gândiţi, nu distinge între un gând care v-a venit ca urmare a observării unei realităţi la care aţi fost martori şi un gând apărut ca urmare a imaginaţiei voastre. în ambele cazuri, gândul este egal cu punctul vostru de atracţie – şi dacă vă concentraţi asupra lui suficient de mult timp, va deveni realitatea voastră.

Am vrut albastru şi galben, dar am primit verde.

Related:  Viata te urmeaza

Atunci când vă este clar tot ceea ce doriţi, veţi primi toate rezultatele pe care le doriţi. Dar adeseori nu vă este complet limpede. De exemple, spuneţi: „Vreau culoarea galben şi vreau culoarea albastru.” Dar ce primiţi în cele din urmă este verde. Şi pe urmă spuneţi: „Cum de am obţinut verde? Eu nu am avat deloc asemenea intenţie.”
Dar vedeţi voi, ce a ieşit a fost un amestec de intenţii (desigur, amestecând galben cu albastru se obţine culoarea verde).

Şi astfel, în mod asemănător (la un nivel inconştient), există un amestec de intenţii care apare încontinuu în voi, dar care este atât de complex încât mecanismul gândirii conştiente nu îi poate face faţă. Dar Fiinţa Voastră Interioară poate să le separe — şi vă poate oferi emoţii care să vă ghideze. Tot ce se cere este ca voi să fiţi atenţi la modul în care vă simţiţi, şi apoi să vă lăsaţi atraşi de acele lucruri care vă fac să vă siimţiţi bine, respectiv să vă îndepărtaţi de lucrurile care nu vă creează un sentiment plăcut.

Atunci când aţi început sa vă clarificaţi măcar puţin intenţiile, veţi descoperi, chiar din fazele incipiente ale interacţiunii cu ceilalţi, că ştiti dacă ceea ce ei oferă este de valoare sau nu. Veţi şti dacă vreţi să îi chemaţi în viaţa voastră sau nu.

(Raspunsuri de la Abraham Hicks-Legea Atractiei)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.