Cura cu papadie pentru curatarea organismului

papadieCând ultimele zvâcniri ale iernii au trecut şi în lumina biruitoare a soarelui lumea plantelor se  retrezeşte la viaţă, este momentul marii curăţenii de primăvară. Totul în natură se primeneşte: copacii  capătă un nou veşmânt de frunze, ierburile îşi scot noile tulpiniţe la lumină, animalele îşi schimbă blana, iar păsările îşi refac cuiburile. Şi oamenii ar trebui să ia în serios acest mesaj de înnoire, de spălare  trupească. Suntem plini de zgură! La sfârşitul iernii, în organismul fiecăruia dintre noi rămân „zaţuri”, impurităţi care vor genera, dacă nu sunt eliminate din timp, tot felul de boli şi tulburări. Multe din  afecţiunile începutului de primăvară, cum ar fi epidemiile de boli respiratorii, problemele digestive  (gastrita, ulcerul, colita), puseurile de reumatism, cistitele, infecţiile renale etc., se datorează acestor  acumulări de toxine în corp. Chiar celebra astenie de primăvară este, în marea majoritate a cazurilor, o consecinţă directă a acestei stări de intoxicare cronică a organismului. Iată de ce este extrem de important ca în această perioadă, când farmacia naturii îşi umple cămările cu plante pline de vigoare şi energie, să apelăm la ele, înainte ca primele semne de boală să-şi facă apariţia.

Cura cu papadie – pentru ficat şi vezica biliară
Este o plantă în aparenţă banală, dar care are nişte efecte detoxifiante cu totul excepţionale. Aceasta  deoarece acum, primăvara devreme, papadia conţine în frunzele şi în tulpina sa substanţe amare, enzime şi fitohormoni care fac adevărate minuni pentru ficatul obosit şi încărcat de toxine.
Desfăşurarea curei
Timp de 14 zile, se vor consuma câte zece frunze proaspete de papadie, de două-trei ori pe zi, cu 10  minute înaintea meselor principale. Recoltarea frunzelor se face în aceeaşi zi sau cu maximum două zile  înainte de a fi consumate, de la plante care încă nu au înflorit, pentru a conţine colină (un principiu activ  cu proprietăţi drenoare şi tonice hepatice foarte puternice) în cantităţi maxime. Unii naturişti recomandă  folosirea tijelor florale de papadie în locul frunzelor – un sfat valabil, singurul inconvenient fiind că aceste  tije se procură greu, culegându-se în intervalul de timp de dinaintea înfloririi plantei, care este de obicei  foarte scurt (3-4 zile).
Efectele curei cu papadie :
Această cură are darul de a relansa activitatea ficatului, de a stimula puternic regenerarea celulelor hepatice şi de a favoriza eliminarea toxinelor din acest organ extrem de important. Mai mult, frunzele proaspete de papadie stimulează secreţia de bilă şi important, favorizează evacuarea acesteia. Nu în
ultimul rând, papadia are darul de a stimula peristaltismul întregului tub digestiv, fiind de un mare ajutor pentru persoanele cu digestia slăbită sau leneşă.
Câteva recomandări terapeutice :
Printre afecţiunile care se agravează la ieşirea din iarnă şi care sunt eliminate cu ajutorul tratamentului cu frunze de papadie proaspătă enumerăm: dischinezia biliară (fierea leneşă), dispepsia, hepatitele de toate felurile, icterul, constipaţia atonă, indigestia. Este un adjuvant valoros în cazurile de microlitiază biliară, precum şi în ciroza hepatică.
Precauţii: La persoanele cu stomacul foarte sensibil, subponderale sau debile, tratamentul cu papadie crudă se poate dovedi prea puternic, motiv pentru care va fi făcut cu prudenţă.

Related:  Cura cu urzică pentru curatarea sangelui

(Prelucrare Valeriu  Ciuculin)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.