AUM , sunetul sacru al Universului

1453549_182822201915271_1621472622_n-300x235In filozofia hindusa se crede ca atunci cand creatia a inceput sa se manifeste, Constiinta Divina a luat mai intai forma primara si originara manifestata prin vibratia sunetului AUM. Inainte de creatie exista doar vidul sau Shunyākāsha. Shunyākāsha inseamna in traducere literala “fara cer” care este mai mult decat nimicul, deoarece totul exista atunci intr-o stare de potentialitate. Vibratia sunetului AUM, simbolizeaza manifestarea lui Dumnezeu in forma “Brahman Șaguna“.

AUM nu este considerată ca fiind un cuvânt, ci ca o manifestare esenţială a realităţii forţei spirituale MACROCOSMICE.
Răspândită în tot Orientul, ea reprezintă de fapt concretizarea prezenţei Absolutului Suprem în MAYA (iluzia aparentei inselatoare- zic indienii si cred ca ideea se gaseste in toate scrierile vechi si sacre ).
Cele trei parti ale simbolului sau cele 3 curbe- acel „asemanator cu 3 si bucla”, „semiluna” si punctul reprezinta sferele de manifestare ale FIZICULUI, PSIHICULUI şi ale INCONSTIENTULUI si CONSTIINTA SUPREMA (Divinul) este simbolizată printr-un punct situat la exterior şi deasupra pentru a lumina şi emana splendoarea sa infinită, pe de o parte.

Cele trei curbe sunt legate între ele şi se generează mutual. Singure, doar punctul şi semicercul sunt independente.
Punctul este însă cel care domină totul !

Acest simbol grafic al MANTRA-ei AUM semnifică destul de clar pentru iniţiat, se zice,si cele trei stări principale ale conştiinţei: starea de veghe (sau trezire), starea de vis şi starea de somn profund; totodată aici este reprezentată şi conştiinţa supremă sau Sinele Etern (ATMAN) care îmbrăţişează, supervizează şi pătrunde toate fenomenele, fiinţele şi lucrurile.
Semicercul plasat aproape de punct semnifică în acelaşi timp principiul feminin fundamental (SHAKTI) şi infinitul şi el indică astfel că gândirea finită nu este aproape niciodată în măsură să aprehendeze (cuprindă) în totalitate misterele, profunzimea sau elevarea Supremului Absolut (reprezentat prin punct)!

Lumea materială a conştiinţei în starea de VEGHE, nivelul activităţii exterioare, deci cel mai concret, este figurat prin curba cea mai mare, din desen cea care se află jos.
Nivelul stării de VIS a conştiinţei care este stimulat nu doar de către obiectele exterioare, ci aproape în exclusivitate de către conceptele gândirii şi de către aspiraţiile lăuntrice, este simbolizat de a doua curbă, cea mai mică care, aşa cum putem constata, se situează, putem spune, la jumătatea drumului între starea de veghe şi starea de somn profund.
Curba cea de sus (semiluna) simbolizează INCONSTIENTUL pe care noi adeseori îl numim starea de somn profund; ea serveşte prin urmare drept intermediar, deoarece ea este aceea care se află cel mai aproape de conştiinţa absolută.
Punctul reprezintă deci , din nou,conştiinţa absolută care iluminează, transcende şi domină cele trei registre.
Prin urmare, punctul luminează cele trei stări ale conştiinţei în mod permanent.
El însuşi străluceşte prin intermediul propriei sale lumini şi puteri nesfârşite, dar el nu poate fi descoperit decât de către acele rare fiinţe umane care au depăşit deja cele trei curbe şi atingând astfel acest punct focar au reuşit să fuzioneze intim cu el.

aum_800_6001Intrebat fiind de catre un student la teologie,daca trinitatea crestina este identica cu trinitatea hindusa,Yoganada explica diferentele care apar,astfel:”Brahma, Vishnu şi Shiva personifică cele trei aspecte ale lui AUM, vibraţia care creează, susţine şi distruge Universul. Brahma este Creatorul, Vishnu este menţinătorul,iar Shiva este distrugătorul.
AUM este ortografia corectă, cu trei litere; în engleză am întâlnit-o adesea scrisă ca OM, doar cu două litere. „A”, prima literă, reprezintă vibraţia creatoare; a doua literă, „U” reprezintă vibraţia menţinătoare; iar a treia literă „M” reprezintă vibraţia distrugătoare, care reabsoarbe Universul înapoi în liniştea infinită.
În engleză, AUM este adesea scris doar în două litere OM, pentru că „O”, în engleză, este un diftong pe care majoritatea oamenilor îl pronunţă „AU” cu „A” lung, ca în cuvântul „car”. Pronunţarea acestui „A” lung este greşită. „AUM” este pronunţia corectă.
Tradiţional, în India se cântă AUM de trei ori la rând pentru a evoca cele trei aspecte. Prima dată este emis cu tonalitate înaltă, a doua oară cu tonalitate mai joasă, iar a treia oară cu tonalitate gravă. Aceste diferite tonalităţi se regăsesc în sunetul cosmic. Vibraţia creatoare, Brahma, este tonalitatea înaltă; cea a lui Vishnu, menţinătoare este mai joasă; iar cea a lui Shiva, care corespunde disoluţiei totale, este un sunet grav şi profund.
Trinitatea hindusă ce este echivalentă trinităţii creştine este numită Aum-Tat-Sat: Aum, Sfântul Duh- Tat, Kuthastha Chaitanya, sau Conştiinţa Christică- Sat, aspectul de Tată al Divinului, Spiritul de dincolo de vibraţie. Sat înseamnă „existenţă divină”. A fost descrisă într-o manieră detaliată de Swami Shankaracharya ca fiind starea de „sat-chit-ananda”, care se traduce prin „pură existenţă- pură conştiinţă- pură beatitudine.”

