Cum poti iesi din stari negative cu ajutorul unei mantre

Dupa cum curge viata, cu suisurile si coborasurile ei,  traiesti momente de fericire, implinire, bucurie, impletite cu momente de tristete, suparare, sau chiar depresie. Sunt stari destul de neplacute si in general chinuitoare. Insa esti dispus intotdeauna sa iei masuri pentru a iesi din ele?

Uneori, ramai in astfel de stari nu fiindca nu ai putea iesi din ele, ci pentru ca te agati cumva inconstient de rolul de victima, care aduce si unele foloase pentru tine: atentia, afectiunea, energia celor din jur. Dar de ce sa depinzi de altii ca sa te simti bine cu tine?

Alteori, poate chiar vrei sa iesi din astfel de stari si stii cum sa o faci, dar parca un val al uitarii se asterne peste tot ce ai invatat si nu iti vine in minte solutia. Tot secretul e sa decizi ca vrei sa iti schimbi starea si solutiile vin automat.

De cele mai multe ori, metodele prin care poti iesi din stari negative sunt simple si la indemana. O plimbare in natura, o imbratisare, un dans, un cantec, o vorba buna, iti pot schimba starea de spirit in foarte scurt timp.

In articolul de azi, mi-am propus sa iti impartasesc o metoda pe care o folosesc de cativa ani si care ma scoate din stari negative in foarte scurt timp.

Este vorba despre simple silabe sau cuvinte, dar cu efect magic asupra ta: mantrele.

Daca nu ai aflat de mantre pana acum, sau ai auzit de ele, dar nu stii la ce folosesc, iti voi povesti pe scurt despre ele.

Mantrele sunt silabe, cuvinte sau fraze cu incarcatura spirituala, care prin repetare, produc efecte binefacatoare in fiinta ta pe toate planurile: fizic (vindecare), mental (impacare, armonizare) si spiritual (stari de iluminare).

Ele pot fi insotite de o melodie (chanting, incantatii), pot fi rostite cu voce tare (japa, repetare), sau pot fi rostite doar mental, cu pauze de constientizare (meditatie).

Mantrele au fost utilizate de-a lungul mileniilor indeosebi in practica spirituala orientala, dar sunt destul de raspandite si in occident.

Mantrele sunt precum o trambulina care te ajuta sa parasesti frecventele inferioare si sa te propulsezi spre frecvente inalte, spre dimensiuni superioare din manifestare.

Am alcatuit aici o selectie ce contine o parte dintre cele mai frumoase mantre din traditia orientala.

OM sau AUM

Este considerata a fi cea mai importanta dintre toate mantrele.

Despre sunetul OM, hindusii afirma ca se afla la originea tuturor celorlalte sunete si ca a stat la baza formarii universului.

Prin intermediul lucrului cu aceasta mantra pot fi atinse realizari spirituale dintre cele mai inalte, precum deschiderea celui de-al treilea ochi sau chiar starea de iluminare.

OM MANI PADME HUM

Mai este cunoscuta sub numele de „mantra lui Avalokiteshvara” si este poate cea mai frumoasa mantra dintre cele folosite in orient.

Avalokiteshvara este o ipostaza masculina a divinitatii, care intrupeaza compasiunea nesfarsita ce imbratiseaza toate fiintele din univers.

Una dintre posibilele traduceri ale acestei mantre ar fi “Bijuteria din floarea de lotus”, dar semnificatiile acesteia sunt nenumarate si profunde.

Este o mantra prin care invocam compasiunea divinitatii, dar si care ne trezeste compasiunea noastra fata de toate celelalte fapturi.

OM TARE TUTTARE TURE SOHA

Mai este cunoscuta sub numele de „mantra lui Tara”.

Tara este o ipostaza feminina a divinitatii ce intrupeaza compasiunea fata de toate fiintele.

Aceasta mantra e folosita pentru a elimina tot ce este impur in corpul nostru, in vorbirea noastra si in mintea noastra.

OM GAM GANAPATAYE NAMAHA

Mai este cunoscuta sub numele de „mantra lui Ganesha”.

Ganesha este o ipostaza a divinitatii care ajuta la indepartarea obstacolelor de orice natura, indeosebi pe cele din calea evolutiei spirituale.

Este o mantra care ajuta in a pune un inceput bun actiunilor importante si aduce reusita in actiune.

OM SHANTI SHANTI SHANTI SHANTIHI

Mai este cunoscuta sub numele de „mantra pacii”.

Este o mantra care aduce in fiinta mai multa pace interioara si detasare.

OM NAMAH SHIVAYA

Mai este cunoscuta sub numele de „mantra cu cinci silabe” (fara a numara mantra OM).

Fiecare dintre cele 5 silabe (NA-MAH SHI-VA-YA) reprezinta unul dintre elementele de baza ale creatiei: pamant, apa, foc, aer si eter.

Prin aceasta mantra este invocata gratia lui Shiva, ipostaza masculina a divinitatii care guverneaza aspectul de Transformare.

Este o mantra ce ajuta la cultivarea puterii interioare si a detasarii.

SO HAM

Traducerea acestei mantre este “Sunt cel ce sunt”.

O alta versiune a acestei mantre este HAM SA, careia ii este asociata o simbolistica foarte frumoasa: sinele nostru divin, vazut ca o lebada (hamsa).

Prin lucrul cu aceasta mantra, practicantul isi reaminteste ca el este Acela care este lipsit de orice forma, de orice calitate, de trecut, prezent si viitor. Este doar pura constiinta care le percepe pe toate.

