Mintea care poate vindeca

1452034_660341727351403_1596920134_nExista o lege bine definita a tamaduirii mintale si aceasta lege poate fi aplicata oricui, indiferent de puterea mintala sau puterea vointei sale, acest lucru fiind demonstrat de lucrarea de fata, s-ar putea spune, inspirata.
    Lucrarea este o introducere practica în tehnica tratamentului mental si fizic.
    Este compatibila cu orice fel de credinta religioasa; ea fiind, mai degraba, o lucrare stiintifica, decat religioasa.
    Oricine se poate bucura de o sanatate excelenta, daca urmeaza calea adevarata catre aceasta. O buna sanatate nu este darul acordat catorva favorizati de catre Providenta capricioasa, dupa cum nici boala nu atinge pe unii sau pe altii pe motivul ca o Providenta de nepatruns si de neanteles doreste ca acestia “sa-si poarte crucea”, obtinand, in acest fel, un soi de purificare spirituala nebuloasa.
In stiinta medicala, prima lege a vindecarii este: “inlatura cauza”. Cauza respectiva a fost mai totdeauna cautata in tesuturile trupului. Totusi, nu numai metafizicianul, ci chiar si medicul practician, a ajuns sa-si dea seama ca motivul fundamental al multor maladii se gaseste in minte. Aceasta nu inseamna ca oamenii isi inchipuie ca sunt bolnavi si ca deci, tot asa, isi inchipuie ca se insanatosesc. Explicatia este mai in profunzime, in activitatile complexe ale mintii umane.

Cauza reala a bolii se gaseste in starile emotionale, de spaima, gelozie, invidie, anxietate, in frustrari si contrarietati, generate de incercarile omului de a obtine fericirea si de a putea face fata pretentiilor vietii moderne. Impresii si invataminte din copilarie pot fi cauze ajutatoare; impactul milioanelor de minti inconjuratoare, sigur ca are o influenta determinanta; conversatia prietenilor sau rudelor il poate afecta mult. La aceste cauze se mai poate adauga o gama intreaga de simptome imaginare sau nu, “constatate” in urma citirii prospectelor de prezentare a medicamentelor, precum si din articolele sau publicatiile de popularizare privind bolile si sanatatea. Toate acestea nu sunt totdeauna constient receptionate si totusi, ele creaza in mod inconstient in minte, un fel de complex subiectiv de frica – gand care, afecteaza organismul uman zi de zi si noapte de noapte, fie ca este treaz sau doarme. Cu alte cuvinte, se formeaza inconstient o stare subiectiva de frica, de care cel afectat nu-si poate da seama.
 

   Ajungand la cauze obiective, observarea unor fenomene (forme) de boala la prieteni sau rude, creeaza o stare de teama, ca nu cumva maladii asemanatoare sa-l atace si pe cel care constata. Faptul ca parintii sau alte rude au suferit de anumite boli, conduce la teama ca poate sa existe o tendinta spre boala in familie, mostenita de alti membrii.

loading...

    Oricare ar fi modelul fricii de baza, un fapt este clar si anume ca, adevarata maladie nu consta atat in manifestarea fizica exterioara, cat in starea mentala de baza. Boala este semnul exterior al unei tulburari mentale. Reiese de aici ca orice incercare de remediere, indreptata numai asupra formei fizice, va lasa cauza fundamentala neatinsa.

 Prin urmare, dictonul: “inlatura cauza ” determina pe cel care cauta sa refaca sanatatea, a lui sau a altuia, sa invete cum sa stearga modelul-gandire destructiva, inainte de a putea obtine dezradacinarea tulburarii fizice.

Scopul prezentei lucrari este de a scoate in evidenta, intr-un stil curent, evitandu-se termenii tehnici, modul in care boala isi are originea in fluxul de gandire, precum si metoda precisa pe care o poate folosi cel care doreste sa-si refaca o stare mentala eliberata de teama bolii, prin intelegerea fortelor universale ce pot fi utilizate in acest scop.~dr. FREDERICK W. BAILES

Vrem să fim iertaţi dar nu suntem dispuşi să iertăm şi noi. Vrem să ni se acorde atenţie şi să ne fie luate în seamă toate drepturile, dorinţele, de nu şi capriciile, luăm însă foarte grăbit şi împrăştiat aminte la nevoile, doleanţele şi solicitările celorlalţi. Ceilalţi! Ei ne apar undeva, departe, un soi de fantome pierdute în ceaţă. Ni se pare de fapt, că toţi cei din jurul nostru au obligaţii faţă de noi, iar noi faţă de nimeni, niciodată. Toate ni se cuvin, tot ce facem e bun şi îndreptăţit, numai noi avem întotdeauna dreptate.
Nicolae Steinhardt – Daruind vei dobandi

 

Related:  Legatura cu Pamantul

 

Loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.