În şcolile secrete ale Orientului ,se practică emisia mentală a unei MANTRA sau meditatia privind simbolul, pentru a ne pune la unison şi a fuziona cu manifestarea sa subtilă obiectivă.
Astfel se purifică gândirea,se accelerează progresul spiritual .
Se spune ca amuletele, au o vibratie a lor, sunt modele de rezonanta, un pod intre lumea vazuta si cea nevazuta. Purtarea unei amulete inseamna acordarea posesorului cu frecventa acesteia.
În fazele cele mai avansate, emisia MANTRA-ei conduce la descoperirea plenară a Conştiinţei Divine şi la realizarea lui Dumnezeu spun indienii, sau ceea ce mai simplu se numeste: iluminare.aum

In Reiki:Aum/Om este un simbol de vibraţie superioară, primit la iniţierea în Măiestria Karuna ReiKi. Se foloseşte pentru curăţare şi refacerea aurei. Este un simbol de protecţie, reprezentând creaţia şi perseverenţa.
Semnificaţie: Acest simbol se pronunţă Ah-uumm. Este un simbol din sanscrită folosit în multe practici spirituale din est. Reprezintă funcţionarea Universului ca un întreg; A-Tatăl/Mama, creaţia, U-fiul/fiica, evoluţia sufletelor individuale, şi M absorbţia a tot ceea ce este creat. Sunetul sacru al Universului.
 Acţiune: Om curăţă, stabilizează şi sigililează (pecetluieşte, închide) aura; aduce în lumină, purifică, protejează şi conectează cu Divinitatea. Om este incantată şi vizualizată în aur, individual sau în grupuri, în vederea vindecării sau iniţieri; sunetul încarcă aerul cu prana (Ki), care, sub influenţa gândului, poate fi îndreptat spre direcţia specificată.
Este recunoscut ca sunetul primordial şi incantat pentru a controla manifestările naturale; reprezintă cele trei manifestări ale tuturor formelor de viaţă: creaţia, utilizarea şi distrugerea utilizate în procesul de iniţiere pentru a sigila celelalte simboluri sau pentru a sigila fiecare parte a initierii. Om deschide coroana şi desenat deasupra capului deschide o cale spre Divinitate şi spre o conştiinţă mai înaltă.

 

Related:  Detoxifiere cu ajutorul Reiki-ului
Initierea este un proces de acordare la frecventa Energiei Divine.Este un procedeu pe care profesorul (maestru Reiki ) il efectueaza prin activarea unor simboluri deasupra chakrei Sahasrara,pe Ajna,Anahata ,pe chakrele mainilor si picioarelor.Activand simbolurile se deschid chakrele spre aceasta Energie Divina, implicit se da puterea de a accesa Sursa de Energie.
Initierile sunt si foarte puternice forme de tratament,in timpul lor se curata toate campurile fiintei umane,se elimina treptat blocajele situate la toate nivelurile -energetic,mental,emotional,spiritual,fizic,aceste campuri fiind acordate la vibratia Energiei Divine.
Odata initiat,veti putea folosi Reiki pentru toata viata.Cu cat veti lucra mai mult cu energia Reiki,cu atat veti simti fluxul ei mai puternic si veti evolua spiritual.
In timpul  initiere unii studenti dar si maestri, relateaza despre experiente minunate care difera de la caz la caz, acestea nefiind obligatorii. Acordajul prin initiere la frecventele vibratorii inalte ale Reiki se face chiar daca elevul a avut sau nu o experienta in acel moment, chiar daca elevul a simtit ceva sau nu.
Read more at http://totulpentrunoi.com/2014/03/stagnam-sau-evoluam/#148XTyR1o0PHYW7e.99

Cum va pregatiti pentru a primi initierea,puteti citi aici.

Persoanele care doresc sa beneficieze de aceasta oportunitate,sunt rugate sa acceseze pagina de Contact unde vor trimite un mesaj in care sa specifice :

– sistemul pe care doresc initierile

-numele de botez

-data nasterii si localitatea de domiciliu

Pentru initierile in Karuna este necesar sa aveti acordajul pe minim gradul III Reiki Traditional (Usui) .

Fiecare solicitant va primi un e-mail de confirmare.

Dupa initieri veti primi manualul corespunzator gradului .

Namaste!