TEYATA GATE GATE PARAGATE PARA SAMGATE BODHI SOHA

Mai este cunoscuta sub numele de sutra inimii.

O traducere aproximativa a sutrei ar fi aceasta: “Plecaţi, plecaţi cu toţii pe malul celălalt!” (de la starea de suferinţă spre starea de trezire)

Lucrand cu aceasta mantra, devenim mai generoşi, răbdători, conştienţi, perseverenti, focalizaţi şi înţelepţi.

SARVESHAM SVASTIR BHAVATU

Mesajul acestei mantre este deosebit de frumos si reprezinta o dorinta de bine adresata intregii umanitati:

Om Om Om
Sarvesham Svastir Bhavatu
Sarvesham Shantir Bhavatu
Sarvesham Poornam Bhavatu
Sarvesham Mangalam Bhavatu
Om, Shanti, Shanti, Shanti.

„Fie ca toate fiintele sa obtina bunastarea, pacea, implinirea, linistea, fericirea si prosperitatea.”

(Aici o poti asculta in interpretarea de exceptie a Tinei Turner.  http://www.youtube.com/watch?v=6XP-f7wPM0A)

Si acum, cateva sugestii pentru a obtine rezultatele dorite cat mai rapid:

– Daca preferi sa lucrezi cu o mantra prin rostire, nu o fa mecanic, rosteste-o clar si fii prezent.

– Atunci cand repeti o mantra, repet-o de minim 108 ori (nu iti ia mai mult de 5-10 minute). Este un numar cu semnificatii spirituale, despre care voi scrie un alt articol mai tarziu.

– Numararea repetarilor o poti face cu ajutorul unui sirag de mala (echivalentul metaniilor de la noi) care contine 108 boabe din diverse materiale (lemn, sticla, plastic, pietre semipretioase, seminte rotunde, etc). Le poti confectiona usor si singur, din margele si un fir de ata rezistent.

– Ceea ce conteaza cel mai mult in obtinerea rezultatelor este perseverenta in practica, adica lucrul zi de zi.

– Daca preferi sa canti mantre, pune mult suflet si intentie constienta.
Sursa: soundsoftibet.com

Numarul 108 este eminamente benefic,multiplu perfect al lui trei, suma cifrelor fiind noua, adica de trei ori trei. Trei – numarul care semnifica echilibrul suprem.108 poarta in el expresia raportului dintre  macrocosmos si microcosmos.

4 Replies to “Cum poti iesi din stari negative cu ajutorul unei mantre”

  1. Nu inteleg cum este cu mantrele astea…adica: cum iti poate induce o anumita stare repetarea unei expresii intr-o limba pe care nu o cunosti?…sau nu am inteles eu corect ?! cum ajunge mesajul la creier?…cine ma lamureste???

  2. E o intrebare pertinenta , Ama. Universul raspunde vibratiei unei mantre , doar daca tu crezi in ea. Intelegerea asupra seminificatiei unei energii- fie ea Tara- Shiva, Ganesha, sau altele fac ca atunci cand folosesti mantra specifica sa aiba si efect. Nu poti folosi o mantra fie ea si AUM daca nici macar nu are o semnificatie profunda in tine. Aceste mantre opereaza prin rezonanta. O emitere verbala sau cantata a unei mantre fie ea si de 108 ori zilnic fara sa intelegi ca ea e o vibratie ce te pune in rezonanta cu o anumita energie nu iti aduce marile beneficii despre care se vorbeste. Ca sa emiti o mantra- cu efect- trebuie sa te aliniezi intentiei emise, sa intelegi cat de cat despre energia cu care operezi. Spui Tara- compasiune- dar e departe de tine acest concept – mai aproape fiind Mila Domnului , Iisus. Si rugaciunea inimii- Doamne Iisuse Hristoase , Dumnezeul meu, miluieste-ma pe mine pacatosul-e tot un fel de mantra- dar care pentru tine ca ortodox are semnificatie majora- stii macar elementar- la cine te rogi,ce ceri, si daca stii cum sa o si faci- explicatiile sunt in Filocalii sau si in Pelerinul Rus- constati ca nu e mai prejos decat orice folosire a mantrelor- e chiar extrem de puternica. De aceea- fie ea mantra AUM – daca nu stii ca e emanatia Universului de baza si nici nu ai notiuni care sa te convinga launtric ca e asa- nu va avea efect. Exemplu : Un om s-a blocat intr-o masina frigorifica si era atat de terifiat, ca tot timpul se gandea si spunea- voi muri de frig, voi muri de frig. Era atat de convins de acest lucru- si a murit de frig- desi sistemul masinii frigorifice nu era in functiune si in incinta unde era el blocat erau 25C.

  3. asa percep si eu,ca orice emitem in univers genereaza un raspuns/camp energoinformational prin rezonanta ,de genul ,,sunt bine !”/,,sigur,ca esti bine!”,,,ma simt iubit(a) !”/,,sigur ca esti iubita(a)!”etc.iar daca ne aflam intr-o stare de armonie desavarsita cu noi insine ,emotional,mental si cu cei din jurul nostru ,cu tot ceea ce ne inconjoara ,ei bine intr-o asemenea stare/traire/vibratie dam de fiinta aceea splendida,unica din interiorul nostru care isi descopera originea divina in infinita diversitate ,acolo unde limbajul universului este tocmai vibratia aceasta inalta,pura,acolo unde toti suntem unul si unul este in toate,acea vibratie pe care din ce in ce mai mult cauti sa o explorezi si sa o extinzi in infinit sa invaluie,sa zideasca si sa inalte … cu drag,

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.