Metoda de dezintoxicare Oshawa

fashiondays.ro

grainsFace parte din medicina tradiţionala japoneză şi a fost îndelung practicată de cunoscutul terapeut
George Oshawa (1893-1966), celebru prin lucrările sale despre macrobiotică, ştiinţa unei alimentaţii corecte, bazată pe consumul echilibrat de alimente încărcate cu energii masculine (Yang) şi feminine (Yin). Practicanţii macrobioticii (milioane, în Occident, America, Australia şi Canada), văd în alimentaţie principalul drum către o sănătate perfectă. Se spune, de altfel, că însuşi Oshawa s-ar fi vindecat singur de tuberculoză prin alimentaţie macrobiotică.
În ce priveşte dezintoxicarea cu cereale, ea se bazează pe: grâu, orez, mei sau hrişcă, , cât mai sănătoase şi bine coapte, obţinute din locuri unde nu s-au folosit îngrăşăminte chimice. Cura de dezintoxicare cu cereale durează 10 zile, folosindu-se reţete rapide, uşor de preparat. Cerealele enumerate vor fi consumate în orice cantitate (se poate mânca din ele pe săturate), în mai multe mese pe zi. Singurele adausuri permise: apa şi sarea grunjoasă. Practicată experimental şi în unele spitale din România, dezintoxicarea cu cereale a dat rezultate spectaculoase în vindecarea unor boli aparent incurabile.
Ceea ce se ştie mai puţin despre aceste cereale este că ele au o compoziţie chimică remarcabilă, nu au aproape deloc grăsimi, conţin toţi nutrienţii necesari unei persoane adulte şi chiar grâul are aceeaşi
cantitate de proteine ca şi pulpa de porc. Un studiu amplu, realizat la o universitate de medicină din statul Texas (SUA), arată că un regim cerealier integral scade cantitatea de radicali liberi din sânge. Aşa se explică efectele anticancerigene ale curei cu cereale, dovedite în decursul anilor, la foarte mulţi subiecţi care au recurs din disperare la o asemenea dietă extremă.
REŢETE CU CEREALE
1. Turtiţe din grâu
Ingrediente: 500 g grâu curat, 1 linguriţă sare grunjoasă, 150 ml apă.
Mod de preparare: Se macină fin grâul (cu o râşniţă electrică sau cu o moară casnică de uruială),
obţinându-se făină integrală, din care se face o cocă cu apă şi sare. Se lasă la înmuiat 30 de minute, apoi se fac turtiţele, care se coc în tigaie fără ulei, la foc mic.
2. Grâu, hrişcă sau mei copt
Ingrediente: 300 g grâu, hrişcă sau mei, 1 linguriţă sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se spală bine grâul şi se pune în tigaie sau ceaun de fontă cu apă şi sare, atât cât să-l acopere. Se lasă la foc iute până se evaporă apa şi se amestecă continuu până grâul îşi schimbă
culoarea şi este uşor de mestecat. Hrişca şi meiul pot fi coapte fără a fi umezite în prealabil.
3. Terci de grâu
Ingrediente: 200 g făină de grâu integrală, 400 ml apă şi un vârf de cuţit sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, se toarnă (în ploaie) făina de grâu integrală, până se obţine consistenţa dorită. Se fierbe 20-30 de minute.
4. Supă de orez cu găluşte de grâu
Ingrediente: 100 g făină de grâu integrală, 100 g orez, jumătate de linguriţă de sare, 500 ml apă.
Mod de preparare: Din grâul măcinat, puţină apă şi sare se face o cocă moale şi se lasă la înmuiat 30
 de minute. Se fac găluşte mici care se pun în apă clocotită cu sare, se fierb 10 minute, apoi se adaugă
orezul şi se mai fierb 20 de minute.
5. „Lapte” de grâu
Ingrediente: 40 g grâu şi 300 ml apă.
Mod de preparare: Se macină grâul (la râşniţa de cafea), se pune într-o cană mare şi se toarnă apă fierbinte; se agită şi se lasă la răcit. Înainte de a se consuma, se amestecă conţinutul.
6. „Pilaf” simplu
Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apă, 1/2 linguriţă sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se spală bine orezul şi se pune la fiert cu apă şi sare într-un vas de fontă, la foc moderat, 20 de minute.
7. Hrişcă crudă
Ingrediente: 200 g hrişcă.
Mod de preparare: Se spală boabele de hrişcă, se pun într-un vas şi se acoperă cu apă. După 1-2 ore hrişca se înmoaie, se umflă şi se poate consuma. Hrişca poate fi înlocuită cu grâu, cu condiţia să fie pus la înmuiat cu o seară înainte.
8. Pastă de orez
Ingrediente: 200 g orez, 400 ml apă, 1/2 linguriţă sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se macină orezul cu o râşniţă de cafea. Se pune apa cu sare la fiert. Când clocoteşte, se adaugă făina de orez. Se fierbe 15-20 minute.
Exemplu de dietă:
Mic dejun: 1-2 căni „lapte” de grâu.
Ora 10: 3-5 linguri hrişcă crudă.
Dejun: 1) supă de orez cu găluşte de grâu; 2) pilaf simplu cu făină de grâu copt sau turtiţe de grâu. Ora 17: 3-5 linguri de mei copt.
Cină: 1) terci de grâu; 2) pastă de orez cu turtiţe de grâu.
9. Plăcintă de grâu cu orez fiert
Ingrediente: 500 g făină de grâu integrală, 200 g orez, 1 linguriţă de sare grunjoasă.
Mod de preparare: Se prepară o cocă cu apă călduţă şi sare din grâu integral şi se fierbe orezul separat cu puţină sare. Se întinde coca cu un făcăleţ pentru a obţine o foaie de plăcintă, dar ceva mai groasă decât cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc şi se rulează foaia de plăcintă. Se presară puţină făină integrală pe tavă, se aşează 3 rulouri şi se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie în felii groase şi se mănâncă în decurs de 7-10 ore.
10. Fulgi din cereale (grâu, orez, secară, ovăz)
Se cumpără de la supermarket sau magazine naturiste şi se consumă ca atare, uscate, sau înmuiate în apă, simple sau combinate şi în cantitatea pe care o dorim.
11. Turtiţe multicereal
Se prepară ca şi cele din grâu. Pentru a pregăti coca, pe lângă făina integrală din grâu, se folosesc suplimentar mei măcinat şi fiert, hrişcă măcinată înmuiată cu apă 2-3 ore sau orez măcinat şi fiert, amestecate în proporţii egale sau după imaginaţia de moment.
Evident, fiecare va adapta aceste reţete după necesităţile personale sau după sfatul medicului şi se pot face chiar asocieri parţiale cu unele legume şi fructe de sezon.(Prelucrare Valeriu  Ciuculin)

loading...
Interesant de citit si:
Related:  Durere,placere,meditatie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.