Gândul obisnuit ne creeaza viata de zi cu zi

fashiondays.ro

„Sunt aici ca sa va spun ce sunteti si sa va dau o cunoastere excelenta, pe care puteti sa începeti sa o integrati; sa va dau speranta si sa va amintesc mereu ca vorbesc cu Dumnezeii de aici.“
— Ramtha

Bine, constiinta si energia din Planul Extazului functioneaza în planul Pamântului? Absolut ca da, pentru ca ce se întâmpla la lacul linistii? Ce se întâmpla acolo? În contemplare, în timp ce contemplam, în timp ce vedem, în timp ce devenim – în mod remarcabil si cu îndrazneala – sinele întreg în orice situatie, devenim asta si în fiecare dorinta. Nu e pur si simplu un loc unde contemplam faptele rele din viata noastra. Este un loc în care contemplam visele din viata noastra; si acolo putem sa avem vise lungi – vise lungi. Adesea, acest lucru este cel mai mare vindecator dintre toate, caci visele pot sa devina asa de lipsite de pasiune – lipsit de pasiune în Planul Extazului înseamna analogic – încât ele devin atât de analogice si au un impact atât de mare, încât întreaga fiinta este acolo si este transformata în timpul visului; si acolo poate sa viseze.

loading...

Si voi ati facut acelasi lucru, mai ales când ceva va spune ca puteti sa faceti asta, ca în virtutea visatului, ce se întâmpla? Ei bine, în Planul Extazului, când sinele întreg capata putere si concepe în mod analogic o lume, o viata, o experienta, nu e o chestiune de concentrare, ca la o disciplina. Acolo chiar sunteti acel lucru. Indiferent ce faceti, sunteti într-o stare de concentrare care este foarte profunda si atât de usoara,pentru ca aceea este starea naturala în Extaz. Nu aveti un corp fizic, care sa va traga sa aveti grija de el, în afara de cazul în care ati fost atât de fizici, încât ideea de sine nu poate fi înteleasa, decât daca e înteleasa în interiorul unui corp. Dar pentru cei mai multi, sunteti prinsi în corpul vostru spiritual – un corp minunat, rafinat, stiti – si acesta nu trage de voi. Nu aveti probleme corporale. Asa ca, în mod natural, ce se întâmpla într-o stare în care sinele se afla în contemplare sau se afla într-un vis. El se afla total în vis. Nu exista nicio atractie, niciuna. Deci, asta este starea în Planul Extazului.
Cât de puternica este ea? Aici, când veniti la scoala si învatati – si atunci, eu ma straduiesc pentru voi, va implor sa transferati astea în viata voastra – ma straduiesc sa va fac sa acceptati o stare de concentrare si sa fiti foarte protectori cu starea de concentrare, pentru ca ceea ce se afla acolo ca si gând obisnuit este realitate. Si schimbarea intentionata a motivelor ulterioare în fiecare dintre voi ajuta la modificarea considerabila a anatomiei gândului obisnuit, vedeti voi, pentru ca, daca în interior
sunteti o persoana nefericita, atunci gândurile voastre obisnuite nu fac decât sa reflecte asta. Ele ies mereu la suprafata, în viata voastra.

Acum vreau sa ascultati asta, pentru ca samânta înfloririi lor este motivul ulterior.
Daca sunteti o persoana razbunatoare, aveti ura în inima, aceea e o samânta si din ea înfloreste gândul obisnuit. Atunci, un schimb zilnic are ocazia sa fie înflorirea unei vieti. În acest caz, avem de-a face cu o înflorire a otravii, literalmente. Asta e gradina.
Asta e constiinta care înfloreste în unii dintre voi. Ei bine, gândul acela obisnuit este realitate. Si ideea e ca, daca putem sa ne deschidem inima, sa aruncam afara tot gunoiul care e acolo, sa curatam rafturile si sa punem acolo un singur lucru frumos,stralucitor, atunci acela devine motivul ulterior si atunci înflorirea gândului obisnuit de acolo va fi asigurarea ca veti avea o viata magica si o viata dulce, o viata plina de putere, care e una cu natura, în loc sa se razboiasca cu ea, o viata care permite visului sa se împlineasca repede. Stiti, e o usuratate: modul în care va simtiti usori în corp, nu grei în corp.
Iar în Planul Extazului, motivul nostru ulterior de acolo nu este îngropat – este la suprafata – si din aceasta, exista o înflorire în vise lungi. Cei care au visele remarcabile despre viitor, care sunt atât de analogici, ei se afla în acea stare atât de mult timp, încât atunci când se încarneaza, par sa aiba cu totul alt plan. Nu sunt normali, în sensul în care alti oameni sunt normali. Ceea ce îi intereseaza pe alti oameni poate sa-i intereseze putin, pentru câteva clipe, dar veti începe sa vedeti ca impulsul acestui individ este foarte diferit, diferit în mod marginal fata de oamenii care nu se întorc cu vise marete. Si asta devine motivul lor ulterior, chiar ca si copii – iar acest motiv începe sa se construiasca în viata lor. Si se poate ca ei sa adune rugina si sa faca crusta, de la experientele chinuitoare ale societatii si culturii, dar pentru cei mai multi, visul din Planul Extazului, dorinta din Extaz este atât de integrata, încât ramâne chiar sub suprafata. ai toate gândurile obisnuite care provin din ea, desi sunt patate de coroziunea de la suprafata, sunt mult, mult mai puternice. Aceste vieti vor fi vieti semnificative, pentru ca motivul ulterior din ele este semnificativ – este plin de sens.
Vedeti-l ca pe un obiectiv înnascut, care a fost stabilit.