Contravaloarea initierilor se va depune sub forma de donatie intr-unul din conturile:

RO23BTRL00701201I46762XX (RON)
RO95BTRL00704201I46762XX (EUR)
TItular : Daniela Larisa Gherman
Read more at http://totulpentrunoi.com/2014/03/stagnam-sau-evoluam/#148XTyR1o0PHYW7e.99

Aum/Om este un simbol de vibraţie superioară, primit la iniţierea în Măiestria Karuna ReiKi. Se foloseşte pentru curăţare şi refacerea aurei. Este un simbol de protecţie, reprezentând creaţia şi perseverenţa.
Semnificaţie: Acest simbol se pronunţă Ah-uumm. Este un simbol din sanscrită folosit în multe practici spirituale din est. Reprezintă funcţionarea Universului ca un întreg; A-Tatăl/Mama, creaţia, U-fiul/fiica, evoluţia sufletelor individuale, şi M absorbţia a tot ceea ce este creat. Sunetul sacru al Universului.
 Acţiune: Om curăţă, stabilizează şi sigililează (pecetluieşte, închide) aura; aduce în lumină, purifică, protejează şi conectează cu Divinitatea. Om este incantată şi vizualizată în aur, individual sau în grupuri, în vederea vindecării sau iniţieri; sunetul încarcă aerul cu prana (Ki), care, sub influenţa gândului, poate fi îndreptat spre direcţia specificată.
Este recunoscut ca sunetul primordial şi incantat pentru a controla manifestările naturale; reprezintă cele trei manifestări ale tuturor formelor de viaţă: creaţia, utilizarea şi distrugerea utilizate în procesul de iniţiere pentru a sigila celelalte simboluri sau pentru a sigila fiecare parte a initierii. Om deschide coroana şi desenat deasupra capului deschide o cale spre Divinitate şi spre o conştiinţă mai înaltă.
Read more at http://totulpentrunoi.com/reiki/3674-2/#74LfTUi2ohAq7t5B.99
Aum/Om este un simbol de vibraţie superioară, primit la iniţierea în Măiestria Karuna ReiKi. Se foloseşte pentru curăţare şi refacerea aurei. Este un simbol de protecţie, reprezentând creaţia şi perseverenţa.
Semnificaţie: Acest simbol se pronunţă Ah-uumm. Este un simbol din sanscrită folosit în multe practici spirituale din est. Reprezintă funcţionarea Universului ca un întreg; A-Tatăl/Mama, creaţia, U-fiul/fiica, evoluţia sufletelor individuale, şi M absorbţia a tot ceea ce este creat. Sunetul sacru al Universului.
 Acţiune: Om curăţă, stabilizează şi sigililează (pecetluieşte, închide) aura; aduce în lumină, purifică, protejează şi conectează cu Divinitatea. Om este incantată şi vizualizată în aur, individual sau în grupuri, în vederea vindecării sau iniţieri; sunetul încarcă aerul cu prana (Ki), care, sub influenţa gândului, poate fi îndreptat spre direcţia specificată.
Este recunoscut ca sunetul primordial şi incantat pentru a controla manifestările naturale; reprezintă cele trei manifestări ale tuturor formelor de viaţă: creaţia, utilizarea şi distrugerea utilizate în procesul de iniţiere pentru a sigila celelalte simboluri sau pentru a sigila fiecare parte a initierii. Om deschide coroana şi desenat deasupra capului deschide o cale spre Divinitate şi spre o conştiinţă mai înaltă.
Read more at http://totulpentrunoi.com/reiki/3674-2/#74LfTUi2ohAq7t5B.99
Aum/Om este un simbol de vibraţie superioară, primit la iniţierea în Măiestria Karuna ReiKi. Se foloseşte pentru curăţare şi refacerea aurei. Este un simbol de protecţie, reprezentând creaţia şi perseverenţa.
Semnificaţie: Acest simbol se pronunţă Ah-uumm. Este un simbol din sanscrită folosit în multe practici spirituale din est. Reprezintă funcţionarea Universului ca un întreg; A-Tatăl/Mama, creaţia, U-fiul/fiica, evoluţia sufletelor individuale, şi M absorbţia a tot ceea ce este creat. Sunetul sacru al Universului.
 Acţiune: Om curăţă, stabilizează şi sigililează (pecetluieşte, închide) aura; aduce în lumină, purifică, protejează şi conectează cu Divinitatea. Om este incantată şi vizualizată în aur, individual sau în grupuri, în vederea vindecării sau iniţieri; sunetul încarcă aerul cu prana (Ki), care, sub influenţa gândului, poate fi îndreptat spre direcţia specificată.
Este recunoscut ca sunetul primordial şi incantat pentru a controla manifestările naturale; reprezintă cele trei manifestări ale tuturor formelor de viaţă: creaţia, utilizarea şi distrugerea utilizate în procesul de iniţiere pentru a sigila celelalte simboluri sau pentru a sigila fiecare parte a initierii. Om deschide coroana şi desenat deasupra capului deschide o cale spre Divinitate şi spre o conştiinţă mai înaltă.
Read more at http://totulpentrunoi.com/reiki/3674-2/#74LfTUi2ohAq7t5B.99

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.