Invatati sa va puneti în situatia celorlalti

   Oamenii au, rareori, obiceiul de a se pune în situatia celorlalti, si de aici decurg o multime de judecati gresite, cruzimi si nedreptati. Ei nu vor sa-si paraseasca niciodata propiul punct de vedere: masoara, cântaresc, judeca totul dupa gustul lor, dupa înclinatiile si preferintele lor, fara sa tina seama vreodata de ceilalti. Iar acum, când mijloacele de comunicare le permit sa vina atât de usor în contact, ei trebuie sa învete sa-si depaseasca câmpul lor limitat de cunostinte, caci altfel, tot ceea ce ar putea servi la o apropiere între ei va servi la a se distruge.
         

   Deci, înainte de a acuza pe cineva, încercati pentru câteva minute macar sa va puneti în situatia lor; si, deseori, veti constata ca, daca ati fi în acea situatie, ati proceda, poate, de zece ori mai rau. Prin numai câteva minute de astfel de exercitii veti dobândi calitati de noblete, rabdare, indulgenta si blândete. Faceti, deci, exercitiul urmator: puneti-va pentru câteva minute în “pielea” persoanelor care nu va sunt placute si pe care le suportati greu, si veti vedea ca nu se poate sa nu capatati întelegere fata de ele si sa nu le iubiti.

O.M.Aivanhov

Related:  A iubi la infinit

One Reply to “Invatati sa va puneti în situatia celorlalti”

  1. Intr-adevar, macar ca exercitiu si este buna o asa atitudine. Dar ar fi bine sa stim mai multe din datele problemei, asa incat exer citul sa fie cat mai complet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.