Legi Universale

Legi Legile naturale ale universului sunt la fel cu legile stiintifice ale umanitătii, numai că sunt exprimate la un nivel mai înalt, mai cuprinzător.
Este întelept cel care recunoaste că stiinta si religia caută, amândouă, acelasi lucru, indiferent că acesta se numeste Adevăr, Cunoasterea universului sau Dumnezeu.

Se spune că există 33 (din punct de vedere numerologic, 33 este numărul Universului) de Legi care guvernează Creatiile Universale. Unele dintre acestea sunt după cum urmează:
1. Legea Unitătii – Totul este interconectat si provine din aceeasi sursă. Cunoscută si ca Legea Energiei. Citat din Viziune despre Ramala: „Este întelept acel suflet care recunoaste că toată Umanitatea este, într-adevăr, parte a marelui tot unic, că fiecare fiintă umană poate fi considerată ca o celulă individuală din creierul cosmic al Creatorului vostru. Este adevărat că nu există separare, decât acolo unde Umanitatea alege să o trăiască.
Asadar, una dintre marile lectii ale vietii fizice este aceea de a vă ridica deasupra acestei separări aparente, de a vedea că este „aparentă” si de a învăta că sunteti cu adevărat una cu Creatorul vostru – nu numai în Fiinta voastră fizică, ci si în Fiinta voastră spirituală.
Nu există separare, în această lume fizică, între voi si Dumnezeul vostru. Lumea aceasta este Dumnezeul vostru. Dumnezeul vostru este această lume. Voi trăiti în Dumnezeul vostru si sunteti, de fapt, o parte din El, la fel cum un aspect al Dumnezeului vostru trăieste în voi si este de fapt, o parte din voi. Asadar, cel mare este găsit în cel mic, care se găseste, la rândul lui, în cel mare”.
2. Legea împlinirii – Citatele si referirile următoare sunt din cartea Voi sunteti Dumnezei, de Annalee Skarin: „Există o lege stabilită, în mod irevocabil, în cer, înainte de facerea Pământului, pe baza căreia sunt afirmate toate binecuvântările; iar dacă noi primim binecuvântarea de la Dumnezeu, aceasta se întâmplă datorită respectării acestei Legi”.
Această Lege este cunoscută ca Legea Producerii sau Legea Creatiei. După cum vei semăna, asa vei culege. Plantează sământa si culege recolta. Fiecare gând are puterea de a crea realitatea si, după cum vei judeca, asa vei fi judecat.
Această lege a împlinirii se ocupă de puterea gândurilor si a cuvintelor, unde gândurile sunt semintele, iar atunci când sunt cuplate cu emotiile, produc o vibratie vie care aduce rezultate, în functie de felul gândului. Dorinta este căldura care generează sământa si îi dă putere să se manifeste – puterea creatiei. Legea este adevărată si eternă si indiferent de ceea ce ne dorim noi, dacă plantăm semintele (gândurile) si îndepărtăm buruienile (îndoiala si frica), vom obtine rezultate.
Atunci când ne pregătim mintile, fără frică si fără griji, pentru lucruri mari – de lucruri mari vom avea parte. Puterea de a guverna ceea ce ne înconjoară si de a construi perfect se află în mâinile noastre. Este puterea gândului, care e o putere Dumnezeiască”.
3. Legea Cauzei si Efectului – Cunoscută si sub numele de Karma, această Lege asigură o re-echilibrare a energiei în bazinul cosmic de energie – unde pentru fiecare actiune trebuie să fie o reactiune egală si de sens opus. Această Lege se aplică actiunilor tuturor Fiintelor. Karma a fost deseori privită ca o judecată: orice dai, vei primi înapoi, ca si cum ai fi pedepsit. Cu toate acestea, nu e vorba decât de un schimb de energie: orice energie este eliberată (trimisă) de către o fiintă, aceasta va atrage particule asemănătoare si va ricosa înapoi. Energia se dilată si se contractă, astfel că, dacă se emite energie de o natură negativă, atunci aceasta se va contracta înapoi către sursa sa de transmisie, ca un răspuns la dilatarea initială si va aduce cu ea negativitate. Acelasi lucru este valabil si pentru energia pozitivă.
4. Legea Schimbării si a Transmutării – Fiecare conditie poate fi transmutată si totul se schimbă permanent. Singurul lucru constant din univers este indestructibilitata energiei si forma sa schimbătoare.
Aceasta este cunoscută si ca Legea Alchimiei – fiecare conditie din viată poate fi transmutată în slavă si făcută divin de frumoasă, indiferent care este acea conditiei.
Dacă o acceptăm, o binecuvântăm, Îi multumim lui Dumnezeu pentru ea, sau suntem „multumiti în toate cele”, putem transmuta până si conditiile si experientele amare si dureroase ale vietii în frumusete spirituală, prin această lege perfectă si exactă. De asemenea, putem primi puterea de a transmuta dorintele si visele noastre spirituale, în manifestare materială tangibilă.
Această lege nu dă gres niciodată si include legea spirituală a schimbării si transmutării, precum si legile si elementele materiale. Această alchimie este puterea lui Dumnezeu în actiune, care e eternă, neschimbată si aduce rezultate exacte.Annalee Skarin spune: „Legea Chimiei Spirituale este legea care transmută toate conditiile, toate vibratiile, tot întunericul, în frumusete, muzică si lumină. Fiinta trebuie
să învete să vorbească limbajul Îngerilor, sau să vorbească „în graiuri noi”. Trebuie să învete să vorbească din suflet si niciodată din buze, sau chiar din minte. Cel care vorbeste din buze, pălăvrăgeste. Cel care vorbeste dintr-o minte goală, adaugă confuzie în discordie. Cel care vorbeste dintr-o minte plină, hrăneste mintile oamenilor. Cel care vorbeste din inimă, câstigă încrederea omenirii. Dar cel care vorbeste din suflet, vindecă rănile lumii si hrăneste suflete înfometate ale oamenilor. El poate usca lacrimile deagonie si chin. El poate aduce lumină, deoarece el poartă lumină. Limbajul sufletului este limbaj „sacru” si e cel mai frumos …. El poate aduce numai binecuvântarea slavei, deoarece este limbajul sferelor eterne si limbajul Zeilor. Este darul Spiritului, cunoscut ca „noile graiuri”…. Puterea transmutării este puterea de a intra în contact cu centrul sufletului, prin inimă. Această metodă singură păstrează în sine puterea împlinirii si a perfectiunii”.
5. Legea Echilibrului – Integrarea polaritătilor. Termenul „polaritate” înseamnă forte opuse între care nu există competitie. Fortele se deplasează colectiv spre un obiectiv armonizat, acesta având ca rezultat cresterea. Dualitatea înseamnă forte de energie opuse care au preluat o personalitate si, astfel, devenind competitive, actionând una împotriva celeilalte prin judecată si competitie, creând în felul acesta ego-ul, ca parte a personalitătii încarnate. Noi trăim într-un plan al dualitătii si trebuie să exersăm Legea Echilibrului pentru a crea o polaritate de energii masculine/feminine, pozitive/negative, pentru obtinerea armoniei si a integrării. Legea Echilibrului, atunci când este integrată în Fiinta noastră, e unul dintre primii pasi către iluminare.
6. Legea Manifestării – Ne permite să ne manifestăm dorintele si nevoile, atunci când intentia este pentru cel mai înalt bine al nostru, dar si al celorlalti. Hotărâti ce doriti,afirmati clar, uitati de ea si considerati că s-a rezolvat. Nu vă îndoiti! Capacitatea noastră de a ne manifesta dorintele în realitatea fizică este garantată, atunci când suntem în aliniere sincronă cu Vointa Divină si nu avem în memoria celulară tipare interne de sabotaj care să functioneze.
7. Legea Sincronizării – A fi în locul potrivit la timpul potrivit. Acordarea perfectă si alinierea perfectă, acolo unde totul decurge magic si armonios. Această Lege este cunoscută si ca Legea Gratiei, care afirmă că, atunci când Fiintele sunt aliniate perfect, ele vor fi în perfectă concordantă cu perfectiunea divină a lui Dumnezeu – deoarece Dumnezeu se manifestă în viata lor.
8. Legea Discernământului – Cunoscută si ca Legea Diferentierii, această lege are de-a face cu faptul de a fi complet în armonie cu ceea ce reprezintă următoarea etapă în evolutia noastră personală.
9. Legea Iertării – Aceasta se referă la plătirea datoriilor karmice, la re-echilibrarea energiei de către cei care au creat dezechilibrul de energie. Ea aduce iertare de sine si a altora, deoarece nici o vindecare nu este posibilă fără iertare.
10. Legea Rezonantei – Energiile asemănătoare atrag particule asemănătoare, datorită câmpurilor lor electromagnetice; astfel, orice trimitem în exterior, ca gând, cuvânt sau actiune, este amplificat si returnat către noi.
11. Legea Perfectiunii – Totul este perfect, în starea sa Divină.
12. Legea Creativă a Afirmatiei Divine – Puterea gândului si a cuvintelor, care afirmă că sunteti ceea ce credeti că sunteti voi sau realitatea voastră. După cum credeti, asa veti fi.
13. Legea Compensării – Ordinea prin care fiinta primeste doar recompensă. Această lege este Universală si nu se supune cererilor personale. Este asociată cu Legea Cauzei si a Efectului si cu Legea Creativitătii si e aplicată în relatie directă cu alegerea individuală în privinta actiunii.
14. Legea Asimilării – Nu permite ca în corpul nostru să fie construite particule pe care noi, ca spirite, nu le-am asimilat si nu ni le-am supus.
15. Legea Adaptării – Legea de a permite si de a curge usor, împreună cu singurul lucru constant din Univers – natura schimbătoare a energiei, care se exprimă pe sine în multe forme diferite. Noi trebuie să fim flexibili, deoarece schimbarea aduce evolutie.