Când nu visati aceste vise si când va întoarceti cu sacul vostru amestecat cu lucruri de care trebuie sa va ocupati, atunci acelea sunt motivele ulterioare care se afla înauntrul vostru, iar voi va întoarceti. Daca înainte ati fost o entitate aspra, o sa reveniti înca o data la fel, ca sa aveti o ocazie, în asprimea voastra, sa o depasiti si sa o întoarceti pe partea cealalta. Si o sa aveti în viata voastra exact genul de indivizi pe
care i-ati avut oi în ultima viata, pentru ca e nevoie de ei, care si ei se straduiesc sa învete, pentru a avea loc schimbul. Deci, tot ce este în viata cuiva este o ocazie de elevare, o ocazie de a evolua, o oportunitate de schimbare.

Acum, sufletul: Sufletul îl simtim aici [piept]. Si de ce va trimite sufletul acele mesaje? Pentru ca ceea ce asternem în sufletul purtator atunci când revenim este planul de viata pentru aceasta existenta. Si planul acela de viata spune, când ne terminam contemplarea, spune, o sa fac mai bine. Si când apare ocazia si cadem din nou în tiparele trecute, retineti ca gunoiul poate sa fie mai greu decât ceva cu sens.
Avem foarte mult gunoi aici si daca revenim si spunem, ei bine, asa sunt eu – bun, e onorabil, dar nu e onorabil sa spui ca asta e ocazia mea de a schimba acest lucru la mine? Vreau sau nu vreau sa evoluez? Vreau sau nu sa cresc? Vreau sa iau parte la o viata în care nu mai trebuie sa muncesc asa de mult, în care am asternut faptele bune din aceasta viata, iar într-o zi – pentru ca nu am terminat aici, nu pot sa merg niciunde altundeva, pentru ca treaba mea e aici, pentru ca sunt mult prea primitiv ca sa merg altundeva si mult prea avansat ca sa merg în alta parte; sunt prins chiar aici, unde am creat asta – si sa pot sa revin si sa am claritate si sa fiu asa de lipsit de atasamente,dar puternic? Da, deci undeva, trebuie sa ne hotarâm sa facem treaba.
Ei bine, când ne împotrivim, avem aceasta durere chiar aici [piept]. Câti dintre voi ati simtit-o, mai spuneti-mi? Ar trebui sa-i dati ascultare. Ar trebui sa-i dati întotdeauna ascultare, pentru ca e un jurnal pe care l-ati stabilit în Planul Extazului.
Daca mergeti împotriva lui, dupa aceea va trebui sa-l repetati. Când o sa obositi sa mai faceti asta? Uneori trebuie sa va asumati o pozitie si sa va razboiti si sa cuceriti.
Dati-i drumul, ascutiti-va sabia si marsaluiti. Si nu-mi pasa, e o experienta umilitoare,dar maretia vine din umilinta. Cei umili sunt curajosi si îndrazneti. Sunt ostentativi.
Atunci când traim pe aceasta baza, când simtim frica aici – retineti ca sentimentele sunt toate la fel – cine spune ce e asta? Noi spunem ce e asta. De ce ne e frica?
Întotdeauna trebuie sa ne punem aceasta întrebare: De ce îmi e frica? Mi-e frica de aceasta confruntare? Mi-e frica sa fiu sincer? Ce frica simt eu aici? Sau poate ca interpretez gresit ceea ce simt aici? De cele mai multe ori asa este, pentru ca celor mai multi nu le place sa aiba de a face cu propria lor conotiinta. De aceea trebuie sa aveti sinele întreg la recapitularea în lumina, pentru ca e dureros si dificil sa o vedeti din sinele personalitatii. Acesta este motivul pentru care Observatorul sta aici, Spiritul Sfânt e aici, ca sa poata fi schimbat cu iubire absoluta si cu sprijin, astfel încât ceea ce poate fi vazut sa nu fie înspaimântator. Cea mai mare teama a noastra este saintram în contact cu conotiinta noastra – si evitam asta. Asta se întâmpla aici.

