Învăţarea noii paradigme

fashiondays.ro

paradigmeÎnvăţătorii spirituali ai noii paradigme nu pretind că sunt mai buni decât alţii. Ei nu pretind că au răspunsurile cerute de ceilalţi. Ei vorbesc doar din propria lor experienţă. Ei îi invită pe ceilalţi să se împărtăşească din ceea ce au învăţat din experienţa lor – şi apoi să tragă orice concluzii doresc. Ei nu-şi asumă responsabilitatea pentru ceea ce aleg să vadă ceilalţi.

Ei nu predică. Ei nu încearcă să îndrepte pe nimeni. Ei îi acceptă doar pe ceilalţi aşa cum sunt şi îi încurajează să-şi găsească propriul adevăr. Ei dau forţă. Ei văd lumina în ceilalţi şi îi încurajează. Ei nu închid ochii în faţa întunericului, dar ştiu că acesta, în cele din urmă, nu are nici o importanţă. Atunci când iubirea este prezentă, întunericul se dizolvă în lumina ei.

loading...

Ei nu neagă întunericul şi nu se luptă cu el. Ei ştiu că nimic nu este greşit, că nu există nici un rău căruia să i se opună şi nici o bătălie pe care să o dea. Ei doar încurajează cu blândeţe lumina. Ei ştiu că lumina însăşi va vindeca toate rănile.Invăţătorii noii paradigme nu încearcă să-i vindece pe ceilalţi. Ei îi încurajează pe ceilalţi să se vindece singuri, prin acceptarea şi iubirea de sine. Ei modelează iubirea necondiţionată, ascultând profund şi plini de compasiune – tară să judece sau să încerce să îndrepte ceva.Invăţătorii vechii paradigme vor să îi vindece pe alţii şi să mântuiască lumea. Invăţătorii noii paradigme ştiu că ceilalţi sunt bine aşa cum sunt şi că lumea este deja mântuită.

De ce se întâmplă asta? Oare învăţătorii noii paradigme au închis ochii? Nu văd ei suferinţele lumii, catastrofele din mediul înconjurător, violenţa endemică.?

O. ba da, ei văd lupta şi durerea, dar le dau o interpretare diferită. Ei nu cred că oamenii sunt vinovaţi, sau că lumea este condamnată. Ei văd extraordinara chemare a iubirii. Ei văd strigătul universal pentru acceptare şi înţelegere. Şi aceasta şi dau.
Nu îndreptare. Nu mântuire. Nu remedii intelectuale pentru probleme fizice.

Dau ei hrană sau medicamente, dacă e nevoie de aşa ceva?
Bineînţeles, dar îşi aduc aminte cui le dau. îşi aduc aminte de chemare şi îi răspund. Ştiu că hrana este de ajutor, dar că nu este soluţia la problemă. Nu asta se cere. Ceea ce se cere este iubire. Iubirea este singura hrană. Iubire este ceea ce ei îţi dau.

De îndată ce vezi o problemă ce trebuie îndreptată, ai şi luat din puterea persoanei care se află în faţa ta. Să nu faci acest lucru. Să nu accepţi atitudinea de neputinţă. Nu există victime pe lume.
Dacă vezi un cerşetor, nu ceda. întreabă-1: „De ce stai tu aici şi cerşeşti la colţ de stradă, o tu cel măreţ?” Fă-l să ştie că vezi cine este el cu adevărat. Priveşte-l în ochi şi vezi divinitatea lui, împreună cu a ta -şi apoi întreabă-l cum îl poţi ajuta.

Vezi tu, neputinţa este o mare mască. Priveşte în spatele voalului şi spune: „îmi amintesc de tine, frate”.
Nu-i da cerşetorului doar bani, iar apoi să pleci, fără să-i recunoşti esenţa. Dacă vrei să-i dai bani, fa-o. Dar nu trece mai departe tară să-i recunoşti esenţa. Deoarece el nu are nevoie de bani, ci de dragoste ta, de binecuvântarea ta, de recunoaştere din partea ta.

N-ai venit aici ca să-i îndrepţi viaţa, ci să-l cinsteşti pe el. Dacă poţi face acest lucru pentru el, şi Eu îl voi face pentru tine.
Deoarece Eu nu am venit aici ca să te îndrept, ci ca să te chem la tine însuţi. Mă auzi? îţi spun aceleaşi cuvinte pe care i le-ai spus tu lui:
„îmi amintesc de tine, frate al meu. îmi amintesc cine eşti”.

Invăţătorii noii paradigme sunt mulţumiţi să fie un frate sau o soră. Sunt mulţumiţi să fie un prieten. Ei şi-au întâlnit învăţătorul interior şi au lăsat de-o parte toate autorităţile exterioare. Aşa că, ei nu vin ca să-ţi ofere ajutor sau să ţi-I ceară.

Ei vin ca parteneri egali. Ei se comportă cu tine aşa cum ar vrea ca alţii să se comporte cu ei. La fel se comportă şi cu persoana de lângă tine. Nu există diferenţieri şi nici preferinţe.
Ei nu-ţi cer să-i urmezi. Nu-şi negociază cunoştinţele în schimbul unor favoruri sexuale. Nu te judecă, nu te izolează şi nu-ţi neagă experienţa. Rămân întotdeauna, în mod egal, un frate sau o soră.
Când ei stau lângă tine e ca şi când tu ai sta lângă mine. Asta, deoarece adevărul este că noi stăm cu toţii împreună, la acelaşi nivel de egalitate. Iar în această egalitate se află mântuirea întregii lumi .

~Paul Ferrini

Interesant de citit si:
Related:  Este har

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.