Deschizându-ne si permitând celei mai pure energii să curgă nestingherit prin fiinta noastră, vom avea parte de mare bucurie si echilibru, pe măsură ce ne acordăm la puteri superioare. Acordarea câmpurilor noastre de energie pentru a accepta numai energia cea mai pură, va mări la maximum această experientă.
16. Legea Cauzalitătii – Lucrează în armonie cu stelele, astfel ca o fiintă să se nască într-un moment în care pozitia corpurilor ceresti din sistemul solar îi va oferi conditiile necesare pentru a progresa în scoala vietii. Această lege acoperă stiinta Astrologiei, care ne influentează viata conform alegerii semnului sub care ne nastem si a momentului nasterii.
17. Legea Evolutiei si a Renasterii – Un proces lent de dezvoltare, desfăsurat cu stăruintă fermă prin întrupări repetate în forme cu eficientă sporită, prin care, în timp, toti sunt adusi la un nivel de splendoare spirituală, prin recunoasterea Sursei si a adevăratei identităti. Cunoscută de asemenea si ca Legea Periodicitătii.
18. Legea Analogiei – „Cunoaste-te pe tine însuti”. Ea permite unei fiinte să ajungă la o întelegere a Fortei lui Dumnezeu din ea însăsi si din univers, prin întelegerea tuturor aspectelor din propria fiintă.
19. Legea Dualitătii – Atunci când o fiintă este conectată constient la Sursă, sau este „iluminată”, se află deasupra acestei legi si nu e afectată de ea. Până în acel moment, această lege afectează polaritatea energiei.
20. Legea Mintii – În timp ce Spiritul este Realitatea Absolută, mintea este mediul prin care Spiritul lucrează, prin care creatia apare în formă fizică în acest plan. Legea Mintii afirmă că, după cum crezi, asa va fi. Aceasta înseamnă că, la acest nivel, convingerile omului influentează si creează realitatea sa. „Legea Mintii este suma convingerilor omului”
21. Legea Respectului – Această lege respectă dreptul individului de a căuta Adevărul Universal si Întelepciunea Divină, de o manieră care aduce bucurie propriei inimi, cu conditia ca fiinta să respecte, la rândul său, întreaga viată.
22. Legea Universală – Legea Universală spune că toată cunoasterea si constienta,toate lucrurile vii – sau, pe scurt, că întreaga viată contine acea vitalitate, acea putere de a aduna din sine toate lucrurile necesare pentru a-i asigura evolutia si înflorirea.
23. Legea Iubirii – Legea iubirii este acea Lege care pune bunăstarea, grija sipreocuparea pentru ceilalti, mai presus de cea pentru sine. Legea Iubirii este acea afinitate cu toate fortele pe care omenirea le poate considera ca fiind pozitive.
24. Legea Îndurării – Legea îndurării este acea lege care permite fiintei să ierte toate greselile, să-i ierti, în mod egal, pe cei care gresesc împotriva ta, după cum si tu gresesti împotriva lor. Aceasta înseamnă să fii îndurător. Legea îndurării este înrudită cu Legea Iubirii si dacă ne vom supune legii Îndurării, nu vor mai putea fi greseli în lume.
25. Legea Recunostintei – Legea Recunostintei este guvernată de legea rezonantei.Conform acestei legi, cu cât ne exprimăm mai mult recunostinta pentru lucrurile de care ne bucurăm în viată, cu atât mai mult vom atrage către noi lucruri pentru care să fim recunoscători.
26. Legea Răbdării – Legea Răbdării afirmă că toate lucrurile au timpul lor. Întrucât tot ce se desfăsoară în cadrul Planului Divin se întâmplă si în momentul ales de Divin, răbdarea devine o calitate prin care fiinta întelege că o concentrare conectată la Sursă va face, în cele din urmă, ca toate gândurile, cuvintele, actiunile să se realizeze cu exactitate. În jocul Vointei Divine, fiinta devine constientă că ceea ce nu se realizează imediat, nu este menit să se întâmple în acel moment.
27. Lege Exemplului – Lege Exemplului afirmă că cea mai puternică fortă a schimbării se va manifesta la fiecare fiintă care „actionează după cum vorbeste”. Ea afirmă că orice persoană, concept sau lucru pot servi drept exemplu care să fie urmat de altii. Cei care au servit ca exemple în dăruirea iubirii, ajutorului si în împărtăsirea părtilor lor cele mai bune, au contribuit la aducerea libertătii, a bucuriei, a frumusetii si păcii în acest plan.
Fiintele care îsi doresc o lume mai bună, sunt încurajate să-si trăiască propriul adevăr, în fiecare moment al fiecărei zile, într-un mod care respectă întreaga viată.
28. Legea Tolerantei – E asociată cu Legea Respectului. Este o Lege care ne inspiră să recunoastem divinitatea în tot. Această recunoastere ne situează dincolo de judecata si separarea care vin din prejudecătile de rasă, religie, cultură, credintă, vârstă sau gen.~Jasmuheen

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.