Acum, ati revenit si o sa reveniti cu un sac plin de bunatati. Multe dintre ele nu sunt deloc frumoase, dar foarte multe sunt extraordinare. Si sunteti frumosi si stiti asta – si exista parti din voi care iubesc ceea ce sunteti. Poate ca starea voastra jalnica va cântari mult mai mult, dar cautati ceva, ceva mic. Tineti-va de el în fiecare zi. Asta îmi place la mine. Stiti, asta e binele intentionat. Si trebuie sa afisati si un zâmbet si sa spuneti: „Lucrul minunat despre toate astea, cu problemele astea pe care le am în viata, cu personalitatea asta pe care o am si cu care e asa de greu sa te întelegi, lucrul minunat e ca stiu asta despre mine. Dar lucrul pe care îl sarbatoresc este ca sunt atât de puternic încât m-am facut asa, iar asta este înviorator, pentru ca sunt cu adevarat pe cale sa schimb acest lucru. Stiu ca am avut puterea sa pun acest lucru în mine.
Stiu ca am puterea sa îl sterg.“ Vedeti? Si poate ca e singurul lucrusor pe care îl puteti gasi si care straluceste la voi, dar e destul.

Mai exista altii dintre voi care o sa aiba doar o mare bunatate. O întreaga, mare, lunga marja de bucurie, o mare marja. Acea bucurie e o efervescenta naturala a cuiva care a cucerit. Stiti, în viata lor e mai mult din bucuria asta decât e depresie. Oamenii acestia au stapânit ce aveau de stapânit. Si maiestria aceasta nu are legatura cu a îi stapâni pe altii, ci are legatura cu ei însisi. Au o stare naturala de bucurie care e putin tulburatoare, pentru ca aproape se pare ca, de fapt, pe ei nu îi intereseaza deloc problemele tale. Dar îi intereseaza. Chiar îi intereseaza. Si stiti, asta va frige. Va frige, pentru ca voi vreti ca oamenilor sa le para rau pentru voi. Iar cei carora nu le pare rau, stiti, pe aceia n-o sa-i acceptati. Stiti, voi vreti grupul de „vai-de-mine“. Ei bine, uitati-va în jur. Daca sunteti o persoana de genul vai-de-mine, uitati-va în jurul vostru; la fel sunt si ei.

Dar vedeti, bucuria e o eliberare si în acelasi timp e si întelepciune – si asta obtinem atunci când ne iubim pe noi suficient de mult, încât sa ne abordam dificultatile.
Sa asteptam sa o faca altcineva pentru noi e lipsit de sens. Eu, ca învatatorul vostru, n-o sa va fac fericiti. Eu sunt aici ca sa va spun ce sunteti – iar voi alegeti, în functie de asta – si sa va dau o cunoastere excelenta, pe care puteti sa începeti sa o integrati; si sa va dau speranta si sa va amintesc mereu ca vorbesc cu Dumnezeii de aici. Vorbesc cu nemuritori care sunt atât de puternici, încât pot sa se creada si sa se transforme în moarte eterna. Atât sunteti de puternici. Vorbesc cu Dumnezei.
Vedeti, asta uitati voi mereu. Acesta e mesajul pur. Asta e ceea ce veti sti, în lumina. Stiti, voi ati meritat sa vina cineva oi sa se mai uite o data la voi. Nu vedeti asta? Daca n-ati fi fost asa? Daca asta e tot ce este si apoi mergeti în somnul cel mare si nu va mai treziti niciodata? Asta uitati voi mereu – ca sunteti o fiinta divina.Si lucrul acesta e asa de dulce, pentru ca asta înseamna ca existati în sânul lui Dumnezeu
si ca acolo, singura condamnare pe care ati avut-o vreodata a venit de la voi. Si singura – singura gratiere pe care o veti primi vreodata vine de la voi. Si nu asa ar trebui sa fie un suveran? Absolut.
„Si ideea e ca, daca putem sa ne deschidem inima, sa smulgem si sa aruncam tot gunoiul care e în ea,sa lustruim rafturile si sa punem acolo un singur lucru frumos si stralucitor,ca acela sa devina motivul ulterior, atunci înflorirea gândului obisnuit din aceasta va va asigura ca veti avea o viata magica si o viata dulce.“
— Ramtha

Interesant de citit si:
Related:  3 modalitati concrete de a creste profesional

2 Replies to “Gândul obisnuit ne creeaza viata de zi cu zi”

  1. RAMTHA a fost primul care a rezont cu ceea ce in interiorul meu stiam si ma certam de multe ori cu altii. MULTUMESC MAESTRE!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.