Evitati critica; folositi doar cuvinte pozitive

166000_171710919658117_2033054957_nMulti n-au învatat înca sa-si stapâneasca gândurile si sentimentele; în timpul conversatiilor îsi dau frâu liber si povestesc te miri ce despre unii , despre altii. Ei bine, sa stiti ca acesta este un lucru foarte grav, caci daca ati calomniat pe cineva, daca i-ati stirbit prestigiul sau onoarea, pot aparea evenimente suparatoare pentru el, pentru evolutia lui si Cerul va va condamna. Bineînţeles, cineva ar putea spune: “Dar eu n-am crezut, cu adevarat, în cuvintele rele pe care le-am spus despre el”. Da, este posibil, dar trebuie sa stiti ca Spiritele rauvoitoare preiau aceste cuvinte negative pe care, mai devreme sau mai târziu, le aduc la îndeplinire. Cuvintele noastre sunt suporturi materiale pe care noi le furnizam lor si de care ele se servesc pentru a-si aduce la îndeplinire scopurile negative. Nu avem ce sa le reprosam; noi suntem aceia care nu avem voie sa le creem conditii pentru a putea face rau.

Deci, fiti vigilenti: în clipa în care va dati seama ca ati mers prea departe cu critica sau cu acuzatiile aduse cuiva, cautati imediat alte cuvinte, alte gânduri, alte forte care sa repare stricaciunile. Doar cu aceasta conditie Legea va va gasi corect. În general, este mult mai bine sa nu încheiati niciodata o conversatie cu cuvinte negative. Chiar atunci când sunteti obligat sa faceti o critica corecta cuiva, trebuie sa va straduiti sa o încheiati cu aprecieri pozitive. Exista întotdeauna si ceva pozitiv în orice fiinta, asa ca gasiti-i macar o singura calitate, mentionati-o si opriti-va aici.

Un criteriu foarte bun pentru a te cunoaste si pentru a sti unde te afli, este acela de a-ti analiza propiile cuvinte. Vorbiti fara rost? Ceea ce povestiti este dezlânat, excesiv, interesant? Obisnuiti sa-i bârfiti pe ceilalti?… Dupa ce v-ati analizat, urmariti-va. Înainte de a vorbi, întrebati-va de ce vreti defapt sa deschideti gura: pentru a face un bine, pentru a lumina pe cineva, a-l elibera, a-l vindeca, sau pentru a-l saraci, a va socoti cu el, a-l umili, pentru a va satisface astfel tendintele naturii voastre inferioare? În acest caz este mai bine sa taceti. Si, în general, cu cât vorbiti mai putin, cu atât este mai bine. Cuvintele sunt acelea care, de cele mai multe ori, mentin fiinta în sferele inferioare ale evolutiei.

Deci, în viitor fiti mai atenti. Indiferent pe cine întâlniti, încercati sa vorbiti numai despre lucruri utile, constructive, astfel încât plecând acasa, fiecare sa gândeasca despre celalalt: ”Ah! Fie binecuvântati acesti oameni pentru toate vorbele lor pline de încurajare, care m-au facut sa vad mai clar lucrurile si sa doresc sa ramân întotdeauna pe drumul Luminii!”

Limba nu le-a fost data oamenilor pentru a-i slabi sau a-i anihila pe ceilalti. Rolul ei este de a-l ridica pe cel cazut, de a-l lumina pe cel aflat în întuneric. De a le arata drumul celor rataciti. Limba le-a fost data oamenilor numai pentru a binecuvânta, a multumi, a se uni în întelepciune, dreptate si iubire. Cei care neglijeaza valoarea acestei bogatii pe care o au, o vor pierde într-o zi, în acesta viata, sau în alta.~O.M.Aivanhov

Pentru a fi echilibraţi şi pentru a fi în armonie cu legea naturală, trebuie să fim capabili să dăm şi să primim. A da sau a ajuta, fie că oferi dragoste, timp, bani sau talent, creează un gol care îţi dă posibilitatea să primeşti mai mult din ceea ce dai. Primind îndatoritor, în schimb, te umpli din nou pentru a da şi mai mult. Serviciul este deci parte dintr-un ciclu natural al universului şi o parte importantă din sănătatea ta fizică, psihologică, spirituală şi chiar financiară.
Principiul serviciului se rezumă perfect în fraza: „Cum dai, aşa primeşti”
Maestrul Stephen Co, Eric. B. Robins,John Merryman

loading...